Cada maig i ja en van catorze (catorze!? Mare de déu! Com pot ser, si recordo com si fos ahir la primera!) que a Amposta celebrem la Festa del Mercat a la plaça. És la meua festa preferida de l’any. I este any ha sigut lo primer dC (després de Covid) que l’hem poguda celebrar…
Llegir MésArticles de
Gastronomia
Aquí trobareu tots els continguts que parlen del món de la gastronomia des de diferents perspectives. Us convidem a gaudir i reflexionar a través de la lectura d’aquests articles.
“Paisatges sans, funcionals, bells i vivibles”
El segon Simposi de Viticultura Regenerativa impulsat per l’Associació de Viticultura Regenerativa constata que aquesta pràctica agrària condueix a obtenir aliments amb més valor nutricional i a rejovenir i dignificar els entorns rurals Fa un any, Família Torres organitzava el primer Simposi de Viticultura Regenerativa al Penedès. Anunciava la creació d’una associació de productors per…
Llegir MésI ara, què? Respostes al consum i a l’alimentació. Tercer debat Visions 5.1 2022
El sector primari, l’alimentació, l’agricultura i els canals de distribució i de consum que se’n deriven, són uns dels fonaments importants del sistema actual, tota aquesta estructura té més importància de la que ens creiem. El tipus de consum que fem determina i fixa moltes més coses de les que podem arribar a pensar. Perquè…
Llegir MésL’estiu de l’Escola de l’Enoturisme
Anglès turístic i anàlisi sensorial són els cursos d’estiu que organitza l’Escola d’Enoturisme L’Escola d’Enoturisme de Catalunya presenta el programa de formació d’estiu amb l’oferta de dos cursos molt interessants i 100% subvencionats pel Consorci de Formació Contínua de Catalunya. L’objectiu d’aquests cursos, és poder fer una preparació d’aquests continguts bàsics dins l’àmbit enoturístic, en un període intensiu, amb…
Llegir MésTot per fer, tot per atalaiar
En temps de crisi neixen noves propostes per revolucionar els ànims, remoure mirades i unir voluntats. Totes tenim ganes de quelcom nou, d’emocionar-nos amb trobades inesperades, de crear espais inspiradors de diàleg, de veure’ns reflectits en el sentir de l’altra, de conrear esperança a més de dues mans. En temps crítics ressorgeix una guspira que…
Llegir MésNo tots som Alcarràs
L’estiu passat, parlant amb una persona molt propera al rodatge de la nova pel·lícula de la Carla Simón, Alcarràs, em va avançar el rerefons de l’argument i ja n’esperava una recepció plena d’èxits i que no deixaria indiferent. Ja entreveia que tindríem davant un retrat d’un estil de vida que s’esfuma, que s’escola entre la…
Llegir MésL’hora dels valents
Fa anys que el sector del boví de llet a Catalunya viu una situació desesperada, el tancament de granges ha anat en augment però els últims mesos estan sent molt crus, els preus de les matèries primes i l’energia han fet que la situació s’agreugi encara més i que ja esdevingui en una agonia diària…
Llegir MésLa Nit 5.1 es consolida amb dos dies d’activitats i presenta el cartell artístic i cultural
Es celebrarà els propers 22 i 23 de juliol a Barberà de la Conca La Conca 5.1 organitza per setè any consecutiu La Nit 5.1 al Castell templer de Barberà de la Conca. Aquest divendres 29 d’abril l’entitat ha presentat la nova edició que tindrà lloc el 22 i 23 de juliol, acompanyats per l’alcalde…
Llegir MésL’Escola que apuntala l’enoturisme
La reinvenció professional i la immersió laboral al món del vi són dues constants en els alumnes que es formen a l’Escola d’Enoturisme de Catalunya, més de 5.000 en els últims 6 anys 22 anys al món de l’aviació. Amb la pandèmia i els vols en stand by, Beatriz Mora busca com reinventar-se. “Durant els…
Llegir MésLletres ocres
L’escriptora fa dies que intenta escriure però no ho aconsegueix. Plantada davant de l’ordinador, s’enfada amb sí mateixa perquè no li surt res de bo. Cap vers que li agradi, cap frase que brilli. I el cursor endavant i enrere, esborrant paraules, recuperant espais en blanc. Potser és per aquesta panxa que li pesa, o…
Llegir Més