Articles de
Vi

Aquí trobareu tots els continguts que parlen del món del vi des de diferents perspectives. Us convidem a gaudir i reflexionar a través de la lectura d’aquests articles.

Cinema i vi

Diuen que tot i fer tants anys que es van descobrir les primeres manifestacions artístiques, és possible que encara no tinguem clar, a què volien donar resposta. L’origen per tant, és divers, i probablement hem dibuixat i reinterpretat la nostra pròpia història. Amb el cinema, sembla que les proves són més evidents, és una disciplina que neix com…

Llegir Més
Capítol 4. Final de verema

2-10-17 09:00 h Celler Tuets. Pont D’Armentera. No fa gaire que ens coneixem. Un dia l’Albert i el Jordi de Carlania en una conversa va sortir el meu nom. Vaig anar al Celler Tuets a conèixer el seu projecte, ens vam entendre i aquesta campanya 2017 estem col·laborant plegats. Al celler Tuets tot el raïm…

Llegir Més
Josep Roca: “El Priorat és un territori de vinyes úniques, de mites vivents i amb una capacitat de superació enorme”

Em fa la impressió que va passar massa desapercebut que, durant l’última Fira del Vi de Falset, el sommelier del Celler de Can Roca, Josep Roca, va rebre una distinció per haver contribuït al dinamisme, al reconeixement i a la visibilitat dels vins del Priorat, una comarca amb dues denominacions d’origen, una d’elles, la DOQ…

Llegir Més
La temperatura del vi

En aquesta càpsula el sommelier Xavi Ayala i Leandre Romeu es centren en la temperatura del vi. Quina és la millor temperatura per servir un vi blanc? I un de negre? També compten amb la participació de Jaume Pujol, enòleg del celler Abadia de Poblet.  

Llegir Més
‘Grans Bevedors’ que van a la universitat

Saps que tenen en comú Noè, Sancho Panza, Tintín, Orson Welles, Winston Churchill, Francesc Eiximenis o el Don Giovanni de Mozart? Que bevien molt. I que aquest estiu seran protagonistes de ‘Grans Bevedors. Història i Literatura de la Passió pel Vi’, un curs en línia organitzat per la Universitat de Girona que pretén divulgar la…

Llegir Més
Historias paralelas

Cuando se escribe sobre el mundo del vino, generalmente se habla de la viña, de los productores, de vinos, notas de cata o visitas a bodegas. Pero la cultura del vino es mucho más que el vino y de la viña. Parte de la historia de la humanidad se puede escribir a través del vino.…

Llegir Més
Decantar o transvasar

Cinquè capítol de la sèrie “Com fer-ho?”. En aquest episodi la sommelier Clara Isamat ens parla de les diferències entre decantar o transvasar un vi i ens indica en quines ocasions s’ha d’utilitzar una opció o l’altra. Amb la col·laboració de la DO Catalunya.

Llegir Més
Entrevista a Clara Isamat

Clara Isamat (Barcelona 1971), és fotògrafa i sommelier. Com a fotoperiodista, ha treballat en mitjans de comunicació escrits d’àmbit nacional. Ha impartit cursos i seminaris de fotografia. El 2005 obre el seu restaurant a l’Alt Empordà i estudia sommelieria. Fins al 2013, treballa com a responsable de sala, maitre i sommelier. Raíces del vino natural, un año de viña (Sd. Edicions), és el llibre de la Clara…

Llegir Més