Crònica Sentimental del Vi – Episodi 1 El primer record del vi que conservo a la memòria palatina és el del moscatell. Als anys cinquanta del segle passat –amb temps d’acreditar les penúries amb una cartilla de racionament incipient al meu nom– no es mirava massa prim en les hipocondries socials i políticament correctes de…
Llegir MésArticles de
Vi
Aquí trobareu tots els continguts que parlen del món del vi des de diferents perspectives. Us convidem a gaudir i reflexionar a través de la lectura d’aquests articles.
Estrena d’una sèrie d’articles sobre la relació d’Antoni Batista amb el vi
El periodista Antoni Batista Viladrich estrenarà demà 26 de gener un nou espai a La CONCA 5.1. Batista ha recollit en una sèrie de textos la seva relació amb el vi, els cellers i els fets més importants de la seva vida on el vi hi ha tingut un paper protagonista. La sèrie constarà de…
Llegir MésEn consonància
Em desperto i miro al cel. Avui està ennuvolat, un dia molt gris, tot i que sembla que no fa tant de fred com els dies anteriors. La humitat se sent inclús amb la finestra tancada. Obro el porticó completament i deixo entrar el resol que em fa tornar a tancar els ulls uns segons…
Llegir MésJean Leon, tradició i (r)evolució
“Que es sent quan et trobes destapant un vi de la teva quinta? Des del mateix instant que et ve a parar a les mans una d’aquestes ampolles: emoció i curiositat. I ganes de gaudir-lo! Sense perjudici. Brillant i fluid. De color robí prou cobert i amb delicats tons teula. Un vi com una casa.…
Llegir Més“Ha canviat la nostra percepció sobre el que creiem que hem d’aprendre”
“Ha canviat la nostra percepció sobre el que creiem que hem d’aprendre” César Cánovas “En el context de crisi actual la diferència la continuen marcant les persones” Albert Rimbau L’Escola d’Enoturisme de Catalunya llança el seu programa formatiu de cursos 2021 -2022. Desenvolupar competències clau i les habilitats comunicatives de l’alumnat, oferint una formació integral…
Llegir MésRaïms mai madurats, quina amarga verema
2020. Crònica d’un any calamitós. Perdoneu l’inici dramàtic però no m’he pogut resistir a la potència d’aquest vers de Maria Àngels Anglada, que, val a dir-ho, al·ludeix a uns fets molt més terribles que els que reporto aquí. El 2020 va començar amb normalitat: com ve sent costum, l’hivern feia bons els pronòstics de l’anunciat…
Llegir MésSimpòsium
La paraula simpòsium és d’origen greg. Es forma a partir de dues arrels que venen a significar “Beure junts”. El sentit actual de la paraula (trobada entre experts per dialogar al voltant de la seva matèria) deriva del costum habitual entre els gregs en la llarga sobretaula posterior als simpòsiums, de discutir i enraonar, sempre…
Llegir MésDescens al temple dels rancis
Un dels secrets més ben guardats del Bages. Sota la masia que la família Roqueta té a Horta d’Avinyó s’hi amaguen diverses sales on el vi ranci, que és un dels grans patrimonis vinícoles de Catalunya, té un caràcter únic. Durant dècades sota la llum tènue el ranci s’ha envellit en desenes de botes, cadascuna…
Llegir MésL’art del vi com a projecte d’intervenció social
Maridatge d’art i vi – Part 1: les etiquetes. Com els éssers vius, l’art està compost per moltes arrels i sempre apel·la els sentits i les emocions. El vincle entre els elements: art i vi, sempre ha sigut un maridatge perfecte que combina els cinc sentits i genera sentiments. Tastar un vi normalment forma part…
Llegir MésAprendre per saber-se desprendre, vet aquí el vell secret
Any 2020. Es preveia una verema complicada, diferent, i ja ho veia a casa amb les vinyes del meu avi i la preocupació del meu tiet per intentar aconseguir les mínimes pèrdues del que vindria a ser la collita d’aquest any. Així que, en mig d’una pandèmia i de la contínua proliferació de míldiu a…
Llegir Més