Articles de
Turisme

Aquí trobareu tots els continguts que parlen del món del turisme des de diferents perspectives. Us convidem a gaudir i reflexionar a través de la lectura d’aquests articles.

En defensa del màrqueting (I)

En els escrits que en Leandre Romeu m’ha convidat a compartir i que a partir d’avui dedicaré a La Conca 5.1, em proposo interpretar en clau de màrqueting alguns dels fenòmens que es donen en el sector del vi i l’enoturisme. Fa temps que se sent a dir que l’enoturisme és una nova font d’ingressos…

Llegir Més
Els turistes, volen ser turistes?

Els turistes volen ser turistes, així com conceptualment els entenen moltes persones? Cada vegada que em poso a escriure un article pels companys de La Conca 5.1. hem sorgeixen dubtes sobre quina temàtica he de tocar. Moltes vegades se’m resolen fàcilment, ja que el principal indicador de temàtica rau en el dia a dia de…

Llegir Més
Què és turisme cultural? (I)

En aquest article (primer dels dos que dedicaré a aquest tema) no tinc cap intenció de respondre a la pregunta del títol. Podeu pensar que ho he fet per enredar. Doncs no, només és per convidar a la reflexió. Seria molt pretensiós per part meva voler donar resposta a una pregunta que ni els teòrics…

Llegir Més
L’aprenentatge constant

Quan el fet antic s’enllaça amb el fet nou. Quan els coneixements de tota la vida, aquell coneixement no escolar, ni acadèmic, si no après per mimetisme, com un salt d’aigua, de generació en generació… Quan el sentit comú s’imposa al fet reglamentat. Quan estudies i aprens en escoles de gran prestigi i te n’adones que els…

Llegir Més
El poder de la mirada del turista i l’avidesa dels oportunistes

Recentment, la revista Hosteltur, publicava una notícia amb el títol “Euskadi: las imágenes de ‘hormiguero’ turístico causan preocupación” en la que s’informava amb la il·lustració del vídeo que acompanya aquest post, d’una gran aglomeració de turistes aquestes darreres vacances de Setmana Santa caminant pels indrets de la Costa de Biscaia on es varen rodar recentment…

Llegir Més
Els límits del producte local

Els que treballem en la promoció dels productes agroalimentaris locals i de proximitat ens trobem, ben sovint, amb una barrera difícil de superar. Quan ajuntem un productor o elaborador local i un comercialitzador (un distribuïdor, un comerciant, un restaurador, un consumidor…) tot funciona plàcidament fins que… surt el tema del preu. Aquesta situació genera frustracions.…

Llegir Més