“Sòls vius contra el canvi climàtic” ha estat el lema del primer Simposi de Viticultura Regenerativa que ha tingut lloc a Catalunya, impulsat per Família Torres. L’any 2008, el compromís amb la lluita contra el canvi climàtic es va instal·lar al projecte enològic i ha impregnat totes les decisions d’elaborar vi. Ara, en plena emergència…
Llegir MésArticles de
Gastronomia
Aquí trobareu tots els continguts que parlen del món de la gastronomia des de diferents perspectives. Us convidem a gaudir i reflexionar a través de la lectura d’aquests articles.
Una artesana de la verdura
Maria Baceiredo “El darrer dia que vaig estar a l’hospital pel naixement del meu fill em van portar un préssec amb el dinar. Era dur com una pedra. Com no m’agrada haver de llençar menjar, me’l vaig endur cap a casa. Si hagués sigut un dels meus, en un parell de dies hauria estat a…
Llegir MésLliçons apreses durant la pandèmia (IV)
Sobre allò diví i humà “Madurar és perdre algunes il·lusions per començar a tenir-ne d’altres”. (Virginia Woolf) Mentre estava en ERTE tres amics em van animar a presentar-me com a candidat a Director de Turisme d’una destinació vinícola molt important. Confesso que si no hagués estat atractiva la proposta i no m’hi sentís capaç no…
Llegir MésLa banda sonora d’aquells vins
Maridatge d’art i vi – Part 3: la música No podem tocar la música, però ella pot tocar-nos a nosaltres. La música sempre ha sigut un element vital i imprescindible per a moltes persones. Aquelles melodies que coincideixen amb les lletres. Encara hi ha dies que em costa creure que al llarg de la història,…
Llegir MésAviam què passa
És una evidència però deixeu-me afirmar-la: acaba de començar l’estiu. Tot just acabem de deixar enrere el juny, el divendres de l’any, quan tot encara està per passar. De fet avui comença el llarg dissabte que és juliol. I m’encanta, m’encanta que sigui estiu, que faci calor, que s’aturi tot una mica, que tornin (este…
Llegir MésViatge al cor de vi
Sisè capítol de la sèrie “Crònica Sentimental del Vi” El vi és un ésser viu, te un cicle vital, parteix de la natura, passa per un procés de mecàniques i químiques a meravellosos laboratoris anomenats cellers, i retorna a la natura humana de la biologia, del gaudi, l’aliment i, finalment, es recicla favorablement si l’analítica passa…
Llegir MésPresentada La Nit 5.1 2021 amb més activitats que mai
Es celebrarà els propers 23 i 24 de juliol al pati exterior del Castell Templer de Barberà de la Conca. La Conca 5.1 organitza per sisè any La Nit 5.1 al Castell templer de Barberà de la Conca. La gran novetat d’aquesta edició és que seran dues nits ja que l’acte coincidirà amb la celebració…
Llegir MésL’Escairador: un projecte de vida
Quart episodi de la sèrie “Sempre hi hem estat!” A més de representar la figura de la persona que escaira els cereals, L’Escairador és el nom d’un projecte que neix amb la voluntat de recuperar unes varietats tradicionals per dedicar-los l’atenció i el respecte que mereixen: el blat de moro blanc i el blat forment…
Llegir MésConnexions mil·lenàries
Arriba l’11a edició de la Festa del Trepat a Barberà de la Conca No està clar que els Déus tinguin gaire interès per saber que fem els humans. A l’antiguitat, els nostres avantpassats hi mantenien una relació basada a intentar que les divinitats fessin la seva vida i evitar haver de pagar els plats trencats…
Llegir MésDOP Siurana: el camí de la sostenibilitat
Sabies que la DOP Siurana va ser la primera Denominació d’Origen Protegida en certificar un oli ecològic? Era l’any 1995 i, des de llavors, la demanda d’oli d’oliva verge extra ecològic no ha parat de créixer. La producció integrada i ecològica són, avui en dia, dues de les claus del procés de preservació de l’entorn…
Llegir Més