Articles de
Vi

Aquí trobareu tots els continguts que parlen del món del vi des de diferents perspectives. Us convidem a gaudir i reflexionar a través de la lectura d’aquests articles.

Maig

MAIG, Moviment accelerat. És el tornar a viure per nosaltres: un esclat de colors constant, hores de sol quasi infinites i l’alegria a les venes. Jo imagino que els ceps senten el mateix. I els hi agrada. Per això durant el mes de maig tot és “Verde que te quiero verde”.

Llegir Més
Denominacions d’origen i procomú

El sector agroalimentari català té un gran potencial econòmic. La comunicació en aquest camp ha millorat molt en els darrers anys, amb iniciatives a tots nivells: d’imatge, d’esdeveniments i de presència en fires i mitjans especialitzats. Però encara té per davant reptes que cal assolir. Les denominacions d’origen són un motor, però també un bé…

Llegir Més
L’Institut de FP d’Enoturisme de Catalunya i el seu pla estratègic

No és la primera vegada que parlo de l’Institut d’FP d’Enoturisme de Catalunya. L’any passat vaig passar-hi una jornada, molt divertida per cert, veient com funcionaven i quines eren les seves opcions formatives.Avui sis mesos després, sembla que l’energia de l’Institut és imparable i l’Ester vol explicar-me tot allò que es mou en present i…

Llegir Més
Juan Moll: “El cambrer del futur serà més respectat perquè, quan la sala es robotitzi, destacarà per la seva aportació emocional”

Juan Moll (Moraira, Alacant, 1967) és Mâite i Director de Servei del Grup de Robuchon, reconegut internacionalment per sumar el major nombre d’Estrelles Michelin del món -33-. Format a l’Escola d’Hosteleria de Lausanne, va agafar experiència en diversos restaurants, tot i que fou al de la família, “La Sort”, on va aprendre a estimar l’ofici…

Llegir Més
Què hi ha dins d’una ampolla de vi

Cinquè capitol de la segona temporada de la sèrie “Com fer-ho”. Amb la sommelier Clara Isamat i el suport de la DO Catalunya. En aquest episodi Isamat ens explica que conté una ampolla de vi en el sentit més ampli. Més concretament ens descobreix de quins elements i materials està fet un vi, quant duren…

Llegir Més
La Conca de Barberà, en evolució constant

Si parlem de la Conca de Barberà, parlem de Tarragona, de conreu de vinya, d’exportació de vi, d’aiguardent, de cellers cooperatius, de clima temperat, de poques pluges, del riu Francolí i del ressorgiment de varietats autòctones que estan aportant a la zona un segell d’autenticitat i protecció, reivindicant el territori. En una comarca dedicada gairebé…

Llegir Més
Abril

Amb la primavera sota el braç, el moviment ja no para. Abril és un mes que a tots ens agrada: esclat de flors non-stop, comença la màniga curta, les terrasses, “el caloret”…, i el vi rosat. L’abril és símbol indubtable del què és (vi)da. “La vie en rose et le vin en rouge”

Llegir Més