Articles de
Gastronomia

Aquí trobareu tots els continguts que parlen del món de la gastronomia des de diferents perspectives. Us convidem a gaudir i reflexionar a través de la lectura d’aquests articles.

Solstici d’hivern 2019 – El Berguedà

Inaugurem una nova secció de la Conca 5.1 que té per nom Pista Comarcal. Cada trimestre, pels voltants del solstici d’hivern, l’equinocci de primavera, el solstici d’estiu i l’equinocci de tardor es publicarà un reportatge sobre una comarca dels Països catalans. El primer reportatge de Pista Comarcal parla sobre la comarca del Berguedà. El Berguedà…

Llegir Més
Veus del vi (II)

“Terra, pols, plasmació del foc, recer de mars, matriu dels minerals, sitja del gra, aljub de l’aigua de la pluja, nodridora de plantes i paraules” Terra Carles Duarte Paisatges temptadors i carismàtics, el vi com a matèria intrínseca. L’art i la teràpia del pinzell moll de most fermentat. L’orgull pagès, la terra fugissera i totes…

Llegir Més
“Hem d’aconseguir tenir una regularitat de producció de tòfona i que cada any sigui bo”

Dídac Espasa Productor de tòfona i vicepresident de l’Associació de Productors de Tòfona de Catalunya Als seus 31 anys, el Dídac Espasa forma part de la tercera generació d’una família de tofonaires. Encara recorda com de ben petit ja anava a buscar aquests petits tresors, i també bolets, al costat de casa, a les muntanyes…

Llegir Més
Suau i equilibrat? L’oli nou de la DOP Siurana!

“6 milions 100 mil quilos”. Aquesta és la previsió de la collita d’oli nou d’enguany de la Denominació d’Origen Protegida (DOP) Siurana. Així ho va assegurar Antoni Galceran, president del Consell Regulador, en una finca d’oliveres centenàries a La Selva del Camp (Baix Camp), durant l’acte d’apadrinament de la campanya 2019-2020 celebrat el passat 8…

Llegir Més