Articles de
Vi

Aquí trobareu tots els continguts que parlen del món del vi des de diferents perspectives. Us convidem a gaudir i reflexionar a través de la lectura d’aquests articles.

Sicus Cartoixà marí

siccus m ( femení sicca , neutre siccum ); primera / segona declinació: sec, sobri, assedegat. Sicus terrers mediterranis és el projecte d’un jove viticultor, l’Eduard Pié. El celler es troba als baixos d’una casa Pairal del s. XVIII on s’havia estat elaborant vins de les vinyes familiars des de fa més de 100 anys…

Llegir Més
Catalan wine landscapes

“In Catalonia for over 2,000 years vines have been cultivated to produce wine. Rome particularly appreciated those produced in Tarragona and Alella. And vines were planted almost everywhere, even in the Pyrenees, before the phylloxera plague spread from this mountain range in 1879 and ravaged thousands of hectares of vineyar ds. Later, the geography of wine changed with the…

Llegir Més
Lluís Tolosa

Conversa amb Lluís Tolosa, un amic de la casa. Una de les persones que des del primer dia ha confiat en aquest projecte. Un plaer escoltar-lo i llegir-lo sempre. A part de tot això és socioleg i escriptor. Porta més de vint anys escrivint llibres i articles al voltant del vi i l’enoturisme. Reconegut amb…

Llegir Més
La Conca dinàmica – Els Bassots

Avui ens endinsarem en el món de l’originalitat, de la imprevisió i de la sorpresa, i ens allunyarem dels territoris coneguts on regnen els colors clars, els perfums afruitats, els perfils nets, … i l’ortodòxia en general. En Joan Ramon Escoda va aterrar fa uns anys a la Conca farcit d’il·lusions i amb una motxilla…

Llegir Més
Trepat de Solivella

Comencem aquest 2015 amb el reconeixement del microclima que té Solivella que resulta ser idoni per la varietat de raïm conegut com a Trepat, varietat autòctona de la Conca de Barberà, que aquest any té un altre bon motiu per convèncer sobre la seva particularitat i gran qualitat. Al marge d’alguns perjudicis, com per exemple…

Llegir Més
Vins escumosos

En aquesta entrada parlem de vins escumosos amb Agustí Torelló del celler AT Roca del Penedès. El sommelier Xavier Ayala comenta les característiques d’aquests vins, el perquè de l’estacionalitat d’aquests productes a casa nostra. Obrim el focus i ho comparem amb altres zones del món. L’Agustí ens parla de la seva experiència persona i professional…

Llegir Més
La importància del Trepat

El mercat del vi és un mercat molt madur, molt atomitzat, marcat per la gran varietat de zones vitivinícoles que existeixen arreu del món i que, per tant, produeixen vins i ofereixen multitud de propostes diferents i de molta qualitat. Tenint en compte aquest factor, doncs, és vital posicionar-se i fer-se un espai en aquest…

Llegir Més