Quan des de Produccions Saurines em van demanar escriure sobre la Plana de Secà de l’Alt Camp, la Conca de Barberà, La Conca 5.1 i la relació entre tot plegat em va semblar una gran idea. No pel fet d’intentar plantejar on s’ubica o què aporta el projecte que coordino des de fa deu anys…
Llegir MésArticles de
Turisme
Aquí trobareu tots els continguts que parlen del món del turisme des de diferents perspectives. Us convidem a gaudir i reflexionar a través de la lectura d’aquests articles.
En la terra hi ha la resposta
El Baix Camp no és Groenlàndia. Disculpin l’obvietat. Tanmateix aquests dos indrets estan connectats. Des de fa anys, científics de tot el món ens diuen que allò que passa allà i arreu del planeta acabarà afectant-nos. M’ho ha recordat una recent entrevista amb Marco Tedesco, professor a Columbia i investigador de la NASA que acaba…
Llegir Més“Ha canviat la nostra percepció sobre el que creiem que hem d’aprendre”
“Ha canviat la nostra percepció sobre el que creiem que hem d’aprendre” César Cánovas “En el context de crisi actual la diferència la continuen marcant les persones” Albert Rimbau L’Escola d’Enoturisme de Catalunya llança el seu programa formatiu de cursos 2021 -2022. Desenvolupar competències clau i les habilitats comunicatives de l’alumnat, oferint una formació integral…
Llegir MésDescens al temple dels rancis
Un dels secrets més ben guardats del Bages. Sota la masia que la família Roqueta té a Horta d’Avinyó s’hi amaguen diverses sales on el vi ranci, que és un dels grans patrimonis vinícoles de Catalunya, té un caràcter únic. Durant dècades sota la llum tènue el ranci s’ha envellit en desenes de botes, cadascuna…
Llegir MésEl llegat de la consciència ambiental
El despertar. No tothom hi arriba, però quan s’assoleix ja no hi ha retorn possible. A Família Torres la consciència ambiental va fer un clic l’any 2007 quan el seu actual president, Miguel A. Torres, va visionar el documental sobre el canvi climàtic “An Inconvenient Truth”, presentat per l’expresident dels Estats Units, Al Gore. “La…
Llegir MésLa memòria que perdura
Una copa del Claret d’Albera del celler Martí Fabra et connecta amb el record. El record d’una terra treballada durant generacions i el d’una forma d’entendre la viticultura. Se t’endú cap als sols de pissarra i granit als peus del Massís i et fa sentir sobre la pell les ràfegues indomables de la tramuntana que…
Llegir MésDelta de l’Ebre
El meu racó preferit del món és un racó de Catalunya, l’extrem sud, en concret. Aquí, a la voreta d’un riu amplíssim, he nascut i m’he criat i aquí he après a parlar. A la voreta d’un riu que és que com un cosí germà. Que forma un Delta que m’és casa. És el paisatge…
Llegir MésMenorca, una destinació de cine
Què tenen en comú un Festival Internacional de Cinema, un projecte d’agricultura regenerativa i una candidatura a la Regió Europea de la Gastronomia? Menorca, un territori amb cales i cops amagats. Les sessions de cinema i cuina local (CookingFilms) que formen part del FICME, la cita anual de l’illa balear amb el setè art dirigida…
Llegir MésNi ho sé ni m’importa
Deixin-me que els expliqui el succés gastronòmic més important d’entre tot el que ha passat aquesta darrera setmana. El més important, de fet, dels últims deu anys. Divendres passat a la tarda, en havent plegat de treballar al restaurant, vaig agafar la filla i vam anar a visitar la iaia Fina a La Garriga, de…
Llegir MésEscola d’Enoturisme de Catalunya. On-line i accessible des de tot el territori. Nova oferta formativa
L’Escola d’Enoturisme de Catalunya va presentar ahir una nova oferta formativa centrada en la innovació i en l’adaptació del sector turístic a la nova realitat, apropant la formació a tot el territori. Per aquesta nova oferta de cursos s’aposta de manera clara per la formació online amb l’objectiu de facilitar l’accés a aquests nous cursos…
Llegir Més