Articles de
Gastronomia

Aquí trobareu tots els continguts que parlen del món de la gastronomia des de diferents perspectives. Us convidem a gaudir i reflexionar a través de la lectura d’aquests articles.

David Torrelles: “El Covid pot ser una bona oportunitat per fer el canvi cap al món ecològic”

President del Consell Català de la Producció Agrària Ecològica (CCPAE). Productor de fruita de Vilanova de Segrià, el David Torrelles ha passat quasi tota la vida dedicat al camp i ara a més de treballar-hi presideix el Consell Català de la Producció Agrària Ecològica (CCPAE). “Em va acabar tirant la terra, primer amb producció integrada…

Llegir Més
Cowocat Rural, Fet al Priorat, La Titaranya. Tres projectes del Camp de Tarragona i Les Terres de l’Ebre que no es coneixen entre ells però tenen un nexe d’unió; la comunitat: de professionals, de veïns, de productors

Cowocat Rural és una xarxa d’espais coworking ubicats en zones rurals Catalunya. Des de Prat del Compte, fins a Guissona, La Seu d’Urgell, Valls, Les Guilleries o Riba-roja d’Ebre. La Titaranya és una cooperativa d’habitatges i locals socials en construcció al barri antic de Valls. Són 3.200 metres quadrats de vida a un centre històric…

Llegir Més
Més vins locals a les taules catalanes

“El panorama vitivinícola nacional és tan efervescent com emocionant. La precisió tècnica i històrica de tants cellers que aposten per la naturalitat, l’accessibilitat i la sostenibilitat ens converteixen en privilegiats en poder gaudir de les seves obres a preus imbatible (…) No puc seguir deixant fora a productors extraordinaris i que m’apassionen per respectar un…

Llegir Més
Conquistar Barcelona, l’aspiració del vi català que el coronavirus ha fet revifar

Ha calgut una pandèmia mundial perquè els consumidors se n’adonin més que mai de la importància del consum de proximitat en totes les seves dimensions. També perquè el sector vinícola s’esforci amb renovada determinació per fer que el vi català estigui plenament present a l’àrea més poblada de Catalunya. Per això ja es treballa en…

Llegir Més
Cinc tesis sobre el panorama agroalimentari després de la COVID-19

La crisi de la COVID-19 ho ha capgirat tot, també en l’àmbit agroalimentari. O potser no tant, però sí que ha modificat els precaris equilibris entre els diferents models que coexisteixen al nostre territori, que per a simplificar anomenarem com a model agroindustrial globalitzat i model agroecològic localitzat (tot i que la cosa, a la…

Llegir Més