Articles de
Gastronomia

Aquí trobareu tots els continguts que parlen del món de la gastronomia des de diferents perspectives. Us convidem a gaudir i reflexionar a través de la lectura d’aquests articles.

El vi del vent

Re-evolucionant la tradició és el lema del jove Celler Mas Vicenç situat al terme municipal de Cabra del Camp, integrat dins del mas familiar que durant generacions els Ferré han dedicat a la viticultura. La última generació va donar una nova empenta al negoci familiar al decidir-se a elaborar els propis vins enlloc de vendre…

Llegir Més
Introducció al món del vi

En aquesta segona entrega el sommelier Xavier Ayala ens parla sobre com ens podem introduir en el món del vi d’una forma senzilla i planera. Fa un repàs a la nostra cultura del vi, que ve de lluny i que s’ha transmès de pares a fills al llarg de diverses generacions  i l’oportunitat que suposa pel sector del…

Llegir Més
Arrels de l’allioli

L’allioli és una salsa pròpia dels Països Catalans, que prové d’una evolució de les antigues salses egípcies en les quals s’utilitzava l’all, l’oli, el vinagre, herbes aromàtiques, i que es poden trobar posteriorment a l’imperi Romà. El primer document en què s’esmenta l’allioli és en els escrits de Plini el Vell ( 23-79 dC )…

Llegir Més
L’agricultura, la gastronomia i el turisme ecològic. Una aposta de present i futur

Per tal de donar resposta a les persones amb discapacitat, a APRODISCA com totes les entitats i empreses hem hagut de seguir adaptant-nos als requeriments i necessitats del panorama actual, tant a nivell empresarial com social. És per aquest motiu que per tal de garantir la sostenibilitat futura dels nostres serveis laborals vàrem decidir reorientar les…

Llegir Més