El Museu de la Vida Rural acollirà, el pròxim dimecres 27 de setembre a les 19 h, la presentació del núm. 301 (octubre del 2023) de la revista Descobrir Catalunya, que conté un ampli dossier sobre els Sabors de la Conca. Durant l’acte de presentació hi intervindran el president del Consell Comarcal de la Conca de Barberà, Joan Canela, que…
Llegir MésArticles de
Turisme
Aquí trobareu tots els continguts que parlen del món del turisme des de diferents perspectives. Us convidem a gaudir i reflexionar a través de la lectura d’aquests articles.
El Priorat necessita prendre mesures per frenar el despoblament
Des de l’any 2010 ha perdut més de nou-cents habitants i si no es fa res, alguns pobles petits desapareixeran. El Priorat necessita prendre mesures per evitar el despoblament. No es tracta només de preservar el territori i el paisatge, sinó també de propiciar les condicions per retenir i atreure població. El Priorat té actualment…
Llegir MésPresentat el nou tast “La Cara B de la DO Conca de Barberà” 2023 pel 27 d’agost a L’Espluga de Francolí
Dins els actes de la Festa de la Verema 2023 a L’Espluga de Francolí, el dia 27 d’agost a les 18:30h al Parc Fluvial, s’organitza un tast dels vins més desconeguts i amb característiques més especials de la DO Conca de Barberà, aquells que no acostumen a sortir quan parlem dels vins territori. Una varietat…
Llegir MésMúsica i paisatge amb ressons prehistòrics
Les 19es Jornades Musicals a l’Ermita de la Pietat Amb l’estiu arriben els concerts a l’aire lliure, els festivals i les jornades de música en espais oberts. Els humans som animals musicals. La música ens humanitza en el millor dels sentits. La paraula prové directament del llatí musica que el pren del grec mousiké, és…
Llegir MésUn cànon de dialectes
Tan prompte vam vindre a viure aquí hi vam plantar euryops, moreres, buguenvíl·lies, rosers enfiladissos, una llimera, un albercoquer, i vam trasplantar dues plantes del paradís (un nom massa pretensiós per al meu gust), agapants i cactus. Hi vam tirar pinyolet, era maig i així començava este any la primavera. Joan Todó en diu les…
Llegir MésJoan Miquel Oliver, Rita Payés, Pupil·les, Tomàs Fuentes i Modgi protagonistes de La Nit 5.1 2023
El cap de setmana del 21 i 22 de juliol a Barberà de la Conca La Conca 5.1 organitza per vuitè any consecutiu La Nit 5.1 al pati exterior del Castell templer de Barberà de la Conca. El proper divendres i dissabte, 21 i 22 de juliol, a partir de les 19.00h podreu trobar diverses…
Llegir MésParticipem al cicle de cinema “Europa y ruralidades”
Cicle online del 5 de juliol al 15 d’agost Accés gratuït – Aforament limitat El cicle de cinema Europa i Ruralitats està organitzat pel Ministeri de Cultura i Esport dins del seu Programa Cultura i Ruralitats i en paral·lel, específicament, a la programació del VI Fòrum Cultura i Ruralitats, que tindrà lloc durant la primera setmana de juliol a Conca.…
Llegir MésRelleu orgànic i pausat a Albet i Noya
Els enòlegs Josep Maria Albet i Noya i Martí Albet conversen sobre present i futur entre vinyes, a les Muntanyes d’Ordal, mentre la cinquena generació comença a liderar l’esdevenir del celler. Albet i Noya cuida des de fa cinc generacions alguns dels ceps més emblemàtics de les Muntanyes d’Ordal, al Penedès. Al paratge del…
Llegir MésUn juliol ple de cultura a Barberà de la Conca
Barberà de la Conca presenta dues activitats culturals singulars per aquest juliol L’Ajuntament de Barberà de la Conca, l’Associació de la Festa del Trepat i l’Associació La Conca 5.1 uneixen esforços per tal de donar a conèixer i posicionar Barberà de la Conca i les seves festes culturals de juliol. Un treball conjunt de les…
Llegir Més“La feina més honesta que podem fer és donar visibilitat al territori a través del vi”
Conversa amb l’enòleg Jordi Foraster, director tècnic de Torres Priorat a propòsit del nou estil enològic i la viticultura regenerativa que s’ha introduït a Mas de la Rosa “A nivell estilístic, el que fem avui és centrar cada referència de la manera més sincera possible dins de cada rang de la piràmide de classificació de…
Llegir Més