Articles de
Desenvolupament Local

Aquí trobareu tots els continguts que parlen del món del desenvolupament local des de diferents perspectives. Us convidem a gaudir i reflexionar a través de la lectura d’aquests articles.

L’Escola d’Enoturisme de Catalunya introduirà projectes professionalitzadors a l’aula

Reforçar el vincle de la Formació Professional (FP) amb el mercat laboral és un repte que s’ha fet seu l’Escola d’Enoturisme de Catalunya. L’objectiu és enriquir la seva oferta formativa i reforçar la seva contribució al desenvolupament del sector enoturístic. Aquesta voluntat es concreta en diverses estratègies, com treballar amb projectes professionalitzadors a l’aula perquè…

Llegir Més
L’Espluga de Francolí reproduirà a tamany original el santuari paleolític i l’obrirà a visites

La Cova de la Font Major segueix sent el principal reclam turístic del municipi encara que la fragilitat de la troballa arqueològica no la permet fer visitable    “La Cova de la Font Major transmet pau i tranquil·litat per ella mateixa. Quan es fa la visita regular a l’espai geològic i prehistòric, expliquem que ha…

Llegir Més
Un estiu ple de cultura a Barberà de la Conca

Barberà de la Conca presenta dues activitats culturals singulars per aquest estiu L’Ajuntament de Barberà de la Conca, l’Associació de la Festa del Trepat i l’Associació La Conca 5.1 uneixen esforços per tal de donar a conèixer i posicionar Barberà de la Conca i les seves festes culturals de juny i juliol. Un treball conjunt…

Llegir Més
Concerts, monòlegs, gastronomia i vins de La Conca de Barberà: protagonistes de La Nit 5.1 els dies 19 i 20 de juliol a Barberà de la Conca

Eclecticisme d’estils musicals liderat per dones: des de Maria del Mar Bonet a La Ludwig Band, passant per Les Testarudes i Magalí Datzira, entre d’altres. L’humor torna a ser protagonista del Festival d’estiu de Barberà de la Conca amb monologuistes com Godai Garcia, Oye Sherman o Manel Vidal. La Nit 5.1 comptarà amb la gastronomia…

Llegir Més
El museu que ressalta el vincle amb la terra

Des de l’Espluga de Francolí però amb una nova finestra a Barcelona, el Museu Terra inicia una etapa nova incidint en la vida rural i reivindicant l’ecofeminisme Parece que, desde el espacio, las fronteras, los rascacielos, los monocultivos de soja, las autopistas, y las macrourbanizaciones son invisibles. Vista desde dentro, la Tierra es marrón, verde,…

Llegir Més
De vot en vot, el planeta va fent

Estem a pocs dies d’unes noves eleccions al Parlament de Catalunya, un moment d’aquells que hauria de servir perquè les diferents corrents polítiques del país definissin clarament les seves propostes, visió de futur i estratègies. Un d’aquests aspectes hauria de ser l’ambiental, incloent aquí vectors tant rellevants com la transició energètica, la gestió de l’aigua,…

Llegir Més
Ricard Sebastià: “El trepat dona vins més frescos i delicats, amb menys grau alcohòlic i, a més a més, ens dona identitat”

Entrevista al president de la DO Conca de Barberà en un moment ple de reptes però també d’orgull per haver preservat i enaltit allò propi L’enòleg Ricard Sebastià és a Cardiff venent vins del projecte enològic familiar, el Celler Josep Foraster. Des de fa tres anys és president de la DO Conca de Barberà. Li…

Llegir Més