A vegades escric algunes línies sobre els dies que vivim i la nostra realitat, i quan les regelleixo, les esborro i apago l’ordinador. Petites reflexions del dia a dia que em porten a qüestionar-me en quin mon estrany vivim. Ja fa gairebé tres anys que vaig canviar la ciutat pel món rural. Sé que només…
Llegir MésArticles de
Gastronomia
Aquí trobareu tots els continguts que parlen del món de la gastronomia des de diferents perspectives. Us convidem a gaudir i reflexionar a través de la lectura d’aquests articles.
“Transitar els camins de l’oli és estimar-los i evitar que desapareguin”
La Ruta Cicloturística de l’Oli del Baix Camp és un dels atractius ecoturístics de les Muntanyes de la Costa Daurada que guanya valor durant la tardor amb la campanya de l’oliva Després de l’olor de vi, els pobles es perfumen amb la verdor vehement de l’oli nou. Els camins de l’entorn rural enllacen temporades i…
Llegir MésLa Setmana del Vi Català: aparador de tendències i inquietuds
“És cabdal que Barcelona respiri vi. La ciutat és la millor plataforma llançadora del vi català. Treballem amb una proposta de ser presents en moments on a la ciutat hi passin coses, perquè el vi forma part de la nostra cultura”. Ho diu Alba Balcells, directora general de l’INCAVI. És conscient que iniciatives com la…
Llegir MésLa secció Gran Reserva del Most 2022 s’omple d’esperades preestrenes internacionals
‘Suro’, un dels grans títols de l’any, i ‘Les années Super 8’, amb gravacions familiars de la Premi Nobel Annie Ernaux, es veuran per primer cop a Catalunya El Most Festival Internacional de Cinema del Vi ja és a punt d’engegar la seva maquinària. Entre reflexions sobre les tendències i problemàtiques actuals del món vitivinícola…
Llegir MésTenim set
No plou i tenim set. I això que ja hi estem avessades a caminar boscos assedegats, paisatges que crepiten i socarrals que costen de païr. Aquest és el nostre sud: la pols a les aurelles, les pedres dins les sabates i el feixuc silenci de qui se sap vençut, damunt les espatlles. Lo raïm que…
Llegir MésNo hem pogut més
Fa temps que des de La Conca 5.1 em demanaven escriure sobre la situació del sector. La feina, les urgències, la criança i tantes altres coses van anar passant per davant. I ara, després de decidir aturar la producció avícola, van demanar que expliquéssim què ens ha passat. De fet, el que explicaré no està…
Llegir MésPeix fora s’aigu
Primer les escates. Sempre començant per la cua i vinga a rascar de dalt a baix. Així, amb un moviment sec i constant que li tensava els músculs i li carregava l’esquena. Ella que sempre ho havia deixat a en Toni això d’escatar peix, ara se’n penedia de no haver après abans a netejar aquelles…
Llegir MésNo podem més i potser demà no tingues menjar a la taula. Alguns apunts dispersos un any després de no poder més
Fa poc menys d’un any escrivia en estes planes que no podíem més -el plural era només per llevar-li ferro a una situació personal complicada per les raons que tantes compartim- però que al dia següent tindries menjar a taula i onze mesos després seguim sense poder però potser demà ja et falten el peix…
Llegir MésÈxit del tast de la Cara B de la DO Conca de Barberà a l’Espluga de Francolí
El diumenge 28 d’agost vam organitzar i coordinar el tast “La Cara B de la DO Conca de Barberà” en el marc de la Festa de la verema de L’Espluga de Francolí. Amb les entrades exhaurides l’activitat va reunir 50 persones que van gaudir dels vins i de la música del PD Alexandre Bonanit.
Llegir MésTast de vins – La Cara B de la DO Conca de Barberà
El Diumenge 28 d’agost a les 12.30 h en el marc de la Festa de la Verema de L’Espluga de Francolí.Tast de vins – La Cara B de la DO Conca de Barberà. Sis cellers, sis vins i sessió músical amb Alexandre Bonanit Entrades a la venda aquí: https://www.entrapolis.com/entrades/festa-de-la-verema-2022-la-cara-b-de-la-do-conca-de-barbera
Llegir Més