Articles de
Gastronomia

Aquí trobareu tots els continguts que parlen del món de la gastronomia des de diferents perspectives. Us convidem a gaudir i reflexionar a través de la lectura d’aquests articles.

Ovejas pariendo

Parem l`oïda,fins el gemec de l’aireens alliçona.Solcs – Joana Raspall Prestar atención es también una forma de reciprocidad con el mundo natural.Una trenza de hierba sagrada – Robin Wall Kimmerer Para vencer todos los obstáculos que en estos casos se presentan, el pastor necesita preparación, juicio, buen sentido, un poco de diligencia y un mucho…

Llegir Més
“Volem incrementar el flux d’alumnes de proximitat i diversificar les formacions en enoturisme”

A les portes del desè aniversari de l’Escola d’Enoturisme de Catalunya, el seu nou director, Gerard Domingo, fa balanç del centre educatiu que camina també cap a la internacionalització Gerard Domingo és pedagog de formació i màster en coaching i lideratge personal. Fa pocs mesos ha assumit la direcció de l’Escola d’Enoturisme de Catalunya a…

Llegir Més
Les protestes de la pagesia arriben a Catalunya

Carta a les companyes pagesos/es i ramaders/es L’hora és greu. Fa anys, i podem parlar en plural, que no plou prou. Els costos de producció pugen, el preu dels combustibles fòssils puja, les matèries primeres cada cop estan menys disponibles i les condicions climàtiques extremes ens deparen un futur incert. Les grans cadenes agroalimentàries, liderades…

Llegir Més
Alba Balcells: “El vi és estratègic, és arrelament, és lluita contra el canvi climàtic i el despoblament”

La directora de l’INCAVI repassa les prioritats de 2024 posant en valor la campanya comunicativa per augmentar la desitjabilitat i notorietat dels vins catalans amb DO més ambiciosa que s’ha plantejat mai des de la institució “Som regió amfitriona i Catalunya ha de poder tenir el seu gran moment a la Barcelona Wine Week (BWW),…

Llegir Més
Jean Leon, l’art de buscar l’equilibri, l’elegància i l’harmonia en els vins

Mireia Torres Maczassek fa balanç del 60è aniversari del celler penedesenc on hi conviuen els Vins de Finca Qualificada amb les noves elaboracions de varietats ancestrals i recuperades És discreta i apassionada per la seva feina. Fa classes d’alemany perquè té la mirada fixada en un mercat madur on creu que els vins de Jean…

Llegir Més
Compte enrere per la Fira de l’Ocupació de la Conca de Barberà

L’antiga església de Sant Francesc de Montblanc acollirà aquest dijous 23 de novembre aquest certamen de referència amb la presència d’un ampli nombre d’empreses de la comarca Compte enrere per a la primera edició de la Fira de l’Ocupació de la Conca de Barberà, organitzada per la Cambra de Comerç de Reus i Concactiva, que…

Llegir Més
‘Wounded Land’, la història de resistència dels viticultors ucraïnesos, guanya el Most 2023

El festival ha rebut un 30% més d’espectadors que al 2022 El Most Festival Internacional de Cinema del Vi va lliurar diumenge els premis de la seva 12a edició durant la gala de cloenda presentada per Xavier Graset. La pel·lícula de tancament va ser Blind Ambition, un relat sobre quatre refugiats que, després d’escapar de…

Llegir Més
Celebrat el tast “La clau de volta” a Montblanc amb entrades exhaurides

El passat dissabte 4 de novembre a les 19.30 h al Restaurant Molí del Mallol de Montblanc vam organitzar el vuitè tast de #safrània365 conjuntament amb la Oficina de Turisme de Montblanc. la clau de volta Pagesia, aliment i ruralitat Amb Roser Vernet i Martí Sales I la participació de les viticultores i pageses: Martí…

Llegir Més