Articles de
Gastronomia

Aquí trobareu tots els continguts que parlen del món de la gastronomia des de diferents perspectives. Us convidem a gaudir i reflexionar a través de la lectura d’aquests articles.

Compte enrere per la Fira de l’Ocupació de la Conca de Barberà

L’antiga església de Sant Francesc de Montblanc acollirà aquest dijous 23 de novembre aquest certamen de referència amb la presència d’un ampli nombre d’empreses de la comarca Compte enrere per a la primera edició de la Fira de l’Ocupació de la Conca de Barberà, organitzada per la Cambra de Comerç de Reus i Concactiva, que…

Llegir Més
‘Wounded Land’, la història de resistència dels viticultors ucraïnesos, guanya el Most 2023

El festival ha rebut un 30% més d’espectadors que al 2022 El Most Festival Internacional de Cinema del Vi va lliurar diumenge els premis de la seva 12a edició durant la gala de cloenda presentada per Xavier Graset. La pel·lícula de tancament va ser Blind Ambition, un relat sobre quatre refugiats que, després d’escapar de…

Llegir Més
Celebrat el tast “La clau de volta” a Montblanc amb entrades exhaurides

El passat dissabte 4 de novembre a les 19.30 h al Restaurant Molí del Mallol de Montblanc vam organitzar el vuitè tast de #safrània365 conjuntament amb la Oficina de Turisme de Montblanc. la clau de volta Pagesia, aliment i ruralitat Amb Roser Vernet i Martí Sales I la participació de les viticultores i pageses: Martí…

Llegir Més
La salut de l’oove marca la nova campanya de la DOP Siurana

És dilluns 30 d’octubre però la temperatura distreu i sembla de principis de setembre. A Vimbodí, entre camps d’oliveres i vinyes, a pocs metres del Castell de Milmanda, s’enlaira el globus aerostàtic de la Federació catalana de DOP-IGP que presumeix d’aliments de proximitat i qualitat a la seva tela. Un d’ells és l’oli d’oliva verge…

Llegir Més
Presentació del número especial “Sabors de la Conca” de la revista Descobrir

El Museu de la Vida Rural acollirà, el pròxim dimecres 27 de setembre a les 19 h, la presentació del núm. 301 (octubre del 2023) de la revista Descobrir Catalunya, que conté un ampli dossier sobre els Sabors de la Conca. Durant l’acte de presentació hi intervindran el president del Consell Comarcal de la Conca de Barberà, Joan Canela, que…

Llegir Més
El Priorat necessita prendre mesures per frenar el despoblament

Des de l’any 2010 ha perdut més de nou-cents habitants i si no es fa res, alguns pobles petits desapareixeran. El Priorat necessita prendre mesures per evitar el despoblament. No es tracta només de preservar el territori i el paisatge, sinó també de propiciar les condicions per retenir i atreure població. El Priorat té actualment…

Llegir Més
Presentat el nou tast “La Cara B de la DO Conca de Barberà” 2023 pel 27 d’agost a L’Espluga de Francolí

Dins els actes de la Festa de la Verema 2023 a L’Espluga de Francolí, el dia 27 d’agost a les 18:30h al Parc Fluvial, s’organitza un tast dels vins més desconeguts i amb característiques més especials de la DO Conca de Barberà, aquells que no acostumen a sortir quan parlem dels vins territori. Una varietat…

Llegir Més