“Una vegada vaig demanar a una senyoreta de pagès, de galtes rosades, de mirada una mica bleda, el que era un idil·li, i em respongué que era un vermut amb olives”. Ho va escriure fa anys l’escriptor Josep Pla i fa poques setmanes ho compartia a les xarxes socials la bibliotecària Carme Fenoll. A aquestes…
Llegir MésArticles de
Vermut
Aquí trobareu tots els continguts que parlen del món del vermut des de diferents perspectives. Us convidem a gaudir i reflexionar a través de la lectura d’aquests articles.
El vermut, el vi… I el renaixement de l’Enològica
L’Estació Enològica de Reus pot presumir de moltes coses menys del coneixement que se’n té. La seva arquitectura modernista embelleix el passeig de Sunyer i a dins amaga més d’un segle dedicat al món del vi que ara vol sortir de nou a la llum. Des del mes d’abril, a la planta baixa, l’Agència Reus…
Llegir MésPreservar l’essència i enaltir l’art del vermut
“… la aparición de nuevos vermuts ha enriquecido lo que existía hasta ahora, dándole un carácter más de estilos y tipos, así como una cierta localidad, que no debe caer nunca en un localismo, de lo contrario las empresas lo sufrirán y caeríamos en un producto impersonal, que es todo lo contrario de lo que…
Llegir MésEl vermut, entre la pedagogia i la literatura
Un any de vida i més de 4.000 ulls i mans que han descobert l’univers del vermut en una experiència sensorial que els qui la promouen qualifiquen d’única a tota Espanya. Situada al carrer número 17 del carrer d’Avall de Bràfim, a l’Alt Camp, la Casa Vermouth Padró celebra un any de portes obertes amb…
Llegir MésEl vermut, entre l’ADN marí i modernista
El vermut no té aturador. El mercat acull noves referències i la creativitat no té límits. A Galícia, Vermú St. Petroni ha tret al mercat un nou producte que fusiona l’ADN gallec de mar i terra: els musclos “Friscos” amb salsa de vermut d’albariño. La iniciativa és una aventura gastronòmica compartida entre Vermuteria de Galicia…
Llegir MésVermú con mexillones
El vermouth no tiene freno. El mercado acoge nuevas referencias y la creatividad no tiene límites. A Galicia Vermú St. Petroni ha sacado al mercado un nuevo producto que fusiona el ADN gallego de mar y tierra: los mexillons “Friscos” con salsa de vermú de albariño. La iniciativa es una aventura gastronomía compartida entre Vermutería…
Llegir MésArt, turisme i eufòria
El vermut ha establert un vincle estret i necessari amb el món de l’art i un dels exponents més clars és el treball que Vermuts Miró realitza des de fa temps a dins i a fora de l’empresa, amb seu a Reus. A la façana del carrer Adrià Gual número 10, ja s’hi pot veure…
Llegir MésAtreviment i història al vermut
Les postres deixaran de ser òrfenes de vermut aquestes festes de nadal, com a mínim, al restaurant Vermut Rofes de Reus que ha tret al mercat una crema de licor inèdita, elaborada amb aiguardent, arròs i vermut Rofes. La sobretaula és un espai nou que el vermut vol conquerir i la nova elaboració es posarà…
Llegir MésCuando pensamos en Petroni, pensamos en un súmmum
En Galicia, Vermú Petroni sigue su proceso de expansión, no solo a nivel nacional, sino internacional. La enóloga Cristina Codesido, gerente de la empresa, explica que en un máximo de 3 años quieren pasar del 15% al 50% de ventas al extranjero. “Petroni tiene una aceptación muy buena en mercados como Estados Unidos, Japón, Cuba, Panamá y…
Llegir MésLiteratura, expansió i reivindicació dels orígens
“I Carles Prats, amb l’entusiasta col·laboració dels integrants de l’empresa, com de la seva encantadora filla Laura, ha aconseguit que Miró, a l’infinit i més enllà acabi sent del tot imprescindible” Josep Bages Gispert descriu al director de Vermuts Miró de Reus, Carles Prats, amb aquestes paraules al llibre que acaba de publicar amb Jordi…
Llegir Més