Articles de
Vi

Aquí trobareu tots els continguts que parlen del món del vi des de diferents perspectives. Us convidem a gaudir i reflexionar a través de la lectura d’aquests articles.

Us agradaria tenir una vinya?

“Us agradaria tenir una vinya? Va preguntar un pare. La resposta va ser un sí emocionant!” “Quan ens arriben èpoques carregades d’emocions negatives i l’equilibri es desplaça busquem en el nostre entorn la bellesa d’allò quotidià perquè ens dona seguretat i genera estabilitat emocional. La bellesa és un aliment intangible per l’ànima que genera felicitat,…

Llegir Més
Llevats en fermentació

Imatge de llevats en un most en fermentació. Els llevats són fongs, unes simples cèl.lules, pertanyents a diferents espècies, la més corrent: Sacharomyces Cerevisae, la mateixa que fa la cervesa i el pa. El most és un medi molt ric en nutrients, sobre tot sucre, que els llevats consumeixen compulsivament, amarats d’abundància, excretant al medi…

Llegir Més
Bacteris acètics, risc menor o amenaça constant?

Els bacteris acètics són part de la microbiota autòctona de la superfície de la pell del raïm madur, juntament amb els llevats i els bacteris làctics. Tècnicament, es defineixen com a microorganismes procariotes Gram negatius, aerobis estrictes, mòbils i catalasa positius, que utilitzen diferents substrats com a font de carboni i d’energia. En altres paraules,…

Llegir Més
Veus del vi (II)

“Terra, pols, plasmació del foc, recer de mars, matriu dels minerals, sitja del gra, aljub de l’aigua de la pluja, nodridora de plantes i paraules” Terra Carles Duarte Paisatges temptadors i carismàtics, el vi com a matèria intrínseca. L’art i la teràpia del pinzell moll de most fermentat. L’orgull pagès, la terra fugissera i totes…

Llegir Més
La nit del vi

Aquella nit havia quedat amb la meva amiga Berta, de Molins de Rei, per sopar a un lloc que ens agrada molt de Barcelona. Jo vaig baixar abans, a mitja tarda, per fer uns encàrrecs, però cap a les set ja ho havia enllestit tot i vaig començar a donar voltes pel centre, per fer…

Llegir Més