Articles de
Vermut

Aquí trobareu tots els continguts que parlen del món del vermut des de diferents perspectives. Us convidem a gaudir i reflexionar a través de la lectura d’aquests articles.

Vermut: la tradició feta modernitat

“Ja tenim el vermut Golfo al Magatzem! Del Bierzo a la plaça de l’Oli! I de l’Oli al món!”. El Magatzem del Vermut, amb seu a Valls, ha incorporat en poc més d’un any de vida 142 referències de vermut a les seves prestatgeries. “Novetat! Tenim 6 ampolles del vi aromatitzat de Les Cousins! Existències…

Llegir Més
Nuestro Coca-Cola

Apenas empezado el trabajo sobre El Gran Libro del Vermut, me comentó un bodeguero de Barcelona que una de las cosas que definían el llamado renacer del vermut era su vinculación con el running. “¿Cómo?”, dije. “Sí, la gente se va a correr y luego se toma un vermut, que es un producto natural. Es…

Llegir Més
El vermut més literari

“Perquè imagines un vermut de penyora Obrim comportes” Haiku, Lena Paüls El món del vermut ha viscut en els últims temps un esclat editorial però cap referència fins ara havia apostat per l’enfoc literari. Ha estat a Reus, bressol de la tradició i la història del vi aromatitzat, on des del col·lectiu Reusenques de lletres…

Llegir Més
“El complement obligatori d’un bon vermut és la bona companyia. Per mi és un ritu social i molt mediterrani”

Entrevista al periodista Toni Monné, autor del llibre “La hora del vermut” editat per Cossetània Té la mà trencada a escriure sobre cuina i gastronomia, però és ara que el periodista Toni Monné s’ha submergit definitivament en el món del vermut. Un “ritu social i molt mediterrani” afirma que l’ha portat a significar receptes clàssiques…

Llegir Més
Transparencia

Hace un par de semanas, viajé a Italia y quedé con un amigo del mundo del vermut. Surgió en nuestra conversación el caso de una marca italiana emergente y de la importante multa que acababa de recibir por ‘sofisticación’. Ponía en sus etiquetas información falsa sobre los procesos de elaboración y las autoridades responsables de…

Llegir Més
Fer el vermut, un ritual de sol

És l’avantsala de la paella del diumenge. És un dels clàssics de Reus. És la conversa amb col·legues periodistes a la plaça d’Osca de Barcelona. És la sorpresa dels Premi Vinari. És la trobada amb amics de sempre. És el servit per una mestressa de les de tota la vida. És un record d’infantesa. És…

Llegir Més
De tour vermuter

Barcelona, Reus, Valls i Girona aposten per la cultura del vermut per dinamitzar el turisme gastronòmic. Barcelona i Reus són les dues ciutats catalanes amb més cultura vermutera, però les marques volen que la tradició ara renovada s’estengui arreu. L’últim focus ha estat Girona. Coincidint amb la campanya turística “Girona 10”, el vermut s’hi ha…

Llegir Més