Visions 5.1 – Edició 2021


6 maig

Apunts bàsics globals

Una primera mirada global a la situació actual de diverses crisis entrellaçades. Una pandèmia mundial, una crisi climàtica, una crisi social, una crisi humanitària i molta incertesa en tots els fronts. Com les podem enfrontar i com podem sobreviure. Des de Tunísia i des de Vilanova i la Geltrú Santiago Alba Rico i Núria Araüna conversaran entorn aquestes problemàtiques i les possibles respostes tant a nivell col·lectiu com individual. Les guies bàsiques per sobreviure, per ser resilient i per fomentar les resiliències.


7 maig

Necessàries respostes coordinades

La filosofia i el dret transportats al terreny de joc, al dia a dia de la societat i a la vida dels ciutadans. Amb Marina Garcés i Carla Vall moderades i coordinades per Jordina Arnau intentaran desxifrar les necessàries respostes coordinades i organitzades des de la ciutadania,  des dels diverses sectors socials per tal de donar sortida a les inquietuds socials que provoca el món en crisi que vivim. La visió des dels diversos moviments socials organitzats i a través de les experiències acumulades per aquestes dues activistes i pensadores.


14 maig

Connexions globals

Cada cop vivim en un món més globalitzat i interconnectat. Això no treu que els diversos fenòmens existents es visquin i es gestionin de forma diferent depenent del continent o de la zona. Per això Blanca Garcés, Arantxa Tirado i Agus Morales (finalment Xavier Aldekoa no va poder assistir-hi), moderats i coordinats per Albert Mercadé oferiran els seus coneixements i les seves experiències de la Unió Europea, l’Amèrica Llatina i l’Àfrica per tal de radiografiar a nivell mundial la situació econòmica i social que vivim. Conèixer altres realitats, idees, accions. La resiliència i els resilients del món explicats per tres corresponsals de luxe.


21 maig

L’agroecologia com a model

L’agroecologia com a model que va més enllà d’un model de producció agrícola. L’agroecologia és un model econòmic, de consum, social, de relació. Coneixerem totes les opcions i les possibilitats que aquest model pot oferir a les nostres societats a través dels coneixements i les experiències de Alicia Puleo, Dina Garzón, Àgueda Vitòria i Ana Correro moderades i coordinades per Carla Roca. També posarem el focus en l’agrofeminisme, l’agricultura, les cooperatives de consum, els banc de terres, la producció ecològica sostenible, el consum de temporada i proximitat, etc.


4 juny

La dignitat cultural

El sector cultural és un del sectors més resilients de la nostra societat. I dels que està patint de forma més directa les restriccions causades arran de la pandèmia de la Covid-19. La lluita del sector cultural per sobreviure. Per valoritzar-se en tots els sentits. Des de les institucions als ciutadans. Com aconseguim d’una vegada per totes que la ciutadania i els governs valorin totes les expressions culturals, les protegeixin i les transmetin. Una vida digne pel sector cultural analitzada de primera mà per Maria Climent, Anna Giribet, Àngels Margarit i Joana Serrat moderades i coordinades per Rita Roig.


11 juny

Una entre tantes d’altres  

Debat de cloenda. De tancament i valoració. Parlar del present i del futur amb cinc persones que pel seu color de pell, per les lleis en vigor, per la imatge que en transmeten alguns mitjans de comunicació o pels prejudicis d’una part de la ciutadania han de lluitar dia a dia pels drets de ciutadania bàsics. Una resiliència diària plena de projectes i experiències que explicaran tot posant la mirada ens els propers 5 i 10 anys. Quin país volem? Quina societat volem? I com la construïm entre totes, fins que tothom sigui una entre tantes d’altres. Amb la Yolanda Sey, la Salima Jirari, la Maria Bouabdellah, la Nogay Ndiaye coordinades i moderades per la Beatrice Duodu.

Un cop finalitzat el debat tancarem el VIII cicle Visions 5.1 amb el concert de AURA (Monique Makon & Clara Martin).