Per on començar…, just ara que estem acabant! D’aquest 2023 ja portem mig any i, si miro enrere i veig com el vaig començar, em dono per satisfeta d’on em sento ara mateix. Tanco una temporada més a La Conca 5.1 i ho faig feliç de ser-hi. Fa 4 anys que vaig escriure un llista…
Llegir MésArticles de
Vi
Aquí trobareu tots els continguts que parlen del món del vi des de diferents perspectives. Us convidem a gaudir i reflexionar a través de la lectura d’aquests articles.
Relleu orgànic i pausat a Albet i Noya
Els enòlegs Josep Maria Albet i Noya i Martí Albet conversen sobre present i futur entre vinyes, a les Muntanyes d’Ordal, mentre la cinquena generació comença a liderar l’esdevenir del celler. Albet i Noya cuida des de fa cinc generacions alguns dels ceps més emblemàtics de les Muntanyes d’Ordal, al Penedès. Al paratge del…
Llegir MésUn juliol ple de cultura a Barberà de la Conca
Barberà de la Conca presenta dues activitats culturals singulars per aquest juliol L’Ajuntament de Barberà de la Conca, l’Associació de la Festa del Trepat i l’Associació La Conca 5.1 uneixen esforços per tal de donar a conèixer i posicionar Barberà de la Conca i les seves festes culturals de juliol. Un treball conjunt de les…
Llegir Més“La feina més honesta que podem fer és donar visibilitat al territori a través del vi”
Conversa amb l’enòleg Jordi Foraster, director tècnic de Torres Priorat a propòsit del nou estil enològic i la viticultura regenerativa que s’ha introduït a Mas de la Rosa “A nivell estilístic, el que fem avui és centrar cada referència de la manera més sincera possible dins de cada rang de la piràmide de classificació de…
Llegir MésAfinar la professionalitat al món del vi
The Wine Business School programa la vuitena edició del postgrau d’especialització en Gestió d’Empreses Vitivinícoles que permet als alumnes assumir lideratge i competències de comercialització, enologia i màrqueting, fonamentals per afrontar els reptes de present i futur del sector El món del vi es professionalitza més enllà de l’enologia que ha estat des de sempre…
Llegir MésOberta l’oferta d’estiu de l’Escola d’Enoturisme de Catalunya
L’Escola d’Enoturisme de Catalunya presenta el programa de formació d’estiu amb l’oferta de tres cursos molt interessants i 100% subvencionats. L’objectiu d’aquests cursos, és poder fer una preparació d’aquests continguts bàsics dins l’àmbit enoturístic, en un període intensiu, amb una modalitat dinàmica i molt pràctica. Podran participar en el cursos totes aquelles persones que, siguin del sector o…
Llegir MésNova oportunitat per apuntar-te al cicle de Guia, informació i assistència turística, especialitzat en enoturisme
GUARDA LA TEVA PLAÇA PEL CURS 2023/2025 A TRAVÉS DEL SEGÜENT FORMULARI https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdPLd_n55_ujbYj-ZP5m45crAFYP8Ey6D-f63yL_rsnrux95Q/viewform?vc=0&c=0&w=1&flr=0 Amb aquest Cicle Formatiu de Grau Superior (CFGS) podràs obtenir el títol oficial de Guia, informació i assistència turística, especialitzat en enoturisme, i podràs inserir-te professionalment en dos sectors molt interrelacionats: l’enoturisme i el turisme en general. També inclou tres mòduls especialitzats: Amb 1.000 hores d’experiència…
Llegir MésPresentada l’edició 2023 de La Nit 5.1 a Barberà de la Conca
Es celebrarà els propers 21 i 22 al castell templer de Barberà de la Conca La Conca 5.1 organitza per vuitè any consecutiu La Nit 5.1 al Castell templer de Barberà de la Conca. Aquest dimecres 10 de maig l’entitat ha presentat la nova edició que tindrà lloc el 21 i 22 de juliol, acompanyats…
Llegir Més“La bellesa és als ulls de qui mira” o sobre l’apreciació del vi
Les flors son boniques en elles mateixes o ens ho semblen només a nosaltres, els humans? La ciència tendeix a pensar que la bellesa de les flors és una cosa objectiva i que exerceix sobre les persones un efecte semblant al que exerceix sobre una abella o un colibrí. Per tan no està d’acord amb…
Llegir MésFinestres obertes
L’art i el vi. Aquest és el títol amb què la prestigiosa periodista de temes vitivinícoles vol titular el seu proper reportatge per a la revista on col·labora habitualment. Vol endinsar-se en les possibilitats artístiques que es deriven d’aquest món que ella coneix des d’una vessant tècnica. Ella, sempre dedicada a explicar la realitat tal…
Llegir Més