Albert Marimon, el xef del restaurant La Cava de Tàrrega ha estat guardonat amb el premi del Cuiner de l’Any. Es va presentar el premi durant el inici de la celebració de la tercera edició del Fòrum Gastronòmic, celebrat aquests darrers dies en el Palau de Fires i Congressos de Girona, que és una fira on…
Llegir MésArticles de
Gastronomia
Aquí trobareu tots els continguts que parlen del món de la gastronomia des de diferents perspectives. Us convidem a gaudir i reflexionar a través de la lectura d’aquests articles.
Denominació d’Origen Protegida Siurana
L’oli d’oliva sorgeix a partir del suc natural del fruit de l’olivera, l’oliva. En el seu origen es va començar a extreure oli d’oliveres silvestres, més tard a Egipte es va començar el cultiu de l’olivera cap al 2000 abans de Crist, i s’utilitzava amb fins cosmètics, però aviat es va estendre per tot el…
Llegir MésAll de Belltall
L’all de Belltall és un producte de proximitat i de qualitat, propi de la nostra comarca que com bé diu una dita catalana “terra d’alls, terra de vins”. Es tracta d’un producte apreciat per cuiners reconeguts com en Sergi de Meià i el Toni Cru, o com el gastrònom Pere Tàpies, d’una textura molt fina,…
Llegir MésAgrobotigues
Si fem un tomb per la comarca, en la majoria de pobles ens anem trobant al costat de la majoria de les antigues cooperatives uns establiments que sobresurten, que es diferencien de l’edifici principal. Molt cops són edificis nous, ben condicionats, que han sigut arranjats aquests darrers anys i que s’utilitzen per el que s’anomenen…
Llegir MésAlimentació de qualitat
És evident que l’home necessita alimentar-se per viure, i que l’alimentació ha fet que l’ésser humà hagi anat adquirint diferents costums i hàbits alimentaris. L’alimentació també ha influït en grans canvis en l’evolució humana, com per exemple, l’home primitiu, que va passar de ser un nòmada caçador a ser pràcticament sedentari gràcies al cultiu de…
Llegir MésAmics, amigues…
Crec que va ser en Joan Miró qui va dir que perquè alguna cosa fos universal havia de partir d’allò més profundament local. La Conca de Barberà és una terra amb molta bellesa, d’una bellesa especial, que et va captivant a mesura que la vas coneixent, amb un patrimoni natural i cultural de primer ordre…
Llegir Més