El cap de setmana del 22 i 23 de juliol al castell templer La Conca 5.1 organitza per setè any consecutiu La Nit 5.1 al pati exterior del Castell templer de Barberà de la Conca. El proper divendres i dissabte, 22 i 23 de juliol, a partir de les 19.00h podreu trobar diverses propostes musicals,…
Llegir MésArticles de
Vi
Aquí trobareu tots els continguts que parlen del món del vi des de diferents perspectives. Us convidem a gaudir i reflexionar a través de la lectura d’aquests articles.
Creure en nosaltres: el camí per rellançar els vins de finca qualificada
Reforçar el prestigi és un objectiu que persegueixen molts territoris vitivinícoles, o almenys aquells que realment tenir un bon posicionament en el mercat mitjançant un producte d’una qualitat contrastada i reconeguda. Una de les principals vies per aconseguir-ho és treballar per elaborar vins realment arrelats a la terra i que parlin per si mateixos d’aquell…
Llegir MésDisponibles ja els continguts i les entrades per dies de La Nit 5.1 2022
Es celebrarà els propers 22 i 23 de juliol a Barberà de la Conca i ja s’ha donat a conèixer tot el contingut cultural per dies La Conca 5.1 organitza per setè any consecutiu La Nit 5.1 al Castell templer de Barberà de la Conca. L’entitat després de la presentació oficial que va fer a…
Llegir MésAliances per internacionalitzar el vi català
L’INCAVI i el WSET acorden col·laborar per donar major visibilitat als vins de Catalunya a la institució educativa amb seu a Londres, amb una primera acció comunicativa que podria activar-se al setembre “Estimo l’escola. És magistral com fa créixer el coneixement del vi. És un paraigües molt democratitzador, una institució que t’acull i que…
Llegir MésEl ‘momentum’ del vi català agafa embranzida
L’efervescència en l’entorn del vi i l’enoturisme català és palpable arreu del territori. Amb el pitjor de la pandèmia coll avall, una mena de puixança esperona les retrobades amb massa brindis pendents. És perceptible a cada tast a cegues, a cada fira primaveral, a cada celler obert al públic. També a cada bar de vins…
Llegir MésA més de 10.000 km de casa
La meravellosa història d’una varietat oblidada, que va viure a l’ombra del Merlot i va renéixer cent anys després. Un raïm amb doble nacionalitat, ens recorda que tots som del món i que la capacitat d’adaptació ho és tot avui dia. Viatjar, conèixer altres parts del planeta, descobrir cultures que ens nodreixen i ens recorden…
Llegir Més“Paisatges sans, funcionals, bells i vivibles”
El segon Simposi de Viticultura Regenerativa impulsat per l’Associació de Viticultura Regenerativa constata que aquesta pràctica agrària condueix a obtenir aliments amb més valor nutricional i a rejovenir i dignificar els entorns rurals Fa un any, Família Torres organitzava el primer Simposi de Viticultura Regenerativa al Penedès. Anunciava la creació d’una associació de productors per…
Llegir MésTot per fer, tot per atalaiar
En temps de crisi neixen noves propostes per revolucionar els ànims, remoure mirades i unir voluntats. Totes tenim ganes de quelcom nou, d’emocionar-nos amb trobades inesperades, de crear espais inspiradors de diàleg, de veure’ns reflectits en el sentir de l’altra, de conrear esperança a més de dues mans. En temps crítics ressorgeix una guspira que…
Llegir MésLa Nit 5.1 es consolida amb dos dies d’activitats i presenta el cartell artístic i cultural
Es celebrarà els propers 22 i 23 de juliol a Barberà de la Conca La Conca 5.1 organitza per setè any consecutiu La Nit 5.1 al Castell templer de Barberà de la Conca. Aquest divendres 29 d’abril l’entitat ha presentat la nova edició que tindrà lloc el 22 i 23 de juliol, acompanyats per l’alcalde…
Llegir MésL’Escola que apuntala l’enoturisme
La reinvenció professional i la immersió laboral al món del vi són dues constants en els alumnes que es formen a l’Escola d’Enoturisme de Catalunya, més de 5.000 en els últims 6 anys 22 anys al món de l’aviació. Amb la pandèmia i els vols en stand by, Beatriz Mora busca com reinventar-se. “Durant els…
Llegir Més