Articles de
Gastronomia

Aquí trobareu tots els continguts que parlen del món de la gastronomia des de diferents perspectives. Us convidem a gaudir i reflexionar a través de la lectura d’aquests articles.

Romanée-Conti, l’obra mestra

Desè capítol de la sèrie “Crònica Sentimental del Vi” Obra mestra, chef d’œuvre, masterpiece, capolavoro… Expressions diverses per anomenar meravelles artístiques úniques. Exemples emmagatzemats a les meves lleixes sentimentals: els frescos de la Capella Sixtina, de Miquel Àngel; “Cien años de soledad”, de García Márquez;  “El clave ben temperat”, de Johann Sebastian Bach; la basílica de…

Llegir Més
No podem més però demà tindràs menjar a taula. Poder parar?

La lentitud del vehicle de davant desespera i ací és impossible avançar: corbes i carreteres estretes, equips de ciclistes del nord d’Europa, bancals i barrancs a les vores i armar-se de paciència fins a la pròxima recta… sempre que en la pròxima recta no decidisquen accelerar, clar. Vas maleint  no només eixa conducció desconsiderada amb…

Llegir Més
Menjamiques: el camí cap a una sobirania alimentària més dolça

Cinquè episodi de la sèrie “Sempre hi hem estat!“ Entrar en una pastisseria i comprar una pasta farcida de crema de garrofa avui en dia és gairebé inimaginable, però aquest és un dels propòsits que es planteja la Clara amb el seu projecte Menjamiques. A partir de la revalorització d’un aliment menystingut, la garrofa, des…

Llegir Més