Lliçons apreses durant la pandèmia (V) “Sostinc que una petita rebel·lió de tant en tant és quelcom que està bé, i són tan necessàries en el món polític com les tempestes a la natura” (Thomas Jefferson) Sóc d’aquells utòpics que creuen que la rebregada que hem viscut ens havia d’alliçonar, però veient algunes notícies d’aquests…
Llegir MésArticles de
Turisme
Aquí trobareu tots els continguts que parlen del món del turisme des de diferents perspectives. Us convidem a gaudir i reflexionar a través de la lectura d’aquests articles.
El secret és el tomacó
Cal Mestre, fruita i horta a Duesaigües Si tens un nyap de tomàquet industrial i el tritures, el resultat és un nyap de tomàquet industrial triturat. No hi ha miracles. Si, a més, la pasta aigualida resultant l’estens sobre una llesca de pa, llavors, el resultat es pot apropar al sacrilegi. L’aigua que desprèn el…
Llegir MésLa discreta elegància dels Torres
Vuitè capítol de la sèrie “Crònica Sentimental del Vi” Buscar un bon vi de taula no és fàcil. Un gran vi, mira, pagant sant Pere canta, un àpat especial i gaudir fins i tot amb la fortalesa excessiva, l’excentricitat boja i genial de l’enòleg més modern, embadalir-te amb el color, ensofrant-te ensumant, refrescant-te efímerament amb flors…
Llegir MésEls aeroports sostenibles no existeixen
En les últims setmanes s’ha arribat a un acord entre la Generalitat de Catalunya i el Govern de l’Estat Espanyol per ampliar de l’Aeroport de Prat. Anticipant les possibles crítiques i les preguntes de la premsa, ja s’ha dit que serà «l’aeroport més verd d’Europa», que serà «descarbonitzat», «sostenible», «respectuós amb el medi ambient i…
Llegir MésEls garrofers necessiten veure la mar
“Hem de recular. Ara ens estem adonant de tot el que hem fet malament en l’agricultura. Pràcticament vam creure que amb la química podríem substituir tot allò que a la planta li calia. Vam acostumar-les a menjar cada dia un plat d’espaguetis. I estàvem equivocats. Hem alterat tots els ecosistemes. Cal fer un pas enrere.”…
Llegir MésSimbiosi entre músics i pagesos a Mas d’en Baiget
Amb Joan Maria i Miquel Vilalta A la zona nord-est de la comarca del Baix Camp i sota les muntanyes del terme municipal de l’Albiol s’alça la finca de Mas d’en Baiget, formada per un conjunt de plantacions de vinya, ametllers, avellaners, oliveres i un antic mas que defineixen la identitat d’una família dedicada al…
Llegir MésAgricultura regenerativa: felicitat a l’home i vitalitat a la terra
“Sòls vius contra el canvi climàtic” ha estat el lema del primer Simposi de Viticultura Regenerativa que ha tingut lloc a Catalunya, impulsat per Família Torres. L’any 2008, el compromís amb la lluita contra el canvi climàtic es va instal·lar al projecte enològic i ha impregnat totes les decisions d’elaborar vi. Ara, en plena emergència…
Llegir MésEls jocs olímpics sostenibles no existeixen
Avui la candidatura dels Jocs Olímpics d’Hivern pel 2030 ressona fort. I amb ella, tot d’excuses per justificar una aposta que en cap cas van en consonància amb el temps que ens ha tocat viure (que ens hem buscat, vaja). Entre excuses, la paraula “sostenibilitat” ressalta. I a mi, cada cop que llegeixo “Jocs Olímpics”…
Llegir MésLliçons apreses durant la pandèmia (IV)
Sobre allò diví i humà “Madurar és perdre algunes il·lusions per començar a tenir-ne d’altres”. (Virginia Woolf) Mentre estava en ERTE tres amics em van animar a presentar-me com a candidat a Director de Turisme d’una destinació vinícola molt important. Confesso que si no hagués estat atractiva la proposta i no m’hi sentís capaç no…
Llegir MésFormar-se per parlar el llenguatge de l’enoturista
El turisme del vi està cridat a ser una de les opcions més atractives per esbargir-se en el món que ha portat la covid. Concentra una mica de tot allò que podria resultar desitjable a l’hora de fer una escapada en plena pandèmia, i que és molt probable que segueixi sent vist com a atribut…
Llegir Més