Articles de
Vi

Aquí trobareu tots els continguts que parlen del món del vi des de diferents perspectives. Us convidem a gaudir i reflexionar a través de la lectura d’aquests articles.

Paquets turístics

Fa unes setmanes vam anar al Priorat a fer un tast al celler Baronia del Montsant. Una activitat que constava d’una ruta per les vinyes velles amb 4X4, una visita a les instal·lacions del celler i després un tast complert de vins i dolços. Un tracte formidable, uns vins excel·lents i una bona organització. Però…

Llegir Més
Alguns apunts històrics entre la Rioja i Catalunya

En general, m’atreviria afirmar que al llarg dels darrers tres cents anys de la història, el Principat català, per una raó o una altra, no ha gaudit de les mateixes condicions polítiques, socials i econòmiques que altres zones vinícoles del regne constitucional d’Espanya per tal de prosperar. Tenim, per exemple, la Rioja, que amb els…

Llegir Més
Molt més que una festa

El trepat és la varietat de raïm autòctona de la Conca de Barberà i la que aporta més singularitat, diferenciació i tipicitat als nostres vins, com així ho han sabut veure un nombre creixent de cellers de la DO Conca de Barberà. Com molt bé descriu Anton Castellà, de Gatzaravins, ens referim a vins lleugers…

Llegir Més
El tret distintiu

En ple segle XXI, endinsats a la globalització, l’homogeneïtzació, una crisi galopant i amb la necessitat urgent de proposar i construir alternatives, sorgeix, com l’aire que respirem, la necessitat de diferenciar-nos, especialitzar-nos i oferir alguna cosa al món que ens faci únics i ens permeti tirar endavant, una economia autosuficient i productiva. Aquesta singularitat cal…

Llegir Més
Jo, una copa de vi

Sentir aquest frase en un bar, una tarda o una nit quan surts a prendre alguna cosa amb els amics, la parella, etc. encara és un fet estrany, encara et fa girar els ulls a veure qui és la persona que ho pronuncia. És un fet puntual, al menys pel que fa al meu entorn i…

Llegir Més
Àmfores vinàries

Una àmfora és un recipient de ceràmica que té aproximadament uns 3.000 anys d’història, la seva forma consisteix en un cos ovalat i coll estret amb dues nanses, resistent i que s’apila bé, encaixant-se entre elles, i s’utilitzava per emmagatzemar i transportar principalment vi i oli. A més, d’ aigua potable, gra, llegums, o productes conservats…

Llegir Més