Fa unes setmanes vam anar al Priorat a fer un tast al celler Baronia del Montsant. Una activitat que constava d’una ruta per les vinyes velles amb 4X4, una visita a les instal·lacions del celler i després un tast complert de vins i dolços. Un tracte formidable, uns vins excel·lents i una bona organització. Però…
Llegir MésArticles de
Vi
Aquí trobareu tots els continguts que parlen del món del vi des de diferents perspectives. Us convidem a gaudir i reflexionar a través de la lectura d’aquests articles.
JOVES I VI
A inicis del passat mes de juny, a Reus es va celebrar la cinquena edició de la fira Reus Viu el Vi, una de les fires més importants de les comarques tarragonines. Aquest és un esdeveniment que reuneix les diverses DO de l’àmbit de la Cambra de Comerç de Reus (DO Terra Alta, DO Priorat,…
Llegir MésAlguns apunts històrics entre la Rioja i Catalunya
En general, m’atreviria afirmar que al llarg dels darrers tres cents anys de la història, el Principat català, per una raó o una altra, no ha gaudit de les mateixes condicions polítiques, socials i econòmiques que altres zones vinícoles del regne constitucional d’Espanya per tal de prosperar. Tenim, per exemple, la Rioja, que amb els…
Llegir MésEl vi, el cava i la relació amb les DO
Crec que per saber gaudir del vi és important saber sobre la seva cultura, la seva història, els llocs on es cultiva, sobre les seves varietats, sobre les maneres d’elaborar-lo, i conèixer els cellers que embotellen i les seves referències. És doncs, a base de conèixer millor aquests i altres aspectes relacionats, quan penso que…
Llegir MésMolt més que una festa
El trepat és la varietat de raïm autòctona de la Conca de Barberà i la que aporta més singularitat, diferenciació i tipicitat als nostres vins, com així ho han sabut veure un nombre creixent de cellers de la DO Conca de Barberà. Com molt bé descriu Anton Castellà, de Gatzaravins, ens referim a vins lleugers…
Llegir MésLes tendències enològiques de la Conca de Barberà
La Conca de Barberà sempre ha estat una comarca agrícola dedicada al cultiu de la vinya i altres cultius mediterranis. La iniciativa pionera de la nostra comarca, va ser fundar la primera cooperativa vinícola d’Espanya a Barberà de la Conca però els temps actuals en el sector del vi, no passen per la filosofia del cooperativisme…
Llegir MésEl tret distintiu
En ple segle XXI, endinsats a la globalització, l’homogeneïtzació, una crisi galopant i amb la necessitat urgent de proposar i construir alternatives, sorgeix, com l’aire que respirem, la necessitat de diferenciar-nos, especialitzar-nos i oferir alguna cosa al món que ens faci únics i ens permeti tirar endavant, una economia autosuficient i productiva. Aquesta singularitat cal…
Llegir MésJo, una copa de vi
Sentir aquest frase en un bar, una tarda o una nit quan surts a prendre alguna cosa amb els amics, la parella, etc. encara és un fet estrany, encara et fa girar els ulls a veure qui és la persona que ho pronuncia. És un fet puntual, al menys pel que fa al meu entorn i…
Llegir MésÀmfores vinàries
Una àmfora és un recipient de ceràmica que té aproximadament uns 3.000 anys d’història, la seva forma consisteix en un cos ovalat i coll estret amb dues nanses, resistent i que s’apila bé, encaixant-se entre elles, i s’utilitzava per emmagatzemar i transportar principalment vi i oli. A més, d’ aigua potable, gra, llegums, o productes conservats…
Llegir MésLa singularitat i el vi
En temps de plena i irreversible globalització dels mercats, on en molts països fa temps que han decidit potenciar els productes del seu país, ens trobem que tot i els esforços dels darrers anys, en els Països Catalans encara tenim grans reptes per endavant. El dubte sobre si el nostre vi és de gran qualitat…
Llegir Més