Articles de
Vi

Aquí trobareu tots els continguts que parlen del món del vi des de diferents perspectives. Us convidem a gaudir i reflexionar a través de la lectura d’aquests articles.

Més vins locals a les taules catalanes

“El panorama vitivinícola nacional és tan efervescent com emocionant. La precisió tècnica i històrica de tants cellers que aposten per la naturalitat, l’accessibilitat i la sostenibilitat ens converteixen en privilegiats en poder gaudir de les seves obres a preus imbatible (…) No puc seguir deixant fora a productors extraordinaris i que m’apassionen per respectar un…

Llegir Més
Conquistar Barcelona, l’aspiració del vi català que el coronavirus ha fet revifar

Ha calgut una pandèmia mundial perquè els consumidors se n’adonin més que mai de la importància del consum de proximitat en totes les seves dimensions. També perquè el sector vinícola s’esforci amb renovada determinació per fer que el vi català estigui plenament present a l’àrea més poblada de Catalunya. Per això ja es treballa en…

Llegir Més
Ni idea

Des que va començar tot això, han agafat el costum de menjar amb vi. No ho havien fet mai i no en tenen ni idea: el trien per l’etiqueta. Mengen en silenci, mirant les notícies, i es foten gairebé dues ampolles cada dia. Quan tot torni a la normalitat ho deixaran de fer sense adonar-se’n.…

Llegir Més
Ara més que mai, dolç

(vi)da – ara més que mai, dolç (vi) Dolç 2015 Esteve i Gibert Viticultors  – vi dolç de Verema Tardana, Botrytis Noble @esteveigibert_viticultors La (vi)da està plena de moments de tots colors, olors, sabors, aromes… i ara més que mai, necessitem que s’ompli de dolç. Un dolç que no ens saturi les nostres papil·les gustatives,…

Llegir Més
Gust a suro?

Alguna vegada ens hem trobat que al destapar una ampolla de vi hi trobem un gust estrany i que fàcilment relacionem amb gust a suro. Es calcula que entre un 1-4% de les ampolles de vi tapades amb suro poden presentar aquest defecte. Què ha passat, com es produeix aquest gust desagradable que es motiu…

Llegir Més