Cada dia estic més convençut que som molt afortunats de viure en aquest racó de món. A vegades podem arribar a pensar que ja ens sembla bé només pel fet que és el nostre. Això també està bé, mirar-se el melic, amb mesura, ajuda a creure que aquest espai nostre potser no està gens malament.…
Llegir MésArticles de
Societat
Aquí trobareu tots els continguts que parlen del món de la societat des de diferents perspectives. Us convidem a gaudir i reflexionar a través de la lectura d’aquests articles.
Plantant una llavor
Aquest mes de novembre, s’estrenarà la visualització del documental que porta com a títol “Plantant una llavor”, obra audiovisual principal de la Conca 5.1. Un esdeveniment programat pel pròxim divendres dia 8 de novembre de 2013, a les 19:30 hores, a l’Antic Hospital de Santa Magdalena, com acte de cloenda del programa d’actes de la…
Llegir MésPlantant una llavor, el documental de La Conca 5.1
El proper dia 8 de novembre, la Conca 5.1 estrena el documental Plantant una llavor, un treball que pretén conèixer a través de més de 40 testimonis d’arreu de la comarca quina ha sigut l’evolució del món del vi, l’enoturisme, el territori, l’agricultura i la cultura a la Conca de Barberà. En el documental, es…
Llegir MésDIES DE FIRES I TASTS
Aquests dies de tardor són dies de fires, de tasts i de verema, enmig del perfum del most, s’alcen diverses fires arreu del país. Tenir tanta varietat d’aliments i de begudes de qualitat a prop, i bons professionals del sector, fan que les fires esdevinguin expositors d’un art capaç de commoure els visitants entre els…
Llegir MésPaquets turístics
Fa unes setmanes vam anar al Priorat a fer un tast al celler Baronia del Montsant. Una activitat que constava d’una ruta per les vinyes velles amb 4X4, una visita a les instal·lacions del celler i després un tast complert de vins i dolços. Un tracte formidable, uns vins excel·lents i una bona organització. Però…
Llegir MésPaisatges del vi
Un dels recursos turístics dels quals disposem a la Conca de Barberà i que és desconegut per la majoria de ciutadans, tan de dins com de fora, és la ruta anomenada Paisatges del Vi. L’any 2008, fruit de la col·laboració entre les oficines comarcals de turisme del Priorat, la Terra Alta i la Conca de…
Llegir MésEL TURISME I LA CULTURA COM A EINA DE DINAMITZACIÓ A FORÈS
Els antecedents Forès és un poble d’interior, al límit de la comarca de la Conca de Barberà en sentit estricte i la veïna Segarra. Es troba en territori muntanyós i en general despoblat, allunyat d’altres pobles veïns i allunyat de les carreteres i vies de comunicació que travessen la comarca de la Conca i apartat…
Llegir MésFinalistes dels Premis Blogs Catalunya 2013
Us anunciem que aquesta pàgina web ha sigut seleccionada com a finalista dels Premis Blogs Catalunya 2013 en la categoria de cuina, gastronomia i enologia i dins l’apartat professional. http://www.stic.cat/premis-blogs-catalunya-2013/finalistes-premis-blogs-catalunya-2013/ La resta de blogs finalistes de la categoria són http://www.etselquemenges.cat/, http://vifranc.blogspot.com.es/, http://www.irreductibles.cat/cuina, http://www.carmegasull.com/,http://rosabarodiet.blogspot.com.es/ i http://www.meteocuina.cat/. El dia 28 de setembre a Granollers tindrà lloc la gala d’entrega dels Premis Blogs Catalunya 2013…
Llegir MésGEOGRAFIA; Punt fort o punt feble?
Un dels punts forts que històricament s’han apuntat de la nostra comarca i que ajudaven a atraure visitants és el de l’enclavament geogràfic, això és, el punt geogràfic on es troba la Conca de Barberà. I als que així ho diuen, no els hi falta raó. És cert que la comarca es troba en un…
Llegir MésJOVES I VI
A inicis del passat mes de juny, a Reus es va celebrar la cinquena edició de la fira Reus Viu el Vi, una de les fires més importants de les comarques tarragonines. Aquest és un esdeveniment que reuneix les diverses DO de l’àmbit de la Cambra de Comerç de Reus (DO Terra Alta, DO Priorat,…
Llegir Més