Articles de
Vi

Aquí trobareu tots els continguts que parlen del món del vi des de diferents perspectives. Us convidem a gaudir i reflexionar a través de la lectura d’aquests articles.

La Conca dinàmica – Els Bassots

Avui ens endinsarem en el món de l’originalitat, de la imprevisió i de la sorpresa, i ens allunyarem dels territoris coneguts on regnen els colors clars, els perfums afruitats, els perfils nets, … i l’ortodòxia en general. En Joan Ramon Escoda va aterrar fa uns anys a la Conca farcit d’il·lusions i amb una motxilla…

Llegir Més
Trepat de Solivella

Comencem aquest 2015 amb el reconeixement del microclima que té Solivella que resulta ser idoni per la varietat de raïm conegut com a Trepat, varietat autòctona de la Conca de Barberà, que aquest any té un altre bon motiu per convèncer sobre la seva particularitat i gran qualitat. Al marge d’alguns perjudicis, com per exemple…

Llegir Més
Vins escumosos

En aquesta entrada parlem de vins escumosos amb Agustí Torelló del celler AT Roca del Penedès. El sommelier Xavier Ayala comenta les característiques d’aquests vins, el perquè de l’estacionalitat d’aquests productes a casa nostra. Obrim el focus i ho comparem amb altres zones del món. L’Agustí ens parla de la seva experiència persona i professional…

Llegir Més
La importància del Trepat

El mercat del vi és un mercat molt madur, molt atomitzat, marcat per la gran varietat de zones vitivinícoles que existeixen arreu del món i que, per tant, produeixen vins i ofereixen multitud de propostes diferents i de molta qualitat. Tenint en compte aquest factor, doncs, és vital posicionar-se i fer-se un espai en aquest…

Llegir Més
Botigues de vi

Una botiga especialitzada en el món del vi hauria de vendre vins d’arreu del món i la seva tasca principal hauria de ser apropar els vins de zones allunyades a possibles consumidors del seu entorn. Posar l’abast del client coses que no ho són. Actualment moltes d’aquestes botigues no duen a terme aquesta funció, sinó…

Llegir Més
Les Cooperatives avui dia (II): Vinícola de Sarral

Donem pas, amb aquest article, a la segona entrega del cicle d’articles sobre l’actualitat de les cooperatives a la nostra comarca. Vam iniciar el cicle amb la Cooperativa de Barberà  de la Conca (http://laconca51.wordpress.com/2014/10/02/el-garbell-les-cooperatives-avui-dia-i-cooperativa-de-barbera-de-la-conca/) i avui ens mourem pocs quilòmetres dins el mapa de la Conca de Barberà per fixar-nos en la Cooperativa de Sarral.…

Llegir Més
Bord 2010 Negre- El vi transgressor

Els vins d’alta muntanya ja comencen a formar part de la riquesa vitivinícola de Catalunya i un dels primers cellers que van apostar per a elaborar de vins de qualitat  als Pirineus lleidatans va ser el Celler Batlliu de Sort. Resultat de la iniciativa de quatre joves del municipi que van decidir recuperar  la vinya,…

Llegir Més
Via enoturisme

Són moltes i bones les notícies que tenim l’oportunitat de llegir aquests darrers dies sobre l’enoturisme a Catalunya. Una barreja de tradició i modernitat, la naturalesa dels nostres recursos i les causes de la riquesa que poden aportar al país cada cop generen més consens per fer front a l’aposta pel  desenvolupament econòmic al voltant…

Llegir Més
Vi per vida i valoració anyada 2014

En aquesta nova entrada del Diari d’un Sommelier, el Xavier Ayala ens explica com serà la segona edició de la iniciativa Solidària Vi per Vida http://www.vipervida.cat.  Una edició que se celebrarà a Calella de la Costa el proper dissabte 29 de novembre a les 18:00h a la Fàbrica Llobet-Guri del municipi. Aquesta segona edició de la…

Llegir Més