Articles de
Gastronomia

Aquí trobareu tots els continguts que parlen del món de la gastronomia des de diferents perspectives. Us convidem a gaudir i reflexionar a través de la lectura d’aquests articles.

Els cuiners poden fer el que volen, però el carnisser encara es veu com un tio que persegueix un porc amb un tallant

“Ells són futboleros i nosaltres som hockey hierba“ Entrevista al mestre xarcuter, Xesc Reina. “Un tio a qui li agrada el que fa”. Vaig conèixer el Xesc Reina, fa tres anys, organitzant la jornada Agronyam al Castell de Barberà de la Conca. Tot i que la Carme Ruscalleda era la cap de cartell, el Xesc…

Llegir Més
Recollir-se, reflexionar, repensar per avançar

Recollir-se. “Concentrar-se aïllant-se de les coses exteriors per lliurar-se a la meditació i la contemplació”, defineix el diccionari. A casa sempre s’ha viscut la Setmana Santa amb cert recolliment. Se’ls feia estrany a alguns, gent propera fins i tot, poc interessada en la introspecció amb l’esclat de la primavera. Però vet aquí que una pandèmia…

Llegir Més
L’art del vi en la performance

Maridatge d’art i vi – Part 2: l’expressió artística Sempre m’he considerat una persona curiosa. M’agrada descobrir el perquè de les coses i com aquestes poden arribar a tenir una altra mirada. Potser per això, sempre m’han agradat les fusions, les connexions i els vincles. Al final, és quan combinem estils que en creem de…

Llegir Més
Núria Bàguena: “El vi és inseparable de la humanitat i la seva evolució”

La investigadora i assessora experta en patrimoni culinari del món guia un recorregut des de la prehistòria fins l’actualitat a través del vi, recordant orígens, vincles entre el producte i els pobles i cultures d’arreu; i recuperant cites d’autors de totes les èpoques que n’emfatitzen el significat i la simbologia que ha tingut en les…

Llegir Més
Escola d’Enoturisme de Catalunya: treball continu en xarxa

Fa un any. Dotze mesos ja del tancament d’escoles, universitats i col·legis del país. El primer impacte d’una pandèmia que ha ferit les arrels, els ceps i els fruits de les vinyes d’estudiants.Des d’aquell 12 de març de 2020, espais com l’Escola d’Enoturisme de Catalunya les estan guarint. I això que aquesta escola, centre de…

Llegir Més