Articles de
Vi

Aquí trobareu tots els continguts que parlen del món del vi des de diferents perspectives. Us convidem a gaudir i reflexionar a través de la lectura d’aquests articles.

El binomi perfecte

Que molts actes culturals entren millor amb una copa de vi, ja fa temps que ho sabem i practiquem en molts àmbits. Que al vi li escauen d’allò més els actes culturals, també és ben sabut i cada cop més practicat en propostes vàries de cellers, entre d’altres. Però hi ha encara una tercera via…

Llegir Més
Criteris per estructurar l’enoturisme

El procés d’elaboració de la Guia d’Enoturisme de Catalunya m’ha implicat plantejar-me com s’ha d’estructurar i presentar l’oferta enoturística del país. Podria semblar un tema evident, però des de que vaig comentar que iniciava el projecte vaig veure que cadascú donava per descomptats uns criteris diferents i que cadascú s’estava imaginant una guia diferent. El…

Llegir Més
Que forta estàs!

– Yo la verdad, en la bodega prefiero no tener mujeres, hay menos problemas. – Aquesta es pensa que ho podrà fer i durarà dos dies. – I com bellugaràs un sac de 40 quilos? – Què fas nena? Arreglo el grifo que perd. Au va, surt que això és cosa d’homes, vosaltres només sabeu…

Llegir Més
En el vi està la redempció

Admetem-ho, batejar un vi amb el nom de ‘Purgatori’ és, com a mínim, atrevit. D’entrada les connotacions no són positives. Segons la teologia catòlica tradicional, el nom identifica l’indret on les ànimes, que no han estat condemnades a les penes de l’infern etern, han de purgar llurs pecats abans de poder pujar al cel. Es…

Llegir Més
Verema 2018 vol.1 – Amb David Rovira i Ramon Ribas

Primer capítol de la nova temporada del “Diari d’un Sommelier” amb el sommelier Xavier Ayala. Aquesta entrega és la primera de dues centrades en valorar la verema 2018. Amb entrevistes a diversos celleristes i l’anàlisi d’Ayala. En aquest capítol parlem amb David Rovira del celler VidBertus i Ramon Ribas, president de la Cooperativa Agrícola de Barberà de…

Llegir Més
Una mirada a Napa Valley

Aquest ha estat un estiu diferent. Vam començar-lo organitzant una gran festa per celebrar el nostre casament. Amb la qui avui és la ‘meva’ dona vam decidir que el vi i el territori hi jugarien un paper central i, entre altres detalls, vam pensar que, quan féssim el viatge de noces, ens agradaria conèixer una…

Llegir Més
Tancant i obrint portes!

maniFIESTO, un petit somni. I ahir últim examen, pressa de comanda, obro un restaurant, fictici (no us espanteu) es diu “ManiFIESTO”. La meva intenció és fer honor al significat més pur de la paraula, fer una declaració d’intencions, i en aquest cas de caràcter artístic. El cor que fa bategar el meu restaurant són els…

Llegir Més
Rosat d’Àmfora 2017, identitat de Capmany

Avui parlo d’un vi rosat, elaborat amb raïms de la varietat autòctona de la zona de l’Empordà, la Carinyena Roja. Aquest vi que us deixarà enamorats, procedeix de ceps vells d’uns 80 anys. Situats a la zona més plana del terme de Capmany, a uns 100 metres del nivell del mar, on el terrer està…

Llegir Més