Visions 5.1 – Edició 2014

banner_4Quan estàvem preparant el documental Plantant una llavor vam detectar una sèrie de temes que no entraven dins el relat del documental. Però que sí que són importants i que creiem que requereixen un debat a part a càrrec dels agents i els ciutadans de la comarca. Aquest fet ens va portar a editar quatre càpsules audiovisuals de cinc minuts de durada tractant cada un dels temes.

Els quatre temes seleccionats són:
–          Senyalització dels enclavaments turístics.
–          Vi de la Conca i vi català. Que podem fer per conèixer-lo més? L’oportunitat de les varietats autòctones, un exemple: el trepat.
–          Agricultura i administració pública. Com potenciem els circuits dels Productes locals de qualitat i de proximitat?
–          Present i futur de la comarca. Montblanc, capital de comarca?  Quin paper han de tenir la resta de pobles.

Les càpsules recullen les reflexions més destacades de més de quaranta persones que viuen i treballen a la Conca de Barberà en els sectors del vi, la restauració, els allotjaments, l’agricultura, les institucions públiques.

Cada jornada de debat consistirà en la projecció de la càpsula audiovisual que servirà d’introducció de la qüestió a debatre. A partir d’aquí es donarà la paraula els ponents convidats per cada ocasió. Persones que treballen al sector, professionals d’aquests àmbits, polítics comarcals o de fora que ens aportaran idees, coneixements i opinions per debatre més a fons el tema proposat i finalment un torn obert de paraules i opinions del públic assistent.

Aquestes Jornades conjuntament amb el documental Plantant una llavor volen teixir una eina de debat, d’anàlisi, de saber quin moment travessa la Conca de Barberà i posar les bases per poder fer un bon diagnosi de present que permeti traçar unes línies de treball de cara el futur.

Amb el suport del Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona, el Departament de Cultura de la Generalitat, el Consell Comarcal de la Conca de Barberà, l’Ajuntament de Montblanc, Ràdio Montblanc i La Conca Diari.

DEBATS

30 maig | Museu de la Vida Rural – Espluga de Francolí – 19:30h | Senyalització dels enclavaments turístics i culturals

Càpsula audiovisual:

cartell_debat1 (1)

ÀUDIO DEL DEBAT:

_______________________________________

14 juny | Castell Templer – Barberà de la Conca – 19:00h | Vi de la Conca i vi català. Que podem fer per coneixer-lo més? L’oportunitat de les varietats autòctones, un exemple: el trepat.

Càpsula audiovisual:

cartell_debat2

ÀUDIO DEL DEBAT:

___________________________________________

4 de juliol | Museu Arxiu – Montblanc – 20:00h | Agricultura i administració pública. Productes de proximitat

cartell_debat3

ÀUDIO DEL DEBAT:

____________________________________________

7 agost | Local Cultural – Rocafort de Queralt – 22:00h | Present i futur de la Conca de Barberà. Montblanc, capital de comarca?  Quin paper han de tenir la resta de pobles.

cartell_debat4

ÀUDIO DEL DEBAT: