Articles de
Vermut

Aquí trobareu tots els continguts que parlen del món del vermut des de diferents perspectives. Us convidem a gaudir i reflexionar a través de la lectura d’aquests articles.

El vermut, de moda a ritual

HISTÒRIA, COMPROMÍS I ART “A Valls sempre s’ha consumit vi i vermut, el fet d’haver-hi masies, pagesos, i elaboradors ha contribuït a mantenir la tradició” explica l’enòleg Lisard Bellod. És propietari del Magatzem del Vermut i acaba de traslladar el local a un espai més ampli i cèntric de la capital de l’Alt Camp: el…

Llegir Més
Vermut de temporada i de proximitat

Sembla que la tardor no ha aturat la febre vermutera. El Berguedà ha celebrat aquest octubre un quart de segle de la Fira del Bolet i del Boletaire i ha volgut harmonitzar amb vermut les tapes elaborades per restauradors locals amb un dels productes de temporada per excel·lència.  Fins a 10 referències de vermut d’arreu…

Llegir Més
Salvador Rofes

Avui conversem amb el gerent-propietari del Restaurant-Vermuts Rofes de Reus. Parlem de la llarga història que acumulen a les esquenes, dels canvis que s’han produït a l’empresa al llarg d’aquest últim segle, de com han afrontat les diverses etapes i com viuen ara la nova revifada del vermut. Ens endinsem en els records del Salvador, que…

Llegir Més
Adéu estiu, hola vermut!

Diuen que l’estiu no està acabat fins que passen les festes de La Mercè, Santa Tecla i Misericòrdia, a Barcelona, Tarragona i Reus, respectivament. Un any més la dita s’ha fet bona i entrem en aquell període de l’any en què fa mandra sortir si no ho fa primer el sol. Caldrà veure si després…

Llegir Més
Vermut sense aturador (i II)

Mentrestant, la moda als carrers de Reus, ciutat bressol de la renovada febre vermutera catalana, és imparable. Una ruta turística recorre ara “l’aroma i el gust d’aquell Reus, París i Londres”. Recuperant l’esperit de la comercialització de l’aiguardent de principis del segle XX,  l’entitat Còdol Educació promou la història de la que va ser segona…

Llegir Més
Vermut sense aturador (I)

El moment actual que viu el món del vermut fa bona l’arxiconeguda cita del poeta J.V. Foix “M’exalta el nou, m’enamora el vell”. “Fes el teu propi vermut (…) Podràs preparar a casa aquesta beguda de sabor especial i única feta a base d’espècies i vi blanc”. La botiga d’espècies La Massala de Toledo proposta als…

Llegir Més
Olave, l’atractiu dels vermut vintage

“Cada any busquem un producte singular per oferir a la terrassa Pool Up. El 2014 vam seleccionar infusions ecològiques per maridar amb el gintònic i aquest any, amb la moda i la popularització del vermut, buscàvem una referència que fos especial i poc coneguda”, explica Helena Gracia, subdirectora del Silken Gran Hotel Havana de Barcelona.…

Llegir Més
Chapeau per al nou vermut mariner!

Vermut Chappó neix a Alella el 1987 en una masia del segle XV, però les arrels d’elaboració de vermut al Maresme s’han de buscar anys enrere, a meitat del segle XIX, amb la primera generació de la família Cisa al Masnou. “A Can Bragulat, amb la bóta de vins generosos del meu pare començo a…

Llegir Més
El vermut més hipster

El Washington Post titulava el març de 2014 “In Barcelona, vermouth enjoys a spirited revival”, un article escrit per la periodista Maya Kroth que va triar per il•lustrar el text les barriques ovalades de fusta de Vermuts Yzaguirre, situada al Morell –“the rural area of Tarragona”. Són les bótes on s’envelleix el vermut reserva. Justament,…

Llegir Més