Articles de
Vi

Aquí trobareu tots els continguts que parlen del món del vi des de diferents perspectives. Us convidem a gaudir i reflexionar a través de la lectura d’aquests articles.

Retrat d’un instant de perfecció

Petit relat de confinament Dia 54 de confinament. Estic asseguda a la taula del menjador, l’ordinador encès, sempre encès, i una copa de vi negre. Potser no he estat la millor ciutadana del món en aquest moment de crisis, però en aquest instant tinc la sensació que realment fa 54 dies que estic aquí, asseguda a aquesta…

Llegir Més
De Tarragona a NYC

El tarragoní Pepe Serra pot presumir de publicar amb regularitat a les pàgines del The New York Times (NYT) on il·lustra els articles de la secció Wine School del prestigiós crític de vins Eric Asimov. És il·lustrador però prefereix ser considerat comunicador gràfic. El seu vincle amb el món del vi no és nou, es…

Llegir Més
Manual de supervivència per una correcta fermentació malolàctica

De totes les activitats metabòliques que realitzen els bacteris làctics, l’única que interessa al sector vitivinícola és la fermentació malolàctica (FML) ja que disminueix l’acidesa dels vins, n’augmenta l’estabilitat microbiològica, i en millora les característiques organolèptiques reduint l’asprositat i tornant el vi més suau i agradable en boca. Amb poques excepcions, els bacteris làctics són…

Llegir Més
El petó

Ha estat deambulant pels carrers de la ciutat, sense rumb, comptant les rajoles de la vorera per no pensar en res. Però per molt que s’hi esforci, no pot deixar de pensar en ell. Pensa en tot allò que ell li ha dit, en tot allò que ella li hauria d’haver dit; en com l’odia,…

Llegir Més