Articles de
Vi

Aquí trobareu tots els continguts que parlen del món del vi des de diferents perspectives. Us convidem a gaudir i reflexionar a través de la lectura d’aquests articles.

RIM, les tres lletres de la sort!

Segons sembla, el número 3 és un número amb sort (a part de casualment ser el meu número preferit). Tres eren les lleis de Newton, tres els germans Roca al seu celler, tres els llibres de John R.R. Tolkien que van donar lloc a la famosa trilogia d’“El Senyor dels Anells” i ara tres són…

Llegir Més
De brisats, cuits, dolços i rancis. Amb Imma Soler, Ricard Sebastià i Jaume Balaguer

Nova edició del Diari d’un Sommelier amb Xavi Ayala. En aquesta edició presentem les novetats del celler Mas Foraster amb Ricard Sebastià. Presentem el celler Mas de la Pansa amb Imma Soler. Parlem de vins brisats, cuits, dolços, rancis amb tots dos i Jaume Balaguer del celler Arrels del Priorat, que ha rebut el reconeixement de…

Llegir Més
Vins ecològics, naturals i biodinàmics
General|

Els debats sorgits arran de l’ús del terme natural per denominar un tipus de vi fan que comenci aquest text amb ganes de reflexionar un poc sobre l’etimologia del mot. La paraula natural  s’utilitza habitualment de manera metafòrica per parlar de moltes coses, tan des de l’evolució de les coses, el caràcter de les persones,…

Llegir Més
El vi, Laietània, Asterix i Obelix

En una presentació l’alcalde d’Alella va dir “la D.O. Alella és com Asterix i Obelix, resistim com els Gals” aquella frase ocurrent era tota una porta a la història. La D.O. Alella és la més petita de Catalunya, amb una història milenaria, però no va ser fins al 1950 quan Alella va ser reconeguda com…

Llegir Més
Vins de la Memòria, homenatges líquids emocionants

Acabàvem d’iniciar el curs escolar quan l’enòleg, sommelier i formador Xavier Nolla anunciava a amics, coneguts i saludats un nou projecte vinícola petit en volum, però de gran intensitat emotiva, i de nom evocador: ‘Vins de la Memòria’. La iniciativa, fruit de mesos de documentació, recerca, viatges i converses, recupera vinyes úniques del territori català…

Llegir Més
Verema 2018 vol. 2 – Amb Tomàs Cusiné i Pep Aguilar

Segona part de l’especial sobre la verema 2018. En aquest podcast el sommelier Xavier Ayala i Leandre Romeu entrevisten a Tomàs Cusiné, responsable de diversos cellers de Catalunya i a Pep Aguilar del Celler Comunica. Ens expliquen com valoren la verema 2018 i quines previsions de present i futur tenen. També ens revelen diverses novetats d’aquests cellers.…

Llegir Més