Si miréssim la Conca de Barberà des d’un ull de falcó, veuríem un mosaicexemplarment mediterrani. S’hi intercalen els camps de cereal, vinya i oliveres i malgrat darrerament el bosc hagi anat guanyant terreny, el paisatge està dibuixat per la producció agrícola. El que no veuríem però, és que no totes les maneres de treballar la…
Llegir MésArticles de
Gastronomia
Aquí trobareu tots els continguts que parlen del món de la gastronomia des de diferents perspectives. Us convidem a gaudir i reflexionar a través de la lectura d’aquests articles.
Barcelona deixa enrere la “riojitis”
El consum de vi català s’ha multiplicat a la ciutat però encara li costa penetrar en alguns barris i en la restauració que anteposa el preu a la qualitat. La Rambla de Barcelona és un dels espais més concorreguts de la capital catalana. Es calcula que cada any hi passegen més de 100 milions de…
Llegir Més“Volem remoure i tocar l’ànima”
La Gastronòmica celebra un any al món del vi i manté intacta la intenció de revolucionar des del coneixement i l’humanisme l’oferta enoturística del país. Un so suau i pur. Una corda tensa, uns dits virtuosos. Una dona que toca el violoncel i que persuadeix. És la remor de fons d’un tast de vins. “Per…
Llegir MésTurisme rural, l’essència de vida
En els últims temps estem observant que el turisme rural torna a estar a l’alça. Hi ha un interès renovat per tornar a estar en contacte amb la natura, amb les costums belles i velles … Hi ha necessitat de retrobar-se, de buscar el benestar físic i mental. De parar, de respirar conscientment i de…
Llegir Més7 títols per posar a to el cos
Si el vi fa sang, llegir ens fa més lliures. Un llibre sempre és un bon regal per fer-se o fer, ja sigui una agenda-calendari que posi ordre a la nova anyada —mai no és tard per començar— ja sigui la novetat més llaminera del mercat. ‘UnDiaUnVi – Agenda de vins catalans 2019’. Patrícia Golferichs.…
Llegir MésPoemes d’amor i una cançó desesperada pels nostres paisatges
Ja fa temps vaig publicar els 20 poemes d’amor i una cançó desesperada per l’Enoturisme a la revista Hosteltur. Era l’any 2011[i] !!! El passat mes d’octubre vaig tenir la sort, un any més, de participar a l’esdeveniment més gran de promoció enoturística que es fa a França. Més de 400 operadors turístics de França…
Llegir MésEl ‘Cuiner de l’Any 2017’ i els encants del Baix Llobregat
El Baix Llobregat viu un moment dolç. I no ho dic per la seva famosa Carxofa Prat, que també podria ser, sinó per l’èxit de les seves taules entre els comensals. En la passada edició del Fòrum Gastronòmic, celebrada del 19 al 21 de novembre a la ciutat de Girona, la gastronomia de la comarca…
Llegir MésProductes i gastronomia de proximitat, una realitat?
Segon debat del cicle Visions 5.1 2017 celebrat a Pira el 9 de juny de 2017. Amb Pep Nogué, Carme Gasull, Joan Cartanyà, Carme Pagès i Carlos Barneda. Modera: Carlota Moragas.
Llegir MésRestaurant Saona, el principi de raó suficient
T’agafen moltes ganes de sortir per cames quan vas a un restaurant d’anomenada i consegüent clavada, i el cambrer et pregunta per què demanes el vi d’una anyada determinada, o per què vols mantenir la temperatura baixa d’un blanc o un escumós amb una galleda d’aigua i glaçons, per comptes d’un preservatiu de plàstic similar…
Llegir MésParlem de sensacions, parlem de gastronomia
El turisme gastronòmic s’està imposant com una tendència fonamental en grans ciutats però també als pobles petits, en destinacions que volen consolidar aquesta modalitat, que va molt més enllà de la inversió econòmica, és una injecció de moral i el reconeixement de la tasca agroalimentària tant com de la voluntat de servei. Una tercera part…
Llegir Més