Articles de
Vi

Aquí trobareu tots els continguts que parlen del món del vi des de diferents perspectives. Us convidem a gaudir i reflexionar a través de la lectura d’aquests articles.

Models enoturístics per cobrir necessitats reals

D’un temps ençà a Catalunya s’està parlant molt de l’enoturisme i dels diferents models que cada destinació podria implantar en els propers anys per potenciar el gran esforç que estan fent els cellers i altres iniciatives privades per tal d’atraure turistes. Damià Serrano, per exemple, ens parla del model Rutes del vi en aquesta càpsula…

Llegir Més
Un lema, endavant!

Farà poc mes d’un any que un bon i vell amic, conegut per molts de vosaltres, en Lluís Tolosa em va parlar del projecte d’en Jaume Serra. Mai abans havia tingut l’ocasió d’anar a visitar el seu celler. Fa poc mes d’un any en tornant d‘un viatge de plaer pel sud de França on varem…

Llegir Més
M’agrada la Conca de Barberà!

Escriure per La Conca 5.1? jo? Quin honor! Molt agraït que em prestin aquesta tribuna, i encara més que em deixin parlar del que jo vulgui. Així que vaig a aprofitar per explicar-vos coses que combinen dues de les meves passions, el màrqueting i el vi, espero que us resulti interessant. Comencem pel principi: ha…

Llegir Més
Vins rosats

Nova entrega del Diari d’un Sommelier amb Xavier Ayala. Aquest mes després de repassar en l’edició anterior els vins blancs ens centrarem amb els vins rosats. Primer de tot, Ayala fa un repàs als diversos Vi per Vida que han organitzat aquestes últimes setmanes. Tot seguit ens parla del moment que passen els vins rosats tant a…

Llegir Més
Joan Nebot

Conversem amb el periodista Joan Nebot Fortuny. Director de Vadevi, responsable dels Premis Vinari dels vins i dels vermuts i col·laborador de diversos mitjans de comunicació com el setmanari El Temps entre d’altres. Parlem de la seva vessant personal, de l’afició pel vi i els productes agroalimentaris catalans. Repassem la història i l’evolució del diari dels…

Llegir Més
Les rutes del vi

Damià Serrano tracta aquest mes un tema de molta actualitat i que està molt present en l’enoturisme de tot el món; les rutes del vi! Una ruta és una suma de diversos atractius. Involucra múltiples nodes d’atracció turística i reporta un benefici econòmic pel lloc que les acull. Com són aquestes rutes? De quin tipus ens en trobem?…

Llegir Més
Reinterpretar el vi

Rep 50.000 visites a l’any. És una empresa agroalimentària, d’economia cooperativa. És la segona marca més venuda a Catalunya. Van ser dels qui aviat van entendre que era essencial donar a conèixer in situ el què, el com i el per què. La Fageda ha passat de tenir 30 vaques a mig miler. I el…

Llegir Més