Articles de
Vi

Aquí trobareu tots els continguts que parlen del món del vi des de diferents perspectives. Us convidem a gaudir i reflexionar a través de la lectura d’aquests articles.

El ritme de la ciclicitat

­PRÒLEG El relat començava quatre dies després de finalitzar la verema del 2020. Després de parlar-ho amb el David, vam decidir reservar alguns quilos de raïm per fer tres petites microvinificacions. Seria la primera prova de fer vins plegats. L’emoció era màxima. Petits dipòsits plens, metòdicament controlàvem els paràmetres bàsics i tastàvem els vins en…

Llegir Més
La memòria que perdura

Una copa del Claret d’Albera del celler Martí Fabra et connecta amb el record. El record d’una terra treballada durant generacions i el d’una forma d’entendre la viticultura. Se t’endú cap als sols de pissarra i granit als peus del Massís i et fa sentir sobre la pell les ràfegues indomables de la tramuntana que…

Llegir Més
Escola d’Enoturisme de Catalunya. On-line i accessible des de tot el territori. Nova oferta formativa

L’Escola d’Enoturisme de Catalunya va presentar ahir una nova oferta formativa centrada en la innovació i en l’adaptació del sector turístic a la nova realitat, apropant la formació a tot el territori. Per aquesta nova oferta de cursos s’aposta de manera clara per la formació online amb l’objectiu de facilitar l’accés a aquests nous cursos…

Llegir Més
El sulfurós, àngel o dimoni?

L’ús del sofre en enologia és molt extens i antic i no es limita només al vi sinó que comença ja a la vinya, com a fertilitzant i plaguicida. Plini el Vell –disculpeu per treure el nom de sempre- l’any 23 dC ja anomena el sulfurós en el seu famós tractat i aconsella la crema…

Llegir Més