Articles de
Gastronomia

Aquí trobareu tots els continguts que parlen del món de la gastronomia des de diferents perspectives. Us convidem a gaudir i reflexionar a través de la lectura d’aquests articles.

Sibaritisme gironí

9 botigues delicatessen de Girona on comprar vins de l’Empordà, formatges i altres menges S’acosta el bon temps i la Costa Brava es prepara per rebre molts visitants de cap de setmana, que marxaran el diumenge cap a casa amb la panxa plena, bon color de pell i poques ganes que arribi el dilluns. Pels que tingueu…

Llegir Més
Wineissocial, més que un club

“Sabem que, de vegades, triar un vi pot ser un maldecap. Per estalviar-te’l, aquí tens una guia de símbols que et permetrà trobar l’ampolla que millor encaixi amb els teus gustos”. Si has llegit aquest missatge o similar en un restaurant has topat amb Wineissocial, l’empresa que ha aconseguit que, més enllà dels teus coneixements,…

Llegir Més
L’Institut de FP d’Enoturisme de Catalunya i el seu pla estratègic

No és la primera vegada que parlo de l’Institut d’FP d’Enoturisme de Catalunya. L’any passat vaig passar-hi una jornada, molt divertida per cert, veient com funcionaven i quines eren les seves opcions formatives.Avui sis mesos després, sembla que l’energia de l’Institut és imparable i l’Ester vol explicar-me tot allò que es mou en present i…

Llegir Més
Juan Moll: “El cambrer del futur serà més respectat perquè, quan la sala es robotitzi, destacarà per la seva aportació emocional”

Juan Moll (Moraira, Alacant, 1967) és Mâite i Director de Servei del Grup de Robuchon, reconegut internacionalment per sumar el major nombre d’Estrelles Michelin del món -33-. Format a l’Escola d’Hosteleria de Lausanne, va agafar experiència en diversos restaurants, tot i que fou al de la família, “La Sort”, on va aprendre a estimar l’ofici…

Llegir Més
Monjos cellerers, sommeliers i postveritat: Ramón Pere de Noves, el monjo de Sant Pere de Rodes que mai va existir

A Eduard Puig-Vayreda, in memoriam. “Se non è vero, è molto ben trovato” Giordano Bruno. De gli eroici furori. 1585 Noves o Novàs és un petit veïnat de Garriguella a l’Alt Empordà. Des de temps immemorials s’hi cultiva la vinya i s’hi fa vi; un vi de Tramuntana de la vessant sud de les Alberes…

Llegir Més
Més enllà de l’agricultura ecològica. Desentrellant el paisatge agrícola de la Conca de Barberà

Si miréssim la Conca de Barberà des d’un ull de falcó, veuríem un mosaicexemplarment mediterrani. S’hi intercalen els camps de cereal, vinya i oliveres i malgrat darrerament el bosc hagi anat guanyant terreny, el paisatge està dibuixat per la producció agrícola. El que no veuríem però, és que no totes les maneres de treballar la…

Llegir Més