Articles de
Vi

Aquí trobareu tots els continguts que parlen del món del vi des de diferents perspectives. Us convidem a gaudir i reflexionar a través de la lectura d’aquests articles.

Com comuniquem la sommeleria i el vi?
General|

Tercer debat del cicle Visions 5.1 2018. Celebrat el 2 de juny a la Sala de les Corts Catalanes del Centre Cultural Anselm Turmeda de Montblanc. Amb Ferran Centelles, Anna Vicens i Patrícia de Golferichs. Moderat per Josep Saperes i Leandre Romeu.

Llegir Més
Capítol 3. A mitja verema

Dia: 20-9-17 Hora: 09:00 h. Lloc: Mas de les Vinyes. Cabacés En la majoria de cellers ja tenim la verema avançada, però a Mas de les vinyes tot just comencem. El macabeu i la garnatxa blanca ja estan entrades i demà es començarà el syrah i el merlot. Dono un tomb per les vinyes, les…

Llegir Més
Passat de rosca

Quart capítol de la sèrie “Com fer-ho?”. En aquest episodi la sommelier Clara Isamat ens parla dels diversos tipus de llevataps que existeixen i de quina és la millor forma d’obrir una ampolla de vi. Amb la col·laboració de la DO Catalunya.

Llegir Més
El Don Draper dels vins

Tanco els ulls i la imatge que em ve al cap és l’Albert Virgili Hill, amb una copa a la mà dreta, un piti a l’esquerra i els ulls fixos pensant en com podria millorar encara més, un dels molt xous que organitza setmanalment. El vaig batejar com a Einstein. Quan ens vam conèixer, em…

Llegir Més
Enoturisme familiar sí, enoturisme familiar no

En diuen kids-friendly i no ho són. Moltes són les propostes turístiques que s’apunten al carro del turisme familiar sense preocupar-se de complir amb les seves necessitats reals. Jo mateixa abans de tenir fills no tenia ni la més remota idea de què volen uns pares quan contracten unes vacances o quan s’apunten a una…

Llegir Més
Per un futur vitícola ric, autèntic i viable

Poques vegades els germans Torres Maczassek, cinquena generació de la Família Torres, compareixen en públic compartint tast, però l’ocasió s’ho valia. Després de trenta anys de treball infatigable de recerca i d’investigació per tornar a posar en valor varietats de raïm ancestrals, ha arribat el moment de compartir resultats i mostrar els vins de les…

Llegir Més
Entrevista a Meritxell Falgueras

Meritxell Falgueras és la cinquena generació de la botiga de vins el Celler de Gelida, del barri de Sants a Barcelona. Un lloc on no saben vendre els que no els agrada. Falgueras és llicenciada en Humanitats i màster en viticultura i màrqueting, està fent el doctorat en Comunicació i investiga sobre el llenguatge en el tast…

Llegir Més