Articles de
Vi

Aquí trobareu tots els continguts que parlen del món del vi des de diferents perspectives. Us convidem a gaudir i reflexionar a través de la lectura d’aquests articles.

El tast d’un vi

La majoria de persones tastem el vi sense saber exactament quins són bàsicament aquells trets que fan que els vins es diferenciïn uns dels altres, i òbviament això fa que després de tastar un vi no sapiguem gaire bé com donar una explicació del perquè un vi ens ha agradat més o menys, més enllà…

Llegir Més
Una possible ruta

Estem en ple període d’estiu i això significa que moltes persones, si la crisi i les retallades els hi permeten, viatgen i visiten altres zones que no són la seva habitual. L’estiu és un dels millors moments de l’any per conèixer nous indrets, visitar països desconeguts, descobrir zones que tenim ben a prop de casa…

Llegir Més
Vi biodinàmic, orgànic i ecològic

El vi biodinàmic, i sobretot el vi orgànic i el vi ecològic, són cada dia més ben valorats pels consumidors europeus, el que demostra que hi ha una tendència lenta, però clara, cap el respecte del consumidor al medi ambient i a la sostenibilitat de l’agricultura i de la producció en general.  La Conca de…

Llegir Més
Viver de celleristes

L’any 1894 es va fundar a Barberà de la Conca la primera cooperativa agrícola de Catalunya. La plaga de la fil·loxera, que havia arribat la comarca un any abans, va anorreà la majoria de les vinyes de la comarca amb la conseqüent crisi agrària de finals del segle XIX que va fer canviar les relacions…

Llegir Més
Inventari

En principi la majoria de ciutadans sabem tot el que tenim a la comarca. Aquelles coses que ens fa diferents o que ens donen una posició favorable al món. Però quan és l’hora d’explicar-ho sovint ens costa més. Ens quedem amb les tres o quatre coses més cridaneres o les que tenim més a prop…

Llegir Més
DO Conca de Barberà, un futur prometedor

Fa pocs mesos, un sommelier de renom em confessava en el decurs d’una entrevista que la denominació d’origen Conca de Barberà és la DO catalana amb més projecció de futur. Li vaig preguntar si era per l’alçada i la capacitat de fer front al canvi climàtic i ràpidament em va respondre que també, però principalment…

Llegir Més
El retorn natural

He fet moltes coses abans de dedicar-me totalment a la vinya i a fer vi. Ja de petit convivia amb les labors al camp i el centre neuràlgic que significava la cooperativa del poble. Ho era tot. El que son les coses, els pares es jubilen i em poso al davant “oficialment” de la terra.…

Llegir Més
El enoturismo que “trapateja”

Hace muchos años que trabajo en el mundo del turismo de grandes cifras y hace muchos años también que mantengo la pasión por el turismo de interior, por el turismo rural y muy especialmente por el enoturismo. A menudo imparto cursos sobre comercialización del enoturismo y hablo con viticultores, con bodegueros, incluso con pequeños emprendedores…

Llegir Més