Articles de
Vi

Aquí trobareu tots els continguts que parlen del món del vi des de diferents perspectives. Us convidem a gaudir i reflexionar a través de la lectura d’aquests articles.

Consol

A la senyora Consol el matí li pesa. No són els vuitanta-dos anys, no: és el matí. És aquest cel cru i blavíssim de vint-i-u de desembre, és aquest sol baix i horitzontal que va directe a les ninetes, és aquest vent fred i sec que talla anhels i penes, que se t’endú il·lusions i…

Llegir Més
De la pedra a la copa

Ja hi som tots, tothom al seu lloc, plats, copes, vins i menjar. Els maridatges sempre m’han entusiasmat, són la fusió de dues de les meves grans passions: la cuina i el vi. Però, quan l’enòleg Raül Bobet va començar a parlar, vaig saber que aquell no seria un maridatge qualsevol. Seria la combinació perfecta, una classe…

Llegir Més
L’essència de la joventut

(vi)da – l’essència de la joventut (vi) Més que paraules – negre (Cabernet Sauvignon, Garnatxa negre, merlot, sumoll) @mesqueparaules La joventut és com aquest vi: plena (fruits vermells madurs), intensa (amb matisos de notes florals), exòtica (amb algun toc especiat). Per alguns també és llarga i persistent (fusta ben integrada, li aporta llargada), arrelada a l’ànima…

Llegir Més
Us agradaria tenir una vinya?

“Us agradaria tenir una vinya? Va preguntar un pare. La resposta va ser un sí emocionant!” “Quan ens arriben èpoques carregades d’emocions negatives i l’equilibri es desplaça busquem en el nostre entorn la bellesa d’allò quotidià perquè ens dona seguretat i genera estabilitat emocional. La bellesa és un aliment intangible per l’ànima que genera felicitat,…

Llegir Més
Llevats en fermentació

Imatge de llevats en un most en fermentació. Els llevats són fongs, unes simples cèl.lules, pertanyents a diferents espècies, la més corrent: Sacharomyces Cerevisae, la mateixa que fa la cervesa i el pa. El most és un medi molt ric en nutrients, sobre tot sucre, que els llevats consumeixen compulsivament, amarats d’abundància, excretant al medi…

Llegir Més