El bosque original es el escenario mágico en el que nacen la cultura y la mitología. La fuente inagotable que proporcionaba (…) la madera, materia cálida para hacerlo todo, los frutos para alimentarse y un entorno siempre único y diferente para la fiesta, la reunión o las celebraciones de toda clase.(…) Antes de que nacieran…
Llegir MésArticles de
Gastronomia
Aquí trobareu tots els continguts que parlen del món de la gastronomia des de diferents perspectives. Us convidem a gaudir i reflexionar a través de la lectura d’aquests articles.
Arriba la setena edició de La Nit 5.1 a Barberà de la Conca
El cap de setmana del 22 i 23 de juliol al castell templer La Conca 5.1 organitza per setè any consecutiu La Nit 5.1 al pati exterior del Castell templer de Barberà de la Conca. El proper divendres i dissabte, 22 i 23 de juliol, a partir de les 19.00h podreu trobar diverses propostes musicals,…
Llegir Més“La història de l’art no seria el mateix sense La Masia de Joan Miró”
El centenari del quadre que vincularà per sempre l’artista amb el Mas Miró dinamitza l’activitat cultural al Baix Camp Fa 100 anys que Joan Miró acabava de pintar a París el quadre La Masia. El començava un any abans, el 1921, en un cavallet amb vistes privilegiades al Mas Miró, a Mont-roig del Camp, on…
Llegir MésCreure en nosaltres: el camí per rellançar els vins de finca qualificada
Reforçar el prestigi és un objectiu que persegueixen molts territoris vitivinícoles, o almenys aquells que realment tenir un bon posicionament en el mercat mitjançant un producte d’una qualitat contrastada i reconeguda. Una de les principals vies per aconseguir-ho és treballar per elaborar vins realment arrelats a la terra i que parlin per si mateixos d’aquell…
Llegir MésDisponibles ja els continguts i les entrades per dies de La Nit 5.1 2022
Es celebrarà els propers 22 i 23 de juliol a Barberà de la Conca i ja s’ha donat a conèixer tot el contingut cultural per dies La Conca 5.1 organitza per setè any consecutiu La Nit 5.1 al Castell templer de Barberà de la Conca. L’entitat després de la presentació oficial que va fer a…
Llegir MésAliances per internacionalitzar el vi català
L’INCAVI i el WSET acorden col·laborar per donar major visibilitat als vins de Catalunya a la institució educativa amb seu a Londres, amb una primera acció comunicativa que podria activar-se al setembre “Estimo l’escola. És magistral com fa créixer el coneixement del vi. És un paraigües molt democratitzador, una institució que t’acull i que…
Llegir MésEl ‘momentum’ del vi català agafa embranzida
L’efervescència en l’entorn del vi i l’enoturisme català és palpable arreu del territori. Amb el pitjor de la pandèmia coll avall, una mena de puixança esperona les retrobades amb massa brindis pendents. És perceptible a cada tast a cegues, a cada fira primaveral, a cada celler obert al públic. També a cada bar de vins…
Llegir MésA més de 10.000 km de casa
La meravellosa història d’una varietat oblidada, que va viure a l’ombra del Merlot i va renéixer cent anys després. Un raïm amb doble nacionalitat, ens recorda que tots som del món i que la capacitat d’adaptació ho és tot avui dia. Viatjar, conèixer altres parts del planeta, descobrir cultures que ens nodreixen i ens recorden…
Llegir MésPertànyer
Cada maig i ja en van catorze (catorze!? Mare de déu! Com pot ser, si recordo com si fos ahir la primera!) que a Amposta celebrem la Festa del Mercat a la plaça. És la meua festa preferida de l’any. I este any ha sigut lo primer dC (després de Covid) que l’hem poguda celebrar…
Llegir Més“Paisatges sans, funcionals, bells i vivibles”
El segon Simposi de Viticultura Regenerativa impulsat per l’Associació de Viticultura Regenerativa constata que aquesta pràctica agrària condueix a obtenir aliments amb més valor nutricional i a rejovenir i dignificar els entorns rurals Fa un any, Família Torres organitzava el primer Simposi de Viticultura Regenerativa al Penedès. Anunciava la creació d’una associació de productors per…
Llegir Més