Articles de
Gastronomia

Aquí trobareu tots els continguts que parlen del món de la gastronomia des de diferents perspectives. Us convidem a gaudir i reflexionar a través de la lectura d’aquests articles.

Arrels de l’allioli

L’allioli és una salsa pròpia dels Països Catalans, que prové d’una evolució de les antigues salses egípcies en les quals s’utilitzava l’all, l’oli, el vinagre, herbes aromàtiques, i que es poden trobar posteriorment a l’imperi Romà. El primer document en què s’esmenta l’allioli és en els escrits de Plini el Vell ( 23-79 dC )…

Llegir Més
L’agricultura, la gastronomia i el turisme ecològic. Una aposta de present i futur

Per tal de donar resposta a les persones amb discapacitat, a APRODISCA com totes les entitats i empreses hem hagut de seguir adaptant-nos als requeriments i necessitats del panorama actual, tant a nivell empresarial com social. És per aquest motiu que per tal de garantir la sostenibilitat futura dels nostres serveis laborals vàrem decidir reorientar les…

Llegir Més
All de Belltall

L’all de Belltall és un producte de proximitat i de qualitat, propi de la nostra comarca que com bé diu una dita catalana “terra d’alls, terra de vins”. Es tracta d’un producte apreciat per cuiners reconeguts com en Sergi de Meià i el Toni Cru, o com el gastrònom Pere Tàpies, d’una textura molt fina,…

Llegir Més
Agrobotigues

Si fem un tomb per la comarca, en la majoria de pobles ens anem trobant al costat de la majoria de les antigues cooperatives uns establiments que sobresurten, que es diferencien de l’edifici principal. Molt cops són edificis nous, ben condicionats, que han sigut arranjats aquests darrers anys i que s’utilitzen per el que s’anomenen…

Llegir Més
Alimentació de qualitat

És evident que l’home necessita alimentar-se per viure, i que l’alimentació ha fet que l’ésser humà hagi anat adquirint diferents costums i hàbits alimentaris. L’alimentació també ha influït en grans canvis en l’evolució humana, com per exemple, l’home primitiu, que va passar de ser un nòmada caçador a ser pràcticament sedentari gràcies al cultiu de…

Llegir Més
Amics, amigues…

Crec que va ser en Joan Miró qui va dir que perquè alguna cosa fos universal havia de partir d’allò més profundament local. La Conca de Barberà és una terra amb molta bellesa, d’una bellesa especial, que et va captivant a mesura que la vas coneixent, amb un patrimoni natural i cultural de primer ordre…

Llegir Més