Articles de
Vi

Aquí trobareu tots els continguts que parlen del món del vi des de diferents perspectives. Us convidem a gaudir i reflexionar a través de la lectura d’aquests articles.

Manual de supervivència per una correcta fermentació malolàctica

De totes les activitats metabòliques que realitzen els bacteris làctics, l’única que interessa al sector vitivinícola és la fermentació malolàctica (FML) ja que disminueix l’acidesa dels vins, n’augmenta l’estabilitat microbiològica, i en millora les característiques organolèptiques reduint l’asprositat i tornant el vi més suau i agradable en boca. Amb poques excepcions, els bacteris làctics són…

Llegir Més
El petó

Ha estat deambulant pels carrers de la ciutat, sense rumb, comptant les rajoles de la vorera per no pensar en res. Però per molt que s’hi esforci, no pot deixar de pensar en ell. Pensa en tot allò que ell li ha dit, en tot allò que ella li hauria d’haver dit; en com l’odia,…

Llegir Més
Consol

A la senyora Consol el matí li pesa. No són els vuitanta-dos anys, no: és el matí. És aquest cel cru i blavíssim de vint-i-u de desembre, és aquest sol baix i horitzontal que va directe a les ninetes, és aquest vent fred i sec que talla anhels i penes, que se t’endú il·lusions i…

Llegir Més