Articles de
Turisme

Aquí trobareu tots els continguts que parlen del món del turisme des de diferents perspectives. Us convidem a gaudir i reflexionar a través de la lectura d’aquests articles.

“Volem incrementar el flux d’alumnes de proximitat i diversificar les formacions en enoturisme”

A les portes del desè aniversari de l’Escola d’Enoturisme de Catalunya, el seu nou director, Gerard Domingo, fa balanç del centre educatiu que camina també cap a la internacionalització Gerard Domingo és pedagog de formació i màster en coaching i lideratge personal. Fa pocs mesos ha assumit la direcció de l’Escola d’Enoturisme de Catalunya a…

Llegir Més
Les protestes de la pagesia arriben a Catalunya

Carta a les companyes pagesos/es i ramaders/es L’hora és greu. Fa anys, i podem parlar en plural, que no plou prou. Els costos de producció pugen, el preu dels combustibles fòssils puja, les matèries primeres cada cop estan menys disponibles i les condicions climàtiques extremes ens deparen un futur incert. Les grans cadenes agroalimentàries, liderades…

Llegir Més
Alba Balcells: “El vi és estratègic, és arrelament, és lluita contra el canvi climàtic i el despoblament”

La directora de l’INCAVI repassa les prioritats de 2024 posant en valor la campanya comunicativa per augmentar la desitjabilitat i notorietat dels vins catalans amb DO més ambiciosa que s’ha plantejat mai des de la institució “Som regió amfitriona i Catalunya ha de poder tenir el seu gran moment a la Barcelona Wine Week (BWW),…

Llegir Més
Jean Leon, l’art de buscar l’equilibri, l’elegància i l’harmonia en els vins

Mireia Torres Maczassek fa balanç del 60è aniversari del celler penedesenc on hi conviuen els Vins de Finca Qualificada amb les noves elaboracions de varietats ancestrals i recuperades És discreta i apassionada per la seva feina. Fa classes d’alemany perquè té la mirada fixada en un mercat madur on creu que els vins de Jean…

Llegir Més
‘Wounded Land’, la història de resistència dels viticultors ucraïnesos, guanya el Most 2023

El festival ha rebut un 30% més d’espectadors que al 2022 El Most Festival Internacional de Cinema del Vi va lliurar diumenge els premis de la seva 12a edició durant la gala de cloenda presentada per Xavier Graset. La pel·lícula de tancament va ser Blind Ambition, un relat sobre quatre refugiats que, després d’escapar de…

Llegir Més
La salut de l’oove marca la nova campanya de la DOP Siurana

És dilluns 30 d’octubre però la temperatura distreu i sembla de principis de setembre. A Vimbodí, entre camps d’oliveres i vinyes, a pocs metres del Castell de Milmanda, s’enlaira el globus aerostàtic de la Federació catalana de DOP-IGP que presumeix d’aliments de proximitat i qualitat a la seva tela. Un d’ells és l’oli d’oliva verge…

Llegir Més
Obertes les inscripcions pel tast “La clau de volta” del 4 de novembre

El proper 4 de novembre a les 19.30 h al Restaurant Molí del Mallol de Montblanc organitzarem el vuitè tast de #safrània365 conjuntament amb la Oficina de Turisme de Montblanc. la clau de volta Pagesia, aliment i ruralitat Amb Roser Vernet i Martí Sales I la participació de les viticultores i pageses: Martí Torrallardona –…

Llegir Més
Presentació del número especial “Sabors de la Conca” de la revista Descobrir

El Museu de la Vida Rural acollirà, el pròxim dimecres 27 de setembre a les 19 h, la presentació del núm. 301 (octubre del 2023) de la revista Descobrir Catalunya, que conté un ampli dossier sobre els Sabors de la Conca. Durant l’acte de presentació hi intervindran el president del Consell Comarcal de la Conca de Barberà, Joan Canela, que…

Llegir Més