Articles de
Vi

Aquí trobareu tots els continguts que parlen del món del vi des de diferents perspectives. Us convidem a gaudir i reflexionar a través de la lectura d’aquests articles.

Aproximació sobre l’agricultura a la Conca

De les primeres visualitzacions del documental de la Conca 5.1 es poden traçar unes pinzellades sobre la situació del vi i l’agricultura a la Conca de Barberà, el turisme, la gastronomia, els petits productors, l’administració i la societat segons l’opinió dels seus autors i persones entrevistades. En aquest article es fa un petit resum de…

Llegir Més
VIa

Des de fa un temps, Catalunya està immersa de ple en un procés sobiranista que ningú sap com acabarà. No se sap si hi haurà consulta, si es rebrà una oferta espectacular per part l’executiu de l’Estat espanyol o bé si hi haurà una declaració unilateral d’independència. El que sí que sabem és que tot…

Llegir Més
Plantant una llavor

Aquest mes de novembre, s’estrenarà la visualització del documental que porta com a títol “Plantant una llavor”, obra audiovisual principal de la Conca 5.1. Un esdeveniment programat pel pròxim divendres dia 8 de novembre de 2013, a les 19:30 hores, a l’Antic Hospital de Santa Magdalena, com acte de cloenda del programa d’actes de la…

Llegir Més
DIES DE FIRES I TASTS

Aquests dies de tardor són dies de fires, de tasts i de verema, enmig del perfum del most, s’alcen diverses fires arreu del país. Tenir tanta varietat d’aliments i de begudes de qualitat a prop, i bons professionals del sector, fan que les fires esdevinguin expositors d’un art capaç de commoure els visitants entre els…

Llegir Més
Paquets turístics

Fa unes setmanes vam anar al Priorat a fer un tast al celler Baronia del Montsant. Una activitat que constava d’una ruta per les vinyes velles amb 4X4, una visita a les instal·lacions del celler i després un tast complert de vins i dolços. Un tracte formidable, uns vins excel·lents i una bona organització. Però…

Llegir Més
Alguns apunts històrics entre la Rioja i Catalunya

En general, m’atreviria afirmar que al llarg dels darrers tres cents anys de la història, el Principat català, per una raó o una altra, no ha gaudit de les mateixes condicions polítiques, socials i econòmiques que altres zones vinícoles del regne constitucional d’Espanya per tal de prosperar. Tenim, per exemple, la Rioja, que amb els…

Llegir Més
Molt més que una festa

El trepat és la varietat de raïm autòctona de la Conca de Barberà i la que aporta més singularitat, diferenciació i tipicitat als nostres vins, com així ho han sabut veure un nombre creixent de cellers de la DO Conca de Barberà. Com molt bé descriu Anton Castellà, de Gatzaravins, ens referim a vins lleugers…

Llegir Més