L’estiu passat, parlant amb una persona molt propera al rodatge de la nova pel·lícula de la Carla Simón, Alcarràs, em va avançar el rerefons de l’argument i ja n’esperava una recepció plena d’èxits i que no deixaria indiferent. Ja entreveia que tindríem davant un retrat d’un estil de vida que s’esfuma, que s’escola entre la…
Llegir MésArticles de
Gastronomia
Aquí trobareu tots els continguts que parlen del món de la gastronomia des de diferents perspectives. Us convidem a gaudir i reflexionar a través de la lectura d’aquests articles.
L’hora dels valents
Fa anys que el sector del boví de llet a Catalunya viu una situació desesperada, el tancament de granges ha anat en augment però els últims mesos estan sent molt crus, els preus de les matèries primes i l’energia han fet que la situació s’agreugi encara més i que ja esdevingui en una agonia diària…
Llegir MésLa Nit 5.1 es consolida amb dos dies d’activitats i presenta el cartell artístic i cultural
Es celebrarà els propers 22 i 23 de juliol a Barberà de la Conca La Conca 5.1 organitza per setè any consecutiu La Nit 5.1 al Castell templer de Barberà de la Conca. Aquest divendres 29 d’abril l’entitat ha presentat la nova edició que tindrà lloc el 22 i 23 de juliol, acompanyats per l’alcalde…
Llegir MésL’Escola que apuntala l’enoturisme
La reinvenció professional i la immersió laboral al món del vi són dues constants en els alumnes que es formen a l’Escola d’Enoturisme de Catalunya, més de 5.000 en els últims 6 anys 22 anys al món de l’aviació. Amb la pandèmia i els vols en stand by, Beatriz Mora busca com reinventar-se. “Durant els…
Llegir MésLletres ocres
L’escriptora fa dies que intenta escriure però no ho aconsegueix. Plantada davant de l’ordinador, s’enfada amb sí mateixa perquè no li surt res de bo. Cap vers que li agradi, cap frase que brilli. I el cursor endavant i enrere, esborrant paraules, recuperant espais en blanc. Potser és per aquesta panxa que li pesa, o…
Llegir MésMiel de osa
Tot és silenci, calla el bosccom si a la vida extraviadano l’embruixés la llum del sol:que, tot, fos per una altra causa. El silenci, Boris Pasternak Si las condiciones son las idóneas, el enamoramiento con la lectura suele manifestarse previo a la pubertad. El mío empezó a principios de los noventa, con la colección en…
Llegir MésJosep Roca: “Ens ho hem de creure. Fem bons vins”
El sommelier del Celler de Can Roca reivindica el vi català a través de la història, la visió i la qualitat al sopar de la Nit dels Sommeliers 2022 L’INCAVI i l’ACS signen un conveni per promoure’n la presència a les cartes i empoderar el sommelier com a figura clau “El que tastareu és un…
Llegir MésTambé som el que bevem
L’altre dia mentre feia l’última reflexió abans d’anar al llit, pensava que a hores d’ara ja m’havia vist en múltiples papers dins del món del vi. M’he vist visitant cellers i escrivint sobre projectes, m’he vist tastant i valorant vins, m’he vist davant d’una barra d’un bar bevent i descobrint, però també al darrere, m’he…
Llegir MésAssemblea de viticultors i alumnes
Els escolars de l’escola Sant Jordi de Sant Pau d’Ordal agraeixen als pagesos el suport que els donen durant tot l’any per mantenir viva la vinya i el projecte pedagògic Són les 10 de matí d’un divendres de febrer. El sol acaricia. Un grup de viticultors conversa animadament a peu de vinya a l’escola Sant…
Llegir MésL´humor i la cuina
Potser també us passa: quan estic de bon humor (aquelles benaurades setmanes en què em passa alguna cosa que m’alegra l’existència) tinc moltes ganes de cuinar. (Bé, i de fer més coses, esclar, però cuinar n’és una). No em sol passar gaire, aquell ímpetu que m’empeny a la verduleria, la peixateria, la carnisseria i al…
Llegir Més