Un estiu ple de cultura a Barberà de la Conca

Barberà de la Conca presenta dues activitats culturals singulars per aquest estiu

L’Ajuntament de Barberà de la Conca, l’Associació de la Festa del Trepat i l’Associació La Conca 5.1 uneixen esforços per tal de donar a conèixer i posicionar Barberà de la Conca i les seves festes culturals de juny i juliol. Un treball conjunt de les tres entitats que s’han conjurat per teixir aliances tant en la organització de les activitats com en la comunicació d’aquests esdeveniments.

Perquè si en alguna cosa coincideixen les tres entitats, és, que l’exponent cultural dels estius, passa per Barberà de la Conca. Dos caps de setmana plens d’Art, Música, Humor, bona gastronomia i bon vi. Activitats per tots els públics, actors i edats. Dos caps de setmana, plens de vida familiar, que fan, que aquests dos caps de setmana, l’elecció d’on anar, és sense dubte, Barberà de la Conca.

Vols més motius?

FESTA DEL TREPAT

La catorzena Festa del Trepat es celebrarà els dies 29 i 30 de juny. Tot i que comença amb una jornada tècnica a les 10:00, la inauguració es farà el divendres 28 de juny a la tarda. Anirà a càrrec de l’escriptora Empar Moliner, conjuntament amb Àlex Torío.

El dissabte dia 29 a les 11.00 h del matí s’obrirà la Mostra Vi+Art, que contindrà la presència de 21 cellers i 21 artistes que estaran repartits al llarg del poble. A les entrades dels diversos portals de tot el centre del poble. La mostra es podrà visitar de 11.00 a 14.00 h durant el matí i de les 18.00 h a les 23.00 h en horari de tarda. Al migdia hi haurà un dinar popular. Durant tot el dia, l’artista Joan Vizcarra pintarà caricatures al Promasó.

A la tarda, a més de la mostra d’art i vi hi haurà diverses activitats com el passacarrers de la xaranga Bandtocats, un taller Duo Meravelles de la companyia Circ de les Musaranyes i l’actuació de la banda Desenchufados.

A la nit, també hi haurà activitats, a partir de les 23.00 h TREPAT DE NIT. Concert a càrrec del grup Carquinyolis al pati del Castell. Seguidament, TREPAT JOVE, sessió de música comercial amb el DJ MOYA.

El diumenge dia 30, la jornada començarà amb un esmorzar popular i trobada de tractors. A les 11.00 h es tornarà a obrir la mostra d’art i vi que es podrà visitar fins a les 15.00 h. Durant el matí també es podrà fer una vista guiada a la cooperativa i haurà l’actuació del guitarrista Josep Calbet acompanyat de Judit Queralt. Per acabar la Festa, Trepat electrònic amb Gess.

Durant els dos dies es podrà trobar una àmplia oferta de gastronomia, una àmplia gamma de tapes pels diversos carrers del poble.

+ INFO: Per a més informació (cellers, artistes, activitats, tiquets) consulteu a: https://www.festadeltrepat.cat/

Activitats que necessiten adquirir entrada: La visita guiada al celler modernista de dissabte, el Dinar del dissabte, i el tast de vins gentilesa de la sommelier Mariona Rendé del dissabte a la tarda. Es poden adquirir aquí a través de la pàgina web.  

LA NIT 5.1

La novena edició de La Nit 5.1 es celebrarà els dies 19 i 20 de juliol al pati exterior del Castell Templer de Barberà de la Conca. Una activitat que tornarà a reunir els principals grups de música i monologuistes emergents del país.

El divendres 19 de juliol hi hauran els concerts de La Ludwig Band, Magalí Datzira, La Cosina i PD Merx Dancing I els monòlegs de Godai Garcia, Oye Sherman, Termi i Indicatiu.

El dissabte 20 de juliol hi haurà els concerts de Maria de Mar Bonet, Les Testarudes, La Maria i Dj Lupe. I els monòlegs de Manel Vidal, Joel Díaz, Ana López i Maria Lyona.

Els dos dies s’obriran portes a les 19.00 h, hora en què començaran les actuacions que duraran fins a la 01.30 h de la matinada, moment en què es tancarà el recinte.

Durant els dos dies també es podrà gaudir de gastronomia i vi de la DO Conca de Barberà. El divendres 19 de juliol es podran tastar vins del Celler Vilalta Pere, Caves Portell, Celler Pla de la Masó, Mas de la Sabatera, Cara Nord i Cellers Domenys. I el dissabte 20 de juliola serà torn pels vins del celler Rendé Masdéu, Mas Foraster, Carles Andreu, Gabor Celler, VidBertus i Carlania: el celler convidat de l’edició d’enguany. La gastronomia anirà a càrrec del Restaurant Ferran Cerro de Reus. Restaurant Revelació 2021 per la Guia Gourmand i guardonat amb diversos premis com un Sol Repsol i una menció Michelin. També hi haurà l’opció de consumir altres begudes sense alcohol, refrescos i aigua a La Barra 5.1 que muntarà la organització.

Els abonaments pels dos dies i les entrades per dies de forma separada ja estan a la venda aquí:

https://www.ticketic.org/ca/entrades/la-nit-5-1-2024 i a la web de La Conca 5.1.

Aquest any una de les novetats també és que els barberencs i les barberenques poden aconseguir les seves entrades nominatives i numerades amb descompte (abonament: 27€ i entrada d’un dia: 15 €) presencialment a l’Ajuntament de la població fins el dia abans de l’esdeveniment o fins a esgotar existències.

L’Ajuntament de Barberà de la Conca fa una crida a viure la Festa del Trepat, a viure les Nits 5.1, a viure Barberà de la Conca aquests mesos de juny i de juliol. Un cop ho visquis, ho reviuràs segur!