Articles de
Vi

Aquí trobareu tots els continguts que parlen del món del vi des de diferents perspectives. Us convidem a gaudir i reflexionar a través de la lectura d’aquests articles.

La DO Conca més jove (II): GATZARAVins i VidBertus

En aquest article seguim amb l’anàlisi dels cellers més joves de la nostra comarca. Podeu llegir la primera entrega aquí: http://laconca51.wordpress.com/2014/02/03/el-garbell-la-do-conca-mes-jove-i-succes-vinicola-i-gerida-viticultors/ Aleshores vam parlar de Succés Vinícola i Gerida Vitivultors; avui, ens centrarem en dos cellers que comparteixen moltes més coses que la joventut. I és que tant GATZARAVins com VidBertus van iniciar la seva…

Llegir Més
La comunicació

Ja fa varis mesos que en Leandre ens va demanar que féssim un article d’opinió per l’àgora 5.1. La veritat és que no teníem massa clar sobre que escriure i la primera idea que vam tenir, era explicar-vos el nostre “enamorament” per la comarca. Abans de començar, per tal de saber com ho havíem d’enfocar,…

Llegir Més
Una marca comuna

La DOQ Rioja s’estén per tres comunitats autònomes de l’Estat Espanyol com són la Rioja, Euskadi i Navarra amb els noms de Rioja Baja, Rioja Alavesa i Rioja Alta. Cada zona té característiques diferents, però s’aixopluga sota una marca comuna: Rioja.  Malgrat que és segur que existeixen dificultats per posar d’acord tres governs, aquests saben…

Llegir Més
Per un futur digne

El documental “Plantant una llavor”, de La Conca 5.1, es va projectar fa uns dies al Centre de Lectura de Reus i, a l’acte de presentació, em va semblar adient tornar a insistir entre el vincle entre llibres i vi. Reus és una ciutat amb una llarga trajectòria vitivinícola, àmpliament sabuda i recordada pel Reus,…

Llegir Més
Negre criança 2011 – Josep Foraster

Un mas al peu del bosc, una família, el treball diari, unes vinyes escampades per la Conca i un celler amagat dins les antigues dependències del Mas. L’ambició d’arribar amunt i mirar lluny, país enllà. El resultat: un producte concret, d’origen clar, fruit d’aquesta economia d’escala humana que el sector del vi encara pot oferir…

Llegir Més
10%

Carles Andreu, president de la DO Conca de Barberà, afirma que: “només el 10 % del raïm que es produeix a la Conca, es queda a la Conca i s’embotella a la Conca”. Aquesta dada no sorprèn si tenim en compte que la majoria dels caves que podem trobar al mercat porten vi blanc base…

Llegir Més
Barcelona no és Logronyo

Catalunya compta amb una història mil·lenària del conreu del vi. Des de la segona meitat del segle VII aC aproximadament es té constància de la presència de materials com àmfores i grans recipients per transportar vi, oli i salaons. Per tant, turísticament  tenim la possibilitat d’oferir aquesta interessant història vitivinícola i projectar-nos com un país…

Llegir Més