Novè capítol de la sèrie “Crònica Sentimental del Vi” És temps de verema, el moment més viu i exultant dels cellers, quan arriba el raïm acabat de collir i tota la maquinaria s’activa per convertir-lo en vi. Les olors són un complement màgic de la memòria. El record és més viu si és pot ensumar. L’olor…
Llegir MésArticles de
Vi
Aquí trobareu tots els continguts que parlen del món del vi des de diferents perspectives. Us convidem a gaudir i reflexionar a través de la lectura d’aquests articles.
La discreta elegància dels Torres
Vuitè capítol de la sèrie “Crònica Sentimental del Vi” Buscar un bon vi de taula no és fàcil. Un gran vi, mira, pagant sant Pere canta, un àpat especial i gaudir fins i tot amb la fortalesa excessiva, l’excentricitat boja i genial de l’enòleg més modern, embadalir-te amb el color, ensofrant-te ensumant, refrescant-te efímerament amb flors…
Llegir MésSimbiosi entre músics i pagesos a Mas d’en Baiget
Amb Joan Maria i Miquel Vilalta A la zona nord-est de la comarca del Baix Camp i sota les muntanyes del terme municipal de l’Albiol s’alça la finca de Mas d’en Baiget, formada per un conjunt de plantacions de vinya, ametllers, avellaners, oliveres i un antic mas que defineixen la identitat d’una família dedicada al…
Llegir MésAgricultura regenerativa: felicitat a l’home i vitalitat a la terra
“Sòls vius contra el canvi climàtic” ha estat el lema del primer Simposi de Viticultura Regenerativa que ha tingut lloc a Catalunya, impulsat per Família Torres. L’any 2008, el compromís amb la lluita contra el canvi climàtic es va instal·lar al projecte enològic i ha impregnat totes les decisions d’elaborar vi. Ara, en plena emergència…
Llegir MésConcert d’orgue a la verema del Loira
Setè capítol de la sèrie “Crònica Sentimental del Vi” La prestigiosa bodega Langlois-Chateau va celebrar la verema de l’any 2001 amb un concert d’orgue a l’església de Saint-Pierre de Saumur, a la riba del Loira, que és un dels rius més plens de cabal i d’història de França i també una de les denominacions d’origen vinícoles…
Llegir MésEl vi que només volia ser vi
El vi que només volia ser vi, en realitat, parteix d’una base molt sòlida i bastant òbvia, del raïm que només volia ser raïm i del cep que només volia ser cep. El vi que només volia ser vi, neix d’una idea bàsica, clara i concisa: despullar les idees supèrflues que envolten el seu món.…
Llegir MésLliçons apreses durant la pandèmia (IV)
Sobre allò diví i humà “Madurar és perdre algunes il·lusions per començar a tenir-ne d’altres”. (Virginia Woolf) Mentre estava en ERTE tres amics em van animar a presentar-me com a candidat a Director de Turisme d’una destinació vinícola molt important. Confesso que si no hagués estat atractiva la proposta i no m’hi sentís capaç no…
Llegir MésLa banda sonora d’aquells vins
Maridatge d’art i vi – Part 3: la música No podem tocar la música, però ella pot tocar-nos a nosaltres. La música sempre ha sigut un element vital i imprescindible per a moltes persones. Aquelles melodies que coincideixen amb les lletres. Encara hi ha dies que em costa creure que al llarg de la història,…
Llegir MésFormar-se per parlar el llenguatge de l’enoturista
El turisme del vi està cridat a ser una de les opcions més atractives per esbargir-se en el món que ha portat la covid. Concentra una mica de tot allò que podria resultar desitjable a l’hora de fer una escapada en plena pandèmia, i que és molt probable que segueixi sent vist com a atribut…
Llegir MésViatge al cor de vi
Sisè capítol de la sèrie “Crònica Sentimental del Vi” El vi és un ésser viu, te un cicle vital, parteix de la natura, passa per un procés de mecàniques i químiques a meravellosos laboratoris anomenats cellers, i retorna a la natura humana de la biologia, del gaudi, l’aliment i, finalment, es recicla favorablement si l’analítica passa…
Llegir Més