Articles de
Gastronomia

Aquí trobareu tots els continguts que parlen del món de la gastronomia des de diferents perspectives. Us convidem a gaudir i reflexionar a través de la lectura d’aquests articles.

L’altre món rural i el pas per les quatre estacions

Just ara fa un any es va publicar el llibre L’altre món rural (Tigre de Paper, 2022), recull divulgatiu de diverses reflexions i experiències de la nova ruralitat catalana. Es tracta d’una obra coral escrita per més de 40 persones amb posicionaments i mirades situades sobre temes diferents però que a la vegada són interdependents.…

Llegir Més
“Podem oferir un enoturisme exclusiu per la interacció íntima entre productor i visitant”

Conversem amb Josep Maria Llauradó, enòleg del celler Mas del Botó, un dels pocs testimonis enològics a l’entorn de les Muntanyes de la Costa Daurada Se sent còmode en la definició de vins de bosc que el fotògraf i geògraf Rafa López Monné va atorgar-li al seu enclavament enològic ara fa uns anys després de…

Llegir Més
Bauma de les Deveses, intentant recuperar la saviesa del territori

Sense dubtar-ho hem triat el dia més fred de l’any. Mentre acabem de pujar les últimes giravoltes que ens porten a Sant Julià de Cerdanyola, veiem l’asfalt molt blanc. El termòmetre del cotxe marca -3º, definitivament ha arribat la primera onada de fred. Els marges es veuen nevats i el contrast amb la pedra seca…

Llegir Més