Articles de
Territori

Aquí trobareu tots els continguts que parlen del món del territori des de diferents perspectives. Us convidem a gaudir i reflexionar a través de la lectura d’aquests articles.

El relleu generacional i l’art de conrear la terra

L’agricultura, altrament coneguda com l’art de conrear la terra, ha estat l’activitat econòmica principal de la comarca de la Conca de Barberà durant milers d’anys. Aquest art compren l’ús de les ciències, pràctiques i indústries que l’home utilitza per a obtenir, mitjançant l’explotació d’elements naturals, productes vegetals i animals. Així doncs, les pràctiques i ciències experimentals…

Llegir Més
Més enllà de les muralles

Sovint quan sentim a parlar de patrimoni arquitectònic ràpidament i per inèrcia ho acostumem a associar a llocs com el Monestir de Poblet, les muralles de Montblanc, les esglésies o altres edificis històrics o singulars del nostre territori. Més enllà de tots aquests elements, però, existeix a la comarca un patrimoni arquitectònic rural molt potent, que…

Llegir Més
Gota malaia

Promocionar un territori, donar-lo a conèixer, planificar i gestionar accions i campanyes de difusió sempre és una tasca complicada i ningú té la fórmula màgica perquè funcioni i que, de cop i volta, es converteixi en un revulsiu immediat que atregui les masses a un territori. A la Conca de Barberà ja fa alguns anys que…

Llegir Més
Necessitat

“El que vol empendre és que té una necessitat”. Aquestes paraules són de la gerent d’Aprodisca, la Sra. Carme Sureda. Una frase pronunciada arran d’una conversa plena de titulars i reflexions punyents que vam tenir amb ella fa cosa de pocs dies. A partir d’aquell diàleg i de l’exemple d’Aprodisca pretenem obrir un debat a l’entorn…

Llegir Més
Mentalitat de món

Un dels mals endèmics de la societat catalana ha sigut, i en certa mesura ho continua sent, és el provincianisme i la manca de visió Espanya enllà. El sector del vi no s’ha escapat d’aquesta deformació. És més, ha sigut un dels més afectats per diverses bandes. Tant per la banda de les empreses productores…

Llegir Més
Vi amb qualitat de proximitat

La qualitat es defineix com aquella pluralitat de coses essencials que fan que un producte sigui com és, o aquells atributs o propietats que distingeixen les coses. En efecte, les propietats del vi es distingeixen en els aromes que ens proporciona, veure el seu color o les llàgrimes regalimar per la copa d’una manera gairebé sensual,…

Llegir Més