Articles de
Vi

Aquí trobareu tots els continguts que parlen del món del vi des de diferents perspectives. Us convidem a gaudir i reflexionar a través de la lectura d’aquests articles.

Sostenibilitat, solidaritat i supervivència

Vins per remoure consciències. Amb aquesta premissa el sommelier Josep Pitu Roca va impartir “el tast de vins més gran del món” a la darrera edició de San Sebastián Gastronómika. Hi van participar més de 1.200 professionals. Repassant textos i vídeos de la cita, he comprès que el vi  -que ell qualifica amb encert com…

Llegir Més
Alma de Reboreda

Molt de tant en tant,  tots els qui estimem el món del vi tenim l’oportunitat de tastar alguna ampolla especial de debò. I no em refereixo a vins cars o icònics com podria ser un Petrus o un Ermita, sinó algun vi amb ànima. Un vi on alguna persona hi ha posat tota la seva…

Llegir Més
Safrània 2015

“Safrània” és el nom que aquest any vesteix la Fira de Sant Martí. Els propers dies 7 i 8 de novembre, l’Església de Sant Francesc de Montblanc acollirà la setena edició de la renovada fira de degustació i venda de productes d’alimentació de qualitat que se celebra a la comarca de la Conca de Barberà.…

Llegir Més
Joves i vi

Aquest mes el sommelier Xavier Ayala s’endinsa en un dels reptes més importants del vi a Catalunya. La gent jove és un dels públics a qui costa més arribar i dels que consumeixen menys vi segons les estadístiques. Ayala respon al perquè d’aquesta anomalia i proposa accions, formes, vins etc, que podrien servir per apropar-nos hi!…

Llegir Més
Entrevista a Mariona Rendé

Entrevista a Mariona Rendé, presidenta de la DO Conca de Barberà. Parlem amb ella dels primers mesos de presidència al capdavant de la Denominació. Fem un balanç d’aquesta experiència, dels objectius que el nou equip de govern s’ha proposat i del que pensen sobre el moment actual de la DO. També fem una valoració de…

Llegir Més
Catalunya no és la Toscana!

En homenatge al “Catalunya no és Califòrnia” de Lluís Tolosa Quan va ser el torn de decidir on passaríem les vacances, la meva parella i jo vam creure que la Toscana era, definitivament, una bona pensada. Envoltats d’art i patrimoni i amb possibilitat de fer allò que en diem “enoturisme” –en el nostre cas, gairebé…

Llegir Més
Viatge a Ítaca

Era l’hivern del 99. Estàvem visitant un celler en un petit poble de la Côte d’Or, a la Borgonya i ens obriren un Clos Vougeot del 90. Una sensació plaent, com de vertigen, va recórrer el meu cos… Aquell magnífic vi parlava!! I parlava d’una recerca que també era la meva. Res més allunyat del…

Llegir Més