Articles de
Societat

Aquí trobareu tots els continguts que parlen del món de la societat des de diferents perspectives. Us convidem a gaudir i reflexionar a través de la lectura d’aquests articles.

La Conca també és terra de masos

Existeix l’estereotip que les comarques de l’anomenada Catalunya Nova són comarques amb pocs masos o masies. De fet, la repoblació d’aquestes terres després de la reconquesta als sarraïns s’efectua a base de població en petits pobles. Però hi hagué també una important implantació de població en masies i molins fariners i si es fa un…

Llegir Més
Entrevista a Mariona Rendé

Entrevista a Mariona Rendé, presidenta de la DO Conca de Barberà. Parlem amb ella dels primers mesos de presidència al capdavant de la Denominació. Fem un balanç d’aquesta experiència, dels objectius que el nou equip de govern s’ha proposat i del que pensen sobre el moment actual de la DO. També fem una valoració de…

Llegir Més
Viver de Celleristes de la Conca de Barberà (I)

PRIMERA PART. NAIXEMENT DE LA IDEA A tall d’introducció he de dir-vos que aquesta història que us explicaré està relatada des d’una perspectiva molt personal. En aquell moment, però, com alcalde de Barberà, representava tot l’Ajuntament i tot un poble; per tant, correspon a tots el mèrit del projecte. El Viver de Celleristes és una realitat…

Llegir Més
La cohesió social

Del llatí cohaesum, cohesió és l’acció i l’efecte d’adherir-se o reunir-se les coses entre si. Així, des d’una perspectiva estrictament etimològica, la cohesió està relacionada amb l’establiment d’un lligam entre diferents parts d’un tot. Si ens remetem a l’àmbit de les relacions socials, la cohesió social es refereix als lligams i al consens que s’estableixen…

Llegir Més
Coherència i actitud!

Pioners i consolidats (III): Escoda Sanahuja i Celler Jordi Llorens “El que hi ha dins és el que valoren els meus clients, aquest és el millor premi” Jordi Llorens “Jo vaig aterrar aquí per la meva dona.” Amb aquesta declaració, Joan Ramon Escoda del celler Escoda Sanahuja enceta una conversa a tres bandes conjuntament amb…

Llegir Més
La Cinquena Avinguda és a París!

En una de les discussions filosòfiques entre Salvador Dalí i Alexandre Deulofeu en sorgí la idea de que “Cal partir d’allò local per accedir a la universalitat”. La universalitat de la singularitat, afegiria jo. Voler ser originals i diferents és una condició humana​,​ però ara mateix sembla que per ser-ho estiguem abocats a mimetitzar-nos amb…

Llegir Més
Visca l’alçada!

PIONERS I CONSOLIDATS (II): VEGA AIXALÀ I CARA NORD “Us convido a tots a pujar a les muntanyes, a descobrir-les” Aquesta invitació tanca la conversa entre Xavier Cepero, del celler Cara Nord, i Eva Vega, del celler Vega Aixalà. Les muntanyes de Prades i els vins d’alçada amb segell DO Conca de Barberà són el…

Llegir Més
Terra d’oportunitats

A la Baixa Segarra, neixen microempreses i projectes, persones amb coratge, valentes, amb il·lusió i empenta que lluiten dia rere dia –creant un teixit social i econòmic- perquè els seus somnis passin a l’acció Diuen que en temps de crisi econòmica és quan sorgeixen les millors idees, floreixen noves propostes, surten de la ment altres…

Llegir Més