L’any 2008 Montblanc va recuperar la Fira de Sant Martí substituint la que es feia per Sant Maties des de la dècada dels setanta del segle XX. L’Ajuntament de Montblanc va iniciar aquest any una nova etapa de la Fira amb una clara voluntat renovadora i d’acord amb les tendències turístiques i de consum del…
Llegir MésArticles de
Societat
Aquí trobareu tots els continguts que parlen del món de la societat des de diferents perspectives. Us convidem a gaudir i reflexionar a través de la lectura d’aquests articles.
El vi, el cava i la relació amb les DO
Crec que per saber gaudir del vi és important saber sobre la seva cultura, la seva història, els llocs on es cultiva, sobre les seves varietats, sobre les maneres d’elaborar-lo, i conèixer els cellers que embotellen i les seves referències. És doncs, a base de conèixer millor aquests i altres aspectes relacionats, quan penso que…
Llegir MésMolt més que una festa
El trepat és la varietat de raïm autòctona de la Conca de Barberà i la que aporta més singularitat, diferenciació i tipicitat als nostres vins, com així ho han sabut veure un nombre creixent de cellers de la DO Conca de Barberà. Com molt bé descriu Anton Castellà, de Gatzaravins, ens referim a vins lleugers…
Llegir MésContra tot pronòstic
Després de quasi tres anys d’iniciar el projecte avui fem un pas més. De fet, són diversos passos endavant els que us volem anunciar. Primer de tot, com podeu veure estrenem nova imatge, nou format, nova web. Un nou espai a la xarxa que ens ha de permetre millorar l’accessibilitat, la lectura dels articles, el…
Llegir MésCom fem l’agrobotiga?
Són diversos, molt variats i depenen de cada individu els motius que porten anar a comprar a un o altre establiment. Són moltes les variables que determinen una decisió de compra. Poden ser raons de qualitat, de preu, de proximitat, de confiança, de modes, etc. N’hi ha un que és molt freqüent i que ens…
Llegir MésLes tendències enològiques de la Conca de Barberà
La Conca de Barberà sempre ha estat una comarca agrícola dedicada al cultiu de la vinya i altres cultius mediterranis. La iniciativa pionera de la nostra comarca, va ser fundar la primera cooperativa vinícola d’Espanya a Barberà de la Conca però els temps actuals en el sector del vi, no passen per la filosofia del cooperativisme…
Llegir MésEl tret distintiu
En ple segle XXI, endinsats a la globalització, l’homogeneïtzació, una crisi galopant i amb la necessitat urgent de proposar i construir alternatives, sorgeix, com l’aire que respirem, la necessitat de diferenciar-nos, especialitzar-nos i oferir alguna cosa al món que ens faci únics i ens permeti tirar endavant, una economia autosuficient i productiva. Aquesta singularitat cal…
Llegir MésBreus apunts per la Conca
El nostre objectiu és eminentment cultural, i la nostra activitat neix d’una estimació envers aquesta terra, ens entusiasmem i tot seguit mans a l´obra. Així de senzill. Perquè per els nostres projectes que d’origen no són massa pretensiosos, sovint intentem ser generadors, i evitar aturar-nos davant les possibles dificultats. Realment, el motor principal de tot plegat,…
Llegir MésL’agricultura, la gastronomia i el turisme ecològic. Una aposta de present i futur
Per tal de donar resposta a les persones amb discapacitat, a APRODISCA com totes les entitats i empreses hem hagut de seguir adaptant-nos als requeriments i necessitats del panorama actual, tant a nivell empresarial com social. És per aquest motiu que per tal de garantir la sostenibilitat futura dels nostres serveis laborals vàrem decidir reorientar les…
Llegir MésGota malaia
Promocionar un territori, donar-lo a conèixer, planificar i gestionar accions i campanyes de difusió sempre és una tasca complicada i ningú té la fórmula màgica perquè funcioni i que, de cop i volta, es converteixi en un revulsiu immediat que atregui les masses a un territori. A la Conca de Barberà ja fa alguns anys que…
Llegir Més