Visions 5.1 – Edició 2015

Una edició que arriba amb diverses novetats i amb una imatge renovada respecte l’edició anterior. Si l’any passat l’organització va anar a càrrec de l’Associació La Conca 5.1 aquest any s’hi afegeix l’Associació dels Amics del Castell de Barberà de la Conca. A més, enguany es compta amb una nova imatge gràfica i un nou logotip que ha anat a càrrec de Carles Cubos.

Visions 5.1 es vol consolidar com una cita anual de reflexió entorn a temes importants i d’actualitat de la comarca. A través de la veu i les experiències de persones de fora de la comarca, conjuntament amb persones que treballen al territori, es pretén aportar idees, reflexions i estratègies per definir accions a dur a terme en els diversos aspectes que s’hi tractaran.

ACTES

12 de juny
Museu de la Vida Rural – Espluga de Francolí   18:30h
Presentació documental ”El moment, un viatge a la terra del cerç”
Terra Alta – Conca de Barberà; societat dels dos territoris; diferències i semblances.

Ponents: Elisenda Trilla, directora del documental que es presentarà i també autora del documental Interior de Paisatge sobre el Priorat; l’Oriol Pérez de Tudela, comercial de vi i un dels protagonistes del documental; Carles Bertran, president dels Amics del Castell de Barberà de la Conca i responsable de la secció Desenvolupament Social i Territori de la La Conca 5.1, i Antón Castellà, viticultor i un dels socis de GATZARAvins.

VISONS ACTE 1BAIXA

Àudio del debat:

3 Juliol
Museu Arxiu – Montblanc  20:00h
Model medi ambiental de la Conca. El moment de la Carta del Paisatge!

Ponents: Joan Nogué, director de l’Observatori del Paisatge de Catalunya; Roser Vernet, coordinadora de l’Associació Prioritat del Priorat; Pilar Saura, vocal dels Amics del Paratge de Poblet, i Xavi Buqueras, tècnic del Paratge Natural del Poblet.

Àudio del debat

11 juliol
Castell Templer – Barberà de la Conca 19:00h
Promoció i venda del vi català. Com podem millorar? Exemples d’experiències d’èxit.

Ponents: Alicia Estrada, experta en vi i enoturisme, responsable del blog Vinoturismo autora de diversos llibres sobre vi; Joan Gómez Pallarès, expert en el món del vi, responsable del blog Devinis, autor de llibres i articles sobre vi i enoturisme; Carles Andreu, viticultor del celler Cava Carles Andreu i ex-president de la DO Conca de Barberà.

Àudio del debat