Una de les coses que passen als pobles (o ciutats menudes com la meua) és que hi ha (molta) gent que marxa (a estudiar, a treballar i en conseqüència,) a viure a fora i que només torna al poble per festes de guardar. Suposo que, abans de tornar definitivament, jo he estat una d’estes persones…
Llegir MésArticles de
Gastronomia
Aquí trobareu tots els continguts que parlen del món de la gastronomia des de diferents perspectives. Us convidem a gaudir i reflexionar a través de la lectura d’aquests articles.
Presentada l’edició 2023 de La Nit 5.1 a Barberà de la Conca
Es celebrarà els propers 21 i 22 al castell templer de Barberà de la Conca La Conca 5.1 organitza per vuitè any consecutiu La Nit 5.1 al Castell templer de Barberà de la Conca. Aquest dimecres 10 de maig l’entitat ha presentat la nova edició que tindrà lloc el 21 i 22 de juliol, acompanyats…
Llegir Més“La bellesa és als ulls de qui mira” o sobre l’apreciació del vi
Les flors son boniques en elles mateixes o ens ho semblen només a nosaltres, els humans? La ciència tendeix a pensar que la bellesa de les flors és una cosa objectiva i que exerceix sobre les persones un efecte semblant al que exerceix sobre una abella o un colibrí. Per tan no està d’acord amb…
Llegir MésFinestres obertes
L’art i el vi. Aquest és el títol amb què la prestigiosa periodista de temes vitivinícoles vol titular el seu proper reportatge per a la revista on col·labora habitualment. Vol endinsar-se en les possibilitats artístiques que es deriven d’aquest món que ella coneix des d’una vessant tècnica. Ella, sempre dedicada a explicar la realitat tal…
Llegir MésEl trepat com a nervi central de l’enoturisme
La Conca de Barberà promourà a curt termini els camins del trepat que transitaran per senders entre vinyes i oliveres i serà una eina més per comprendre el valor del paisatge cultural “Aquí els rellotges no funcionen; és la naturalesa qui marca el ritme”, diu un dels eslògans promocionals de la Ruta del Trepat, a…
Llegir MésToni Albiol, exemple de perseverança i dedicació
El Millor Sommelier de Catalunya 2023 defensa la prescripció honesta i reivindica l’ofici des de les botigues de vins “Quan en Josep Roca em va abraçar i em va felicitar, vaig rebre un altre premi”. Al sommelier Toni Albiol encara li dura l’eufòria del 27 de març quan es va proclamar Millor Sommelier de Catalunya…
Llegir MésL’altre món rural i el pas per les quatre estacions
Just ara fa un any es va publicar el llibre L’altre món rural (Tigre de Paper, 2022), recull divulgatiu de diverses reflexions i experiències de la nova ruralitat catalana. Es tracta d’una obra coral escrita per més de 40 persones amb posicionaments i mirades situades sobre temes diferents però que a la vegada són interdependents.…
Llegir MésCreixerà la vida
Un cel escalonat de blaus anuncia la primera llum freda a la intempèrie. L’incipient rosat despunta per la línia de l’horitzó, que passa al carbassa, que passa a groc, que tinta el cant del tallarol de casquet, que aclama. Ja són aquí. Les ullades del sol, anhelades per la pell freda i eriçada, travessen els…
Llegir MésNo hay pasto pa’ tanto ñoqui
Para el discurso académico, somos objeto de estudio, gentecita que pone el cuerpo en algo que ni siquiera entiende, que no sabe explicar y que necesita de señores y señoras importantes, legítimas (…) para analizar nuestra experiencia. Para estudiarnos desde eso que denominan “observación participante” nos “ayudan” con el activismo el ratito que dura su…
Llegir Més“Podem oferir un enoturisme exclusiu per la interacció íntima entre productor i visitant”
Conversem amb Josep Maria Llauradó, enòleg del celler Mas del Botó, un dels pocs testimonis enològics a l’entorn de les Muntanyes de la Costa Daurada Se sent còmode en la definició de vins de bosc que el fotògraf i geògraf Rafa López Monné va atorgar-li al seu enclavament enològic ara fa uns anys després de…
Llegir Més