Es celebrarà els propers 23 i 24 de juliol al pati exterior del Castell Templer de Barberà de la Conca. La Conca 5.1 organitza per sisè any La Nit 5.1 al Castell templer de Barberà de la Conca. La gran novetat d’aquesta edició és que seran dues nits ja que l’acte coincidirà amb la celebració…
Llegir MésArticles de
Turisme
Aquí trobareu tots els continguts que parlen del món del turisme des de diferents perspectives. Us convidem a gaudir i reflexionar a través de la lectura d’aquests articles.
L’Escairador: un projecte de vida
Quart episodi de la sèrie “Sempre hi hem estat!” A més de representar la figura de la persona que escaira els cereals, L’Escairador és el nom d’un projecte que neix amb la voluntat de recuperar unes varietats tradicionals per dedicar-los l’atenció i el respecte que mereixen: el blat de moro blanc i el blat forment…
Llegir MésMoviment rural
Fa temps que s’escolta. Hi ha canvis. De cop ens n’adonem. Com ha estat possible estar tant de temps lluny del que és la nostra pròpia natura? Com hem pogut viure sense deixar-nos sentir, com un animal més, els impulsos, d’aquest sistema viu del que en formem part? Però no només ens hem d’exclamar de…
Llegir MésDOP Siurana: el camí de la sostenibilitat
Sabies que la DOP Siurana va ser la primera Denominació d’Origen Protegida en certificar un oli ecològic? Era l’any 1995 i, des de llavors, la demanda d’oli d’oliva verge extra ecològic no ha parat de créixer. La producció integrada i ecològica són, avui en dia, dues de les claus del procés de preservació de l’entorn…
Llegir MésLliçons apreses durant la pandèmia (III)
Tercera part| “La innovació no és per covards, és per pescallunes?” Potser una de les paraules més escoltades els darrers mesos, a part de la paraula pandèmia, és possiblement la d’Innovació, un concepte íntimament lligat a les empreses i als emprenedors ja siguin interns o externs, però que està estès a molts camps de la…
Llegir MésUn santuari de varietats antigues
Família Torres presenta Clos Ancestral, un vi que recupera la varietat prefil·loxèrica moneu plantada als voltants del Castell de la Bleda. L’obstinació de Família Torres en la recerca de varietats ancestrals prefil·loxèriques no ha tingut aturador en els 30 anys que porta viu el projecte. Ara se’n comencen a recollir els fruits per redibuixar de…
Llegir MésLliçons apreses durant la pandèmia (II)
Segona part | La teoria no serveix de res si no es porta a la pràctica. Si heu llegit l’anterior article sabreu que des del Juliol del 2020 estic treballant com a recepcionista a l’Hotel Els Caçadors[1]. L’estiu prometia esser realment infaust per al nostre negoci i amb l’objectiu de poder alleugerir les càrregues financeres…
Llegir MésElogi de Joan Tapia amb fons Vega Sicilia
Cinquè capítol de la sèrie “Crònica Sentimental del Vi” A la vida periodística és essencial trobar-te un director que valori la feina que fas, la impulsi i, si cal, jugui fort quan tu has jugat fort. Sense Joan Tapia a la direcció de La Vanguardia, jo no hauria pogut desenvolupar el meu periodisme basc ni…
Llegir MésPagesos GPS: la xarxa de pagesos sonats, sexis i solidaris
Les xarxes socials sempre són un pou de sorpreses. Quan et sembla que ja ho has vist tot, apareix una nova eina, plataforma o funcionalitat que et pren uns quants minuts més de la teva vida davant la pantalla. Precisament, en una d’aquestes estones de “formació digital”, va aparèixer davant els meus ulls el perfil…
Llegir MésLliçons apreses durant la pandèmia
Primera part Un any després de l’inici de la pandèmia és hora de fer balanç del que ha passat i fer propòsits pel nou any que esperem encetar ben aviat. Crec que no és cap novetat per a ningú dir que des del març del 2020 vivim en un període disruptiu, tràgic i inoblidable, no per el bo, sinó…
Llegir Més