Una de les coses que passen als pobles (o ciutats menudes com la meua) és que hi ha (molta) gent que marxa (a estudiar, a treballar i en conseqüència,) a viure a fora i que només torna al poble per festes de guardar. Suposo que, abans de tornar definitivament, jo he estat una d’estes persones…
Llegir MésArticles de
Territori
Aquí trobareu tots els continguts que parlen del món del territori des de diferents perspectives. Us convidem a gaudir i reflexionar a través de la lectura d’aquests articles.
Nova oportunitat per apuntar-te al cicle de Guia, informació i assistència turística, especialitzat en enoturisme
GUARDA LA TEVA PLAÇA PEL CURS 2023/2025 A TRAVÉS DEL SEGÜENT FORMULARI https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdPLd_n55_ujbYj-ZP5m45crAFYP8Ey6D-f63yL_rsnrux95Q/viewform?vc=0&c=0&w=1&flr=0 Amb aquest Cicle Formatiu de Grau Superior (CFGS) podràs obtenir el títol oficial de Guia, informació i assistència turística, especialitzat en enoturisme, i podràs inserir-te professionalment en dos sectors molt interrelacionats: l’enoturisme i el turisme en general. També inclou tres mòduls especialitzats: Amb 1.000 hores d’experiència…
Llegir Més“Sembrar sequera o sembrar pluja?”
És moment de Repensar-nos
És moment de parlar de sequera… i de pedregades. De les conseqüències econòmiques, alimentàries, ambientals i també emocionals. És moment de parlar de canvis i de repensar les coses. De prendre posicions davant d’aquest “nou” escenari que se’ns mostra tossudament i del que no obtenim informació clara, i sobretot coherent, per part de qui governa…
Llegir MésPresentada l’edició 2023 de La Nit 5.1 a Barberà de la Conca
Es celebrarà els propers 21 i 22 al castell templer de Barberà de la Conca La Conca 5.1 organitza per vuitè any consecutiu La Nit 5.1 al Castell templer de Barberà de la Conca. Aquest dimecres 10 de maig l’entitat ha presentat la nova edició que tindrà lloc el 21 i 22 de juliol, acompanyats…
Llegir MésA setanta metres de profunditat
Quan ens van confinar per la Covid, el meu company i jo ens vam quedar al meu pis durant els cinc primers dies, però llavors ell va haver de marxar per cuidar el seu pare malalt. I per tant, jo em vaig quedar confinada tota sola. Vaig aguantar una setmana fins que me’n vaig anar…
Llegir MésFinestres obertes
L’art i el vi. Aquest és el títol amb què la prestigiosa periodista de temes vitivinícoles vol titular el seu proper reportatge per a la revista on col·labora habitualment. Vol endinsar-se en les possibilitats artístiques que es deriven d’aquest món que ella coneix des d’una vessant tècnica. Ella, sempre dedicada a explicar la realitat tal…
Llegir MésEl trepat com a nervi central de l’enoturisme
La Conca de Barberà promourà a curt termini els camins del trepat que transitaran per senders entre vinyes i oliveres i serà una eina més per comprendre el valor del paisatge cultural “Aquí els rellotges no funcionen; és la naturalesa qui marca el ritme”, diu un dels eslògans promocionals de la Ruta del Trepat, a…
Llegir MésEl Visions arriba a la seva desena edició reivindicant el dret a viure dignament
El Visions celebra enguany els 10 anys de vida amb un canvi de format. El cicle de debats organitzat pel Museu de la Vida Rural de la Fundació Carulla i La Conca 5.1 es reformula i es converteix enguany en una única jornada de matí i tarda en què el pensament contemporani i el debat…
Llegir MésToni Albiol, exemple de perseverança i dedicació
El Millor Sommelier de Catalunya 2023 defensa la prescripció honesta i reivindica l’ofici des de les botigues de vins “Quan en Josep Roca em va abraçar i em va felicitar, vaig rebre un altre premi”. Al sommelier Toni Albiol encara li dura l’eufòria del 27 de març quan es va proclamar Millor Sommelier de Catalunya…
Llegir MésMés porcs que persones
Avui comença la primavera! –Deia l’altre dia a ma filla amb aquella veueta aguda i exagerada amb què es parla als bebès.– Ja et vaig parlar de la primavera, recordes? Que venen los moixonets, i hi ha més hores de llum, i fa més caloreta, i tot està més verd. –I aquí m’he aturat. Perquè…
Llegir Més