Articles de
Societat

Aquí trobareu tots els continguts que parlen del món de la societat des de diferents perspectives. Us convidem a gaudir i reflexionar a través de la lectura d’aquests articles.

RE del Celler Tintoré

Fins ara hem comentat, en aquesta secció, vins representatius de la història de la comarca, fets en cellers coneguts i consolidats, amb una producció alta en alguns casos, i mitjana en d’altres, vins, en resum, que han marcat la trajectòria i el tarannà de la nostra Denominació fins a l’actualitat. Avui canviem de filosofia i…

Llegir Més
Les ciutats del món

“Anem a l’intempèrie, a quatre vents, amb el sarró a l’esquena i el sol i, si s’escau, la pluja al rostre, recorrent senders per posar-nos en contacte amb la pàtria que és la nostra estimada, per festejar-la i embadalir-nos una i cent mil vegades mirant-la…” Aquestes paraules de Josep Iglésies expressen amb impecable claredat el…

Llegir Més
El vi 2.0

El vi és un element social, que creix i es desenvolupa en societat, això és, entre les persones. Per tant, per arribar a elles és imprescindible la comunicació, donar a conèixer allò que fem, i, per fer-ho, tenim diverses vies. Hi ha vies tradicionals que no hem de desmerèixer ni  negar en cap cas, com…

Llegir Més
La DO Conca més jove (III): Vins de Pedra i Dasca Vives

Retornem aquest mes amb la sèrie d’articles parlant dels cellers més joves de la nostra DO. Després dels articles anteriors (que podeu recuperar en els següents enllaços http://laconca51.wordpress.com/2014/02/03/el-garbell-la-do-conca-mes-jove-i-succes-vinicola-i-gerida-viticultors/ i http://laconca51.wordpress.com/2014/04/01/la-do-conca-mes-jove-ii-gatzaravins-i-vidbertus/), avui parlarem de dues històries extraordinàries, de dos cellers que van molt més enllà del simple fet de posar vi dins d’una ampolla. Dos cellers…

Llegir Més
Aquella Conca

Una de les vivències més marcades que guardo en la memòria és l’immens llençol blanc, un núvol flonjo de cotó tendre, que s’estenia des de les muntanyes de Prades fins al Coll de Lilla. Era el moment més màgic del viatge rutinari des de Rocafort, a la Vall del Corb, fins a Solivella, a la…

Llegir Més
Neix Visions 5.1 Idees, debats i accions

Organitzem els propers mesos una sèrie de debats entorn a la comarca i altres temes interès general. El projecte neix com a complement del documental Plantant una llavor. Del material generat per editar el documental l’associació hem creat quatre càpsules audiovisuals específiques amb material inèdit que reflexionen sobre temes específics que ens afecten. Els quatre…

Llegir Més
Enoturisme a la Conca de Barberà?

“França és una de les primeres destinacions turístiques mundials i el primer productor mundial de vi, però paradoxalment l’enoturisme hi està poc desenvolupat, potser pel pes d’una tradició vitivinícola que no veu el vi com un producte de lleure”. Aquesta és una de les contundents afirmacions –que ens pot semblar sorprenent, atesa la visió que…

Llegir Més
Portell Brut Nature

Avui abordem un cava, un producte que considerem aquí com a gairebé genuí, tan nostrat com l’oli d’Oliva o la ratafia, malgrat que és una importació: és l’adopció catalana d’un invent monacal francès, un descobriment fortuït, recordem-ho, com la penicil·lina, amb perdó per la comparació, i que ha tingut un èxit fulgurant al llarg del…

Llegir Més