Un juliol ple de cultura a Barberà de la Conca

Barberà de la Conca presenta dues activitats culturals singulars per aquest juliol

L’Ajuntament de Barberà de la Conca, l’Associació de la Festa del Trepat i l’Associació La Conca 5.1 uneixen esforços per tal de donar a conèixer i posicionar Barberà de la Conca i les seves festes culturals de juliol. Un treball conjunt de les tres entitats que s’han conjurat per teixir aliances tant en la organització de les activitats com en la comunicació d’aquests esdeveniments.

Perquè si en alguna cosa coincideixen les tres entitats, és, que l’exponent cultural dels estius, passa per Barberà de la Conca. Dos caps de setmana plens d’Art, Música, Humor, bona gastronomia i bon vi. Activitats per tots els públics, actors i edats. Dos caps de setmana, plens de vida familiar, que fan, que aquests dos caps de setmana, l’elecció d’on anar, és sense dubte, Barberà de la Conca.

Vols més motius?

FESTA DEL TREPAT

La tretzena Festa del Trepat es celebrarà els dies 1 i 2 de juliol. Tot i que comença amb una jornada tècnica a les 10:00, la inauguració es farà el divendres 30 de juny a la tarda. Anirà a càrrec del Sr. Joan Fuguet Sans, historiador i veí.

El dissabte dia 1 a les 11.00 h del matí s’obrirà la Mostra Vi+Art, que contindrà la presència de 22 cellers i 25 artistes que estaran repartits al llarg del poble. A les entrades dels diversos portals de tot el centre del poble. La mostra es podrà visitar de 11.00 a 14.00 h durant el matí i de les 18.00 h a les 23.00 h en horari de tarda. Al migdia hi haurà un dinar popular.

A la tarda, a més de la mostra d’art i vi hi haurà diverses activitats com el passacarrers de la xaranga Bandsonats, un taller de botes de vi a càrrec de Marc Micheo, de la companyia Circ de la Musaranya i l’actuació de la banda The Long Players Sip.

A la nit, també hi haurà activitats, a partir de les 23.00 h TREPAT DE NIT. Concert a càrrec del grup Al salir de classe al pati del Castell. Seguidament, TREPAT JOVE, sessió de música comercial tech amb el DJ SOLDE.

El diumenge dia 2, la jornada començarà en un esmorzar popular, trobada de col·leccionistes de plaques de cava i la dotzena Festa de la Benzina, trobada de cotxes clàssics. A les 11.00 h es tornarà a obrir la mostra d’art i vi que es podrà visitar fins a les 15.00 h. Durant el matí també es podran trobar passacarrers a càrrec dels grallers de Montblanc, també es podrà fer una vista guiada a la cooperativa i haurà l’actuació del guitarrista Josep Calbet.

Durant els dos dies es podrà trobar una àmplia oferta de gastronomia, una àmplia gamma de tapes pels diversos carrers del poble.

+ INFO: Per a més informació (cellers, artistes, activitats, tiquets) consulteu a https://www.festadeltrepat.cat/

Activitats que necessiten adquirir entrada: El Dinar del dissabte, la visita a les vinyes de trepat de dissabte i l’Atrapa al trepat amb Ricard Foraster del dissabte a la tarda. Es poden adquirir aquí: https://www.ticketic.org/ca/entrades/13a-festa-del-trepat-2023

LA NIT 5.1

La vuitena edició de La Nit 5.1 es celebrarà els dies 21 i 22 de juliol al pati exterior del Castell Templer de Barberà de la Conca. Una activitat que tornarà a reunir els principals grups de música i monologuistes emergents del país.

El divendres 21 de juliol hi hauran els concerts de Joan Miquel Oliver, Al·lèrgiques al Pol·len, Jazzwoman, Moli i Dj Titi. I els monòlegs de Mockudrames, Yael Brusca, Març Llinàs i Júlia Vila.

El dissabte 22 de juliol hi haurà els concerts de Pol Batlle amb Rita Payés, Pupil·les, Júlia Colom, Angeladorrrm i Dijei Luna. I els monòlegs de Tomàs Fuentes, Andrés Fajngold, Gemma Ortís i Modgi.

Els dos dies s’obriran portes a les 19.00 h, hora en què començaran les actuacions que duraran fins a la 01.30 h de la matinada.

Durant els dos dies també es podrà gaudir de gastronomia i vi local. Hi haurà la presència dels cellers: Carlania, Celler Vilalta Pere, Gabor Celler, Gerida Viticultors, Mas Foraster, Niu Celler, Pla de la Masó i Tarannà Poètic. La gastronomia anirà a càrrec del Restaurant Portal Dinou. També es podrà gaudir de cervesa artesana amb Les Clandestines i la Renaixença, i d’altres begudes i coques artesanes amb La Providència.

Els abonaments pels dos dies i les entrades per dies de forma separada ja estan a la venda a: https://www.ticketic.org/ca/entrades/la-nit-5-1-2023  i a la web de La Conca 5.1. https://www.laconca51.cat/nits/la-nit-5-1-2023/

L’Ajuntament de Barberà de la Conca fa una crida a viure la Festa del Trepat, a viure les Nits 5.1, a viure Barberà de la Conca aquest mes de juliol. Un cop ho visquis, ho reviuràs segur!