L’apicultura tradicional de Mel del Padrí “Les abelles m’han ensenyat a ser pacient. Elles noten de seguida si vas amb presses i llavors s’alteren i la feina no surt com voldries.” El Joan Viñas m’explica que li han ensenyat a no reaccionar impulsivament. “Davant qualsevol problema, abans de fer res, compto fins a deu.” Probablement,…
Llegir MésArticles de
Turisme
Aquí trobareu tots els continguts que parlen del món del turisme des de diferents perspectives. Us convidem a gaudir i reflexionar a través de la lectura d’aquests articles.
Façanismes
Façanisme és un mot que pertany a la terminologia de l’arquitectura, de la restauració d’edificis, però la seua capacitat descriptiva i transparent, el fa idoni per a ser usat en altres àmbits en aquell procés lingüístic de metaforització de paraules i frases per enriquir la capacitat expressiva de la llengua. Les paraules no son del…
Llegir MésCellers units contra la patacada de la pandèmia
Des que el coronavirus ho ha capgirat tot, els cellers caminen una mica menys sols. No és que amb les ajudes públiques s’hagi aconseguit salvar-los de les dificultats que han sovintejat durant aquest primer any de la pandèmia, ja que qui més qui menys podria afirmar que han estat insuficients, sinó que s’han multiplicat les…
Llegir MésEscola d’Enoturisme de Catalunya: treball continu en xarxa
Fa un any. Dotze mesos ja del tancament d’escoles, universitats i col·legis del país. El primer impacte d’una pandèmia que ha ferit les arrels, els ceps i els fruits de les vinyes d’estudiants.Des d’aquell 12 de març de 2020, espais com l’Escola d’Enoturisme de Catalunya les estan guarint. I això que aquesta escola, centre de…
Llegir MésAnna Pérez Català: “Aquells que estan més afectats pel canvi climàtic són aquells que menys l’han causat.”
Entrevista a l’ambientòloga especialitzada en canvi climàtic i desenvolupament internacional. Qui és Anna Pérez Català i quina trajectòria ha seguit? Sóc de Badalona, vaig estudiar Ciències Ambientals a l’Autònoma perquè sempre m’havia encantat tot el que era la natura, la muntanya, el bosc i un cop a la carrera d’Ambientals vaig veure que el que…
Llegir MésRespira Montblanc, quan una crisi es converteix en una gran oportunitat
No ens n’haurem adonat i ens trobarem fent balanços del primer aniversari del confinament i qui més qui menys farà valoracions d’allò que hem fet i allò hem hagut de deixar de fer, d’allò que hem après i allò que hem desaprès. Com que tindrem temps, molt, deixo el tema per més endavant. Avui centro…
Llegir MésMas del Botó, vins de bosc
Aquest país minúscul i més aviat poca cosa que és Catalunya, no deixa de sorprendre’m. Minúscul perquè, per exemple, el fet de poder-ne veure el Delta i els Pirineus des d’un cim com la roca Corbatera de Montsant, posa de relleu que, més que un país, es tracta d’una parcel·la. Per aquesta mateixa raó, hauríem…
Llegir MésQuan la música parla del vi
Coca i Fitó reivindica els maridatges musicals amb indicacions a les etiquetes que redoblen el valor cultural de l’ampolla. “Quan es tanquen portes, se n’han d’obrir de noves”. Ho diu sense rastre de resignació Miquel Coca, director comercial del celler Coca i Fitó i soci fundador de LaCoop.online, un espai digital però també físic de…
Llegir MésNo solament veig, sinó també toco, oloro i tasto. SENTO, PENSO i FAIG
Fa dies que un “veig” va inundar un article en el qual un viticultor posava de manifest algunes de les situacions que s’estan donant al món del vi i de les quals en certa manera tots participem. Sigui com a actors o simples espectadors, la realitat sempre supera la ficció, i la llista d’incongruències d’aquesta…
Llegir MésInternet com a eina de generació de coneixement turístic
Estudi pràctic del cas de Montblanc. Internet s’ha convertit en el mitjà per excel·lència a l’hora de cercar qualsevol classe d’informació. En l’àmbit turístic, per exemple, són molts els usuaris que utilitzen aquesta eina per decidir quin serà el seu proper viatge, conèixer les opinions d’altres viatgers, formalitzar reserves o trobar la millor ruta per…
Llegir Més