Articles de
Vi

Aquí trobareu tots els continguts que parlen del món del vi des de diferents perspectives. Us convidem a gaudir i reflexionar a través de la lectura d’aquests articles.

RE del Celler Tintoré

Fins ara hem comentat, en aquesta secció, vins representatius de la història de la comarca, fets en cellers coneguts i consolidats, amb una producció alta en alguns casos, i mitjana en d’altres, vins, en resum, que han marcat la trajectòria i el tarannà de la nostra Denominació fins a l’actualitat. Avui canviem de filosofia i…

Llegir Més
El vi 2.0

El vi és un element social, que creix i es desenvolupa en societat, això és, entre les persones. Per tant, per arribar a elles és imprescindible la comunicació, donar a conèixer allò que fem, i, per fer-ho, tenim diverses vies. Hi ha vies tradicionals que no hem de desmerèixer ni  negar en cap cas, com…

Llegir Més
La DO Conca més jove (III): Vins de Pedra i Dasca Vives

Retornem aquest mes amb la sèrie d’articles parlant dels cellers més joves de la nostra DO. Després dels articles anteriors (que podeu recuperar en els següents enllaços http://laconca51.wordpress.com/2014/02/03/el-garbell-la-do-conca-mes-jove-i-succes-vinicola-i-gerida-viticultors/ i http://laconca51.wordpress.com/2014/04/01/la-do-conca-mes-jove-ii-gatzaravins-i-vidbertus/), avui parlarem de dues històries extraordinàries, de dos cellers que van molt més enllà del simple fet de posar vi dins d’una ampolla. Dos cellers…

Llegir Més
Enoturisme a la Conca de Barberà?

“França és una de les primeres destinacions turístiques mundials i el primer productor mundial de vi, però paradoxalment l’enoturisme hi està poc desenvolupat, potser pel pes d’una tradició vitivinícola que no veu el vi com un producte de lleure”. Aquesta és una de les contundents afirmacions –que ens pot semblar sorprenent, atesa la visió que…

Llegir Més
Portell Brut Nature

Avui abordem un cava, un producte que considerem aquí com a gairebé genuí, tan nostrat com l’oli d’Oliva o la ratafia, malgrat que és una importació: és l’adopció catalana d’un invent monacal francès, un descobriment fortuït, recordem-ho, com la penicil·lina, amb perdó per la comparació, i que ha tingut un èxit fulgurant al llarg del…

Llegir Més
Emprenedoria agrària i social

Partim de dos punts forts i un punt feble. Un punt fort és que a Catalunya tenim un clima i uns camps idonis per produir raïm de qualitat i elaborar uns excel·lents vins, olis i altres productes de qualitat. Un altre punt fort és que tenim un munt de possibilitats de crear activitats al voltant…

Llegir Més
Ens cal més autoestima

Vivim i gaudim d’una comarca, la Conca de Barberà, que és un valuós tresor. Paisatge, natura i cultura per donar i per vendre són bona part d’aquest tresor. Tres pilars bàsics que fan de la nostra comarca un indret envejable per a molts i que hem heretat els ciutadans actuals dels qui ens han precedit,…

Llegir Més
El rei negre – Masia Les Comes 2008

Un dels principals factors definitoris del caràcter d’un vi és la varietat de raïm amb la qual està fet. El protagonisme de les varietats ha sigut creixent en els darrers anys, fins al punt que avui dia tots més o menys podem anomenar bona part de les varietats conreades al país. D’entre elles n’hi ha…

Llegir Més