El segon Simposi de Viticultura Regenerativa impulsat per l’Associació de Viticultura Regenerativa constata que aquesta pràctica agrària condueix a obtenir aliments amb més valor nutricional i a rejovenir i dignificar els entorns rurals Fa un any, Família Torres organitzava el primer Simposi de Viticultura Regenerativa al Penedès. Anunciava la creació d’una associació de productors per…
Llegir MésArticles de
Turisme
Aquí trobareu tots els continguts que parlen del món del turisme des de diferents perspectives. Us convidem a gaudir i reflexionar a través de la lectura d’aquests articles.
L’estiu de l’Escola de l’Enoturisme
Anglès turístic i anàlisi sensorial són els cursos d’estiu que organitza l’Escola d’Enoturisme L’Escola d’Enoturisme de Catalunya presenta el programa de formació d’estiu amb l’oferta de dos cursos molt interessants i 100% subvencionats pel Consorci de Formació Contínua de Catalunya. L’objectiu d’aquests cursos, és poder fer una preparació d’aquests continguts bàsics dins l’àmbit enoturístic, en un període intensiu, amb…
Llegir MésTot per fer, tot per atalaiar
En temps de crisi neixen noves propostes per revolucionar els ànims, remoure mirades i unir voluntats. Totes tenim ganes de quelcom nou, d’emocionar-nos amb trobades inesperades, de crear espais inspiradors de diàleg, de veure’ns reflectits en el sentir de l’altra, de conrear esperança a més de dues mans. En temps crítics ressorgeix una guspira que…
Llegir MésNo tots som Alcarràs
L’estiu passat, parlant amb una persona molt propera al rodatge de la nova pel·lícula de la Carla Simón, Alcarràs, em va avançar el rerefons de l’argument i ja n’esperava una recepció plena d’èxits i que no deixaria indiferent. Ja entreveia que tindríem davant un retrat d’un estil de vida que s’esfuma, que s’escola entre la…
Llegir MésLa Nit 5.1 es consolida amb dos dies d’activitats i presenta el cartell artístic i cultural
Es celebrarà els propers 22 i 23 de juliol a Barberà de la Conca La Conca 5.1 organitza per setè any consecutiu La Nit 5.1 al Castell templer de Barberà de la Conca. Aquest divendres 29 d’abril l’entitat ha presentat la nova edició que tindrà lloc el 22 i 23 de juliol, acompanyats per l’alcalde…
Llegir MésL’Escola que apuntala l’enoturisme
La reinvenció professional i la immersió laboral al món del vi són dues constants en els alumnes que es formen a l’Escola d’Enoturisme de Catalunya, més de 5.000 en els últims 6 anys 22 anys al món de l’aviació. Amb la pandèmia i els vols en stand by, Beatriz Mora busca com reinventar-se. “Durant els…
Llegir MésTemps de revolta pagesa
Manifestacions arreu l’Estat per defensar el món rural, les condicions del transport de mercaderies o els preus abusius que rep la pagesia. La gent del territori s’exclama per reclamar una vida digna i unes bones condicions laborals i de preus, en el seu treball primari. En la majoria de casos s’explicita un sentir molt més…
Llegir MésCamins d’aigua
Tornava fa dies de Deltebre cap a Amposta. Era mitja tarda de principis de finals d’hivern, és a dir, que faltava poc perquè es comencés a fer de nit. Crec que sonava una cançó adequada. No ho hai dit: anava de copilot en un cotxe. Això vol dir que podia mirar per la finestra. Des…
Llegir MésPlou a Mas Figuera
Et calces les vambes i t’emboteixes dins les malles sofisticadament confeccionades qui-sap-on i amb quina-ultimíssima-tecnologia per anar a fer molts més quilòmetres dels que fas o faràs mai. Obres Spotify i selecciones una llista de ritmes i melodies d’acord amb l’activitat que et predisposes a fer. Arrenques tan bon punt surts per la porta, els…
Llegir MésJosep Roca: “Ens ho hem de creure. Fem bons vins”
El sommelier del Celler de Can Roca reivindica el vi català a través de la història, la visió i la qualitat al sopar de la Nit dels Sommeliers 2022 L’INCAVI i l’ACS signen un conveni per promoure’n la presència a les cartes i empoderar el sommelier com a figura clau “El que tastareu és un…
Llegir Més