Amb els anys i la perspectiva, la història de les coses i dels espais que ens envolten i ens acullen varien, muten, s’alteren… Al ritme dels temps i de les necessitats que habiten en nosaltres a cada moment. Però el que sempre queda intacte és l’essència, de les coses i dels espais. I al bar…
Llegir MésArticles de
Gastronomia
Aquí trobareu tots els continguts que parlen del món de la gastronomia des de diferents perspectives. Us convidem a gaudir i reflexionar a través de la lectura d’aquests articles.
Wineissocial, més que un club
“Sabem que, de vegades, triar un vi pot ser un maldecap. Per estalviar-te’l, aquí tens una guia de símbols que et permetrà trobar l’ampolla que millor encaixi amb els teus gustos”. Si has llegit aquest missatge o similar en un restaurant has topat amb Wineissocial, l’empresa que ha aconseguit que, més enllà dels teus coneixements,…
Llegir MésCellers Singulars: la unió fa la força
Anem directes al gra Ataco amb una pregunta molt concisa: -Quin és el vostre somni de futur? Tots es queden parats, potser no esperaven una pregunta tan directa, però realment és el que més m’interessa saber. La fita de qualsevol projecte és el que manté expectant el seu seguiment, fer-la propera i amb sentiment i…
Llegir Més“Hem d’intentar que a casa nostra el cítric més consumit sigui el d’aquí”
“El dia abans de néixer ja vaig anar a mercat amb els meus pares”. Amb 43 anys, Carlos Roig exemplifica així que porta tota una vida lligada al cultiu de cítrics de les Terres de l’Ebre. Tot i les dificultats que cada cop més viu el sector, el Carlos segueix dedicant-se a la producció de…
Llegir MésL’ocasió
Va ser en aquella situació, envoltada de caixes d’embalar sense obrir i de parets blanques i despullades, que va sentir la necessitat de prendre una copa de vi. De seguida va pensar que d’on la trauria, si a la seva nova casa encara no hi havia cap indici de vida alimentària i, menys encara, de…
Llegir MésL’Institut de FP d’Enoturisme de Catalunya i el seu pla estratègic
No és la primera vegada que parlo de l’Institut d’FP d’Enoturisme de Catalunya. L’any passat vaig passar-hi una jornada, molt divertida per cert, veient com funcionaven i quines eren les seves opcions formatives.Avui sis mesos després, sembla que l’energia de l’Institut és imparable i l’Ester vol explicar-me tot allò que es mou en present i…
Llegir MésJuan Moll: “El cambrer del futur serà més respectat perquè, quan la sala es robotitzi, destacarà per la seva aportació emocional”
Juan Moll (Moraira, Alacant, 1967) és Mâite i Director de Servei del Grup de Robuchon, reconegut internacionalment per sumar el major nombre d’Estrelles Michelin del món -33-. Format a l’Escola d’Hosteleria de Lausanne, va agafar experiència en diversos restaurants, tot i que fou al de la família, “La Sort”, on va aprendre a estimar l’ofici…
Llegir MésMonjos cellerers, sommeliers i postveritat: Ramón Pere de Noves, el monjo de Sant Pere de Rodes que mai va existir
A Eduard Puig-Vayreda, in memoriam. “Se non è vero, è molto ben trovato” Giordano Bruno. De gli eroici furori. 1585 Noves o Novàs és un petit veïnat de Garriguella a l’Alt Empordà. Des de temps immemorials s’hi cultiva la vinya i s’hi fa vi; un vi de Tramuntana de la vessant sud de les Alberes…
Llegir MésMés enllà de l’agricultura ecològica. Desentrellant el paisatge agrícola de la Conca de Barberà
Si miréssim la Conca de Barberà des d’un ull de falcó, veuríem un mosaicexemplarment mediterrani. S’hi intercalen els camps de cereal, vinya i oliveres i malgrat darrerament el bosc hagi anat guanyant terreny, el paisatge està dibuixat per la producció agrícola. El que no veuríem però, és que no totes les maneres de treballar la…
Llegir MésBarcelona deixa enrere la “riojitis”
El consum de vi català s’ha multiplicat a la ciutat però encara li costa penetrar en alguns barris i en la restauració que anteposa el preu a la qualitat. La Rambla de Barcelona és un dels espais més concorreguts de la capital catalana. Es calcula que cada any hi passegen més de 100 milions de…
Llegir Més