Articles de
Vi

Aquí trobareu tots els continguts que parlen del món del vi des de diferents perspectives. Us convidem a gaudir i reflexionar a través de la lectura d’aquests articles.

Paisatges embotellats

En aquesta tercera entrega el sommelier Xavier Ayala ens parla sobre els paisatges embotellats. Un concepte que intenta diferenciar i detectar els vins a través del seu paisatge, el seu terreny, la seva geografia. Com transportem el paisatge d’un territori a l’ampolla de vi? Com notem el terroir d’una zona en una copa de vi? Aquestes i…

Llegir Més
Abadia de Poblet 2010

Si hi ha un element conegut i cèlebre a la Conca de Barberà aquest és el Monestir de Poblet, un monument excepcional, de gran qualitat arquitectònica i importància històrica i a més a més, en un bon estat de conservació, en relació a altres monestirs cistercencs europeus, a despit de les nombroses vicissituds històriques que…

Llegir Més
La regulació jurídica de les DO

L’any 1999 es va crear la Denominació d’Origen Catalunya, però no amb poques i controvertides opinions i dificultats legals. Per una banda, el seu origen es deu a la satisfacció dels interessos d’alguns municipis elaboradors de vi que no entraven dins els límits reglamentaris de cap denominació d’origen, com ara part de la comarca de…

Llegir Més
Pit i amunt!

Per falta de coordinació domèstica, l’últim Sant Jordi vaig trobar-me amb dues versions del mateix llibre a casa. Sort que són edicions i idiomes diferents, amb la qual cosa no en penso retornar cap dels dos i segur que la lectura comparada m’enriquirà per veure l’evolució i els canvis de la viticultura i l’enologia a…

Llegir Més
Introducció al món del vi

En aquesta segona entrega el sommelier Xavier Ayala ens parla sobre com ens podem introduir en el món del vi d’una forma senzilla i planera. Fa un repàs a la nostra cultura del vi, que ve de lluny i que s’ha transmès de pares a fills al llarg de diverses generacions  i l’oportunitat que suposa pel sector del…

Llegir Més
RE del Celler Tintoré

Fins ara hem comentat, en aquesta secció, vins representatius de la història de la comarca, fets en cellers coneguts i consolidats, amb una producció alta en alguns casos, i mitjana en d’altres, vins, en resum, que han marcat la trajectòria i el tarannà de la nostra Denominació fins a l’actualitat. Avui canviem de filosofia i…

Llegir Més
El vi 2.0

El vi és un element social, que creix i es desenvolupa en societat, això és, entre les persones. Per tant, per arribar a elles és imprescindible la comunicació, donar a conèixer allò que fem, i, per fer-ho, tenim diverses vies. Hi ha vies tradicionals que no hem de desmerèixer ni  negar en cap cas, com…

Llegir Més
La DO Conca més jove (III): Vins de Pedra i Dasca Vives

Retornem aquest mes amb la sèrie d’articles parlant dels cellers més joves de la nostra DO. Després dels articles anteriors (que podeu recuperar en els següents enllaços http://laconca51.wordpress.com/2014/02/03/el-garbell-la-do-conca-mes-jove-i-succes-vinicola-i-gerida-viticultors/ i http://laconca51.wordpress.com/2014/04/01/la-do-conca-mes-jove-ii-gatzaravins-i-vidbertus/), avui parlarem de dues històries extraordinàries, de dos cellers que van molt més enllà del simple fet de posar vi dins d’una ampolla. Dos cellers…

Llegir Més
Enoturisme a la Conca de Barberà?

“França és una de les primeres destinacions turístiques mundials i el primer productor mundial de vi, però paradoxalment l’enoturisme hi està poc desenvolupat, potser pel pes d’una tradició vitivinícola que no veu el vi com un producte de lleure”. Aquesta és una de les contundents afirmacions –que ens pot semblar sorprenent, atesa la visió que…

Llegir Més