Articles de
Gastronomia

Aquí trobareu tots els continguts que parlen del món de la gastronomia des de diferents perspectives. Us convidem a gaudir i reflexionar a través de la lectura d’aquests articles.

Concerts, monòlegs, gastronomia i vins de La Conca de Barberà: protagonistes de La Nit 5.1 els dies 19 i 20 de juliol a Barberà de la Conca

Eclecticisme d’estils musicals liderat per dones: des de Maria del Mar Bonet a La Ludwig Band, passant per Les Testarudes i Magalí Datzira, entre d’altres. L’humor torna a ser protagonista del Festival d’estiu de Barberà de la Conca amb monologuistes com Godai Garcia, Oye Sherman o Manel Vidal. La Nit 5.1 comptarà amb la gastronomia…

Llegir Més
El museu que ressalta el vincle amb la terra

Des de l’Espluga de Francolí però amb una nova finestra a Barcelona, el Museu Terra inicia una etapa nova incidint en la vida rural i reivindicant l’ecofeminisme Parece que, desde el espacio, las fronteras, los rascacielos, los monocultivos de soja, las autopistas, y las macrourbanizaciones son invisibles. Vista desde dentro, la Tierra es marrón, verde,…

Llegir Més
Ricard Sebastià: “El trepat dona vins més frescos i delicats, amb menys grau alcohòlic i, a més a més, ens dona identitat”

Entrevista al president de la DO Conca de Barberà en un moment ple de reptes però també d’orgull per haver preservat i enaltit allò propi L’enòleg Ricard Sebastià és a Cardiff venent vins del projecte enològic familiar, el Celler Josep Foraster. Des de fa tres anys és president de la DO Conca de Barberà. Li…

Llegir Més
Accions de comercialització en el sector turístic i enoturístic a la Conca de Barberà

L’Escola d’Enoturisme de Catalunya, juntament amb el Consell Comarcal de La Conca de Barberà i la DO Conca de Barberà presenten el curs “Accions de comercialització en el sector turístic i enoturístic“.  Curs eminentment pràctic i dinàmic sobre la creació i la comercialització de producte turístic i/o enoturístic en una regió vinícola. A través d’exercicis…

Llegir Més
Ovejas pariendo

Parem l`oïda,fins el gemec de l’aireens alliçona.Solcs – Joana Raspall Prestar atención es también una forma de reciprocidad con el mundo natural.Una trenza de hierba sagrada – Robin Wall Kimmerer Para vencer todos los obstáculos que en estos casos se presentan, el pastor necesita preparación, juicio, buen sentido, un poco de diligencia y un mucho…

Llegir Més
“Volem incrementar el flux d’alumnes de proximitat i diversificar les formacions en enoturisme”

A les portes del desè aniversari de l’Escola d’Enoturisme de Catalunya, el seu nou director, Gerard Domingo, fa balanç del centre educatiu que camina també cap a la internacionalització Gerard Domingo és pedagog de formació i màster en coaching i lideratge personal. Fa pocs mesos ha assumit la direcció de l’Escola d’Enoturisme de Catalunya a…

Llegir Més
Les protestes de la pagesia arriben a Catalunya

Carta a les companyes pagesos/es i ramaders/es L’hora és greu. Fa anys, i podem parlar en plural, que no plou prou. Els costos de producció pugen, el preu dels combustibles fòssils puja, les matèries primeres cada cop estan menys disponibles i les condicions climàtiques extremes ens deparen un futur incert. Les grans cadenes agroalimentàries, liderades…

Llegir Més