Articles de
Gastronomia

Aquí trobareu tots els continguts que parlen del món de la gastronomia des de diferents perspectives. Us convidem a gaudir i reflexionar a través de la lectura d’aquests articles.

Juan Moll: “El cambrer del futur serà més respectat perquè, quan la sala es robotitzi, destacarà per la seva aportació emocional”

Juan Moll (Moraira, Alacant, 1967) és Mâite i Director de Servei del Grup de Robuchon, reconegut internacionalment per sumar el major nombre d’Estrelles Michelin del món -33-. Format a l’Escola d’Hosteleria de Lausanne, va agafar experiència en diversos restaurants, tot i que fou al de la família, “La Sort”, on va aprendre a estimar l’ofici…

Llegir Més
Monjos cellerers, sommeliers i postveritat: Ramón Pere de Noves, el monjo de Sant Pere de Rodes que mai va existir

A Eduard Puig-Vayreda, in memoriam. “Se non è vero, è molto ben trovato” Giordano Bruno. De gli eroici furori. 1585 Noves o Novàs és un petit veïnat de Garriguella a l’Alt Empordà. Des de temps immemorials s’hi cultiva la vinya i s’hi fa vi; un vi de Tramuntana de la vessant sud de les Alberes…

Llegir Més
Més enllà de l’agricultura ecològica. Desentrellant el paisatge agrícola de la Conca de Barberà

Si miréssim la Conca de Barberà des d’un ull de falcó, veuríem un mosaicexemplarment mediterrani. S’hi intercalen els camps de cereal, vinya i oliveres i malgrat darrerament el bosc hagi anat guanyant terreny, el paisatge està dibuixat per la producció agrícola. El que no veuríem però, és que no totes les maneres de treballar la…

Llegir Més