Tornar a connectar

Llum, calor, festa, tradició…però també destrucció, guerra, devastació i mort. El foc és un aliat o una amenaça? Quan deixa de ser una cosa per convertir-se en una altra? El Museu de la Vida Rural juntament amb la Fundació Pau Costa, a l’exposició «Jugar amb foc», aprofundeixen en aquesta dicotomia i plantegen reptes de futur que passen per una gestió sostenible del territori. A través de l’imaginari artístic cultural, d’activitats per a tots els públics i d’una proposta educativa, l’objectiu és fer reflexionar el visitant i generar coneixement que ens permeti reconnectar amb el nostre entorn i amb l’ús ancestral del foc com un aliat.

La Fundació Pau Costa dedica els seus esforços a la investigació en el camp de l’ecologia dels incendis forestals i a la creació de coneixement, eines i tècniques per a la gestió dels boscos mitjançant la formació i altres instruments de divulgació.

L’aliança del Museu de la Vida Rural amb la Fundació Pau Costa per crear l’exposició «Jugar amb foc» neix de la necessitat de fer reflexionar el visitant sobre la importància d’aquesta desconnexió amb la natura i la necessitat d’impulsar canvis que permetin una millora en la gestió del boscos.«Els incendis són evidència d’una desconnexió rural que cal recuperar», així ho explica en el següent vídeo el director de la Fundació Pau Costa, Oriol Vilalta, que destaca la importància de promoure iniciatives de transformació social que no donin l’esquena al món rural.