Articles de
Gastronomia

Aquí trobareu tots els continguts que parlen del món de la gastronomia des de diferents perspectives. Us convidem a gaudir i reflexionar a través de la lectura d’aquests articles.

Trencant barreres

Recordo perfectament el dia que vaig formalitzar la matrícula del curs de sommelier. -T’has quedat l’última plaça d’aquest any. – em va dir la coordinadora. Les casualitats no existeixen. Finalment va arribar el primer dia de classe. A la porta cares conegudes i noves cares. Ni un lloc lliure. Recordo haver-me assegut a la penúltima…

Llegir Més
Els cuiners poden fer el que volen, però el carnisser encara es veu com un tio que persegueix un porc amb un tallant

“Ells són futboleros i nosaltres som hockey hierba“ Entrevista al mestre xarcuter, Xesc Reina. “Un tio a qui li agrada el que fa”. Vaig conèixer el Xesc Reina, fa tres anys, organitzant la jornada Agronyam al Castell de Barberà de la Conca. Tot i que la Carme Ruscalleda era la cap de cartell, el Xesc…

Llegir Més
Recollir-se, reflexionar, repensar per avançar

Recollir-se. “Concentrar-se aïllant-se de les coses exteriors per lliurar-se a la meditació i la contemplació”, defineix el diccionari. A casa sempre s’ha viscut la Setmana Santa amb cert recolliment. Se’ls feia estrany a alguns, gent propera fins i tot, poc interessada en la introspecció amb l’esclat de la primavera. Però vet aquí que una pandèmia…

Llegir Més