Articles de
Societat

Aquí trobareu tots els continguts que parlen del món de la societat des de diferents perspectives. Us convidem a gaudir i reflexionar a través de la lectura d’aquests articles.

La DO Conca a l’últim informe Nielsen

Les dades aportades pel darrer informe Nielsen, molt comentades arreu, han situat per primera vegada la suma de totes les DO catalanes al capdavant del consum de vi a Catalunya, com ja hem comentat en un article recent publicat a Vadevi i en aquesta web. https://laconca51.wordpress.com/2015/02/11/vadevi-cat-visca-lanomalia/ Avui, però, ens volem centrar en el que diuen…

Llegir Més
Un territori amb valors

És evident que qualsevol iniciativa de promoció territorial ha de partir dels valors intrínsecs del territori en qüestió, i així parlem dels valors naturals, patrimonials, paisatgístics, ecològics, històrics o econòmics, entre altres, d’una determinada localització com la base sobre la qual bastir un projecte de  desenvolupament d’aquest indret concret. I en aquest sentit, la Conca…

Llegir Més
Pedra i vinya

La relació entre pedres i ceps a la nostra comarca la podríem datar de molts segles enrere, probablement des del segle XII amb l’arribada dels monjos del Cister a Poblet. Amb el temps la vinya anà conquerint noves terres, roturant boscos i plantant ceps, arribant a la seva màxima expansió el darrer quart del segle XIX.…

Llegir Més
Qüestió de prioritats

Parlem de la Conca de Barberà, però tal vegada hauríem de dir-ne les Conques. I és que en aquest bocí de país hi ha una comarca de la vinya i una altra del blat, una de la muntanya i una altra de la terra baixa, una del Francolí i una del Gaià, una prehistòrica, una…

Llegir Més
La Conca dinàmica – Els Bassots

Avui ens endinsarem en el món de l’originalitat, de la imprevisió i de la sorpresa, i ens allunyarem dels territoris coneguts on regnen els colors clars, els perfums afruitats, els perfils nets, … i l’ortodòxia en general. En Joan Ramon Escoda va aterrar fa uns anys a la Conca farcit d’il·lusions i amb una motxilla…

Llegir Més
Trepat de Solivella

Comencem aquest 2015 amb el reconeixement del microclima que té Solivella que resulta ser idoni per la varietat de raïm conegut com a Trepat, varietat autòctona de la Conca de Barberà, que aquest any té un altre bon motiu per convèncer sobre la seva particularitat i gran qualitat. Al marge d’alguns perjudicis, com per exemple…

Llegir Més
La importància del Trepat

El mercat del vi és un mercat molt madur, molt atomitzat, marcat per la gran varietat de zones vitivinícoles que existeixen arreu del món i que, per tant, produeixen vins i ofereixen multitud de propostes diferents i de molta qualitat. Tenint en compte aquest factor, doncs, és vital posicionar-se i fer-se un espai en aquest…

Llegir Més