L’antiga església de Sant Francesc de Montblanc acollirà aquest dijous 23 de novembre aquest certamen de referència amb la presència d’un ampli nombre d’empreses de la comarca Compte enrere per a la primera edició de la Fira de l’Ocupació de la Conca de Barberà, organitzada per la Cambra de Comerç de Reus i Concactiva, que…
Llegir MésArticles de
Desenvolupament Local
Aquí trobareu tots els continguts que parlen del món del desenvolupament local des de diferents perspectives. Us convidem a gaudir i reflexionar a través de la lectura d’aquests articles.
Celebrat el tast “La clau de volta” a Montblanc amb entrades exhaurides
El passat dissabte 4 de novembre a les 19.30 h al Restaurant Molí del Mallol de Montblanc vam organitzar el vuitè tast de #safrània365 conjuntament amb la Oficina de Turisme de Montblanc. la clau de volta Pagesia, aliment i ruralitat Amb Roser Vernet i Martí Sales I la participació de les viticultores i pageses: Martí…
Llegir MésLa salut de l’oove marca la nova campanya de la DOP Siurana
És dilluns 30 d’octubre però la temperatura distreu i sembla de principis de setembre. A Vimbodí, entre camps d’oliveres i vinyes, a pocs metres del Castell de Milmanda, s’enlaira el globus aerostàtic de la Federació catalana de DOP-IGP que presumeix d’aliments de proximitat i qualitat a la seva tela. Un d’ells és l’oli d’oliva verge…
Llegir MésPresentada la 12a edició del Most Festival
El Most 2023 celebra la filosofia slow en el món del vi i de la gastronomia en la seva 12a edició El Most Festival Internacional de Cinema del Vi ja té apunt la seva 12a edició, que tindrà lloc durant aquest mes de novembre (del 2 al 12 al Penedès i del 22 al 26…
Llegir MésEl sentit del nostre temps
Amb Hannah Arendt, Dipesh Chakrabarty, Svetlana Aleksiévitch, y Maristella Svampa El sentit del nostre present ha perdut el sentit: és un ara que no pot explicar-se mitjançant els ahirs que el van precedir, i que tampoc pot projectar un demà habitable. A més a més, és un present en estat de rendició, que condemna contínuament…
Llegir MésObertes les inscripcions pel tast “La clau de volta” del 4 de novembre
El proper 4 de novembre a les 19.30 h al Restaurant Molí del Mallol de Montblanc organitzarem el vuitè tast de #safrània365 conjuntament amb la Oficina de Turisme de Montblanc. la clau de volta Pagesia, aliment i ruralitat Amb Roser Vernet i Martí Sales I la participació de les viticultores i pageses: Martí Torrallardona –…
Llegir MésMeritxell Omella: “La natura ens ajuda a estar presents al lloc on som”
Entrevista a la propietària d’El Brogit, l’agència de viatges que fomenta la descoberta interpretativa del Baix Camp “La meva família és d’origen pagès, d’Horta de Sant Joan i de la Franja. A través de la meva iaia he conegut la connexió amb la terra i amb la gent i amb el que et dona la…
Llegir MésRaimon i l’alegria de viure en els pronoms
— Si et creus Carmen de Lirio no entres a casa —li va etzibar Fuster, de Sueca estant, des de darrere de la porta, barrant-li el pas. — Carmen dels collons! —va replicar Raimon, que deixava clares, així, les seves intencions. El temor de l’escriptor Joan Fuster, després que aquell jove xativí hagués guanyat, amb…
Llegir MésPresentació del número especial “Sabors de la Conca” de la revista Descobrir
El Museu de la Vida Rural acollirà, el pròxim dimecres 27 de setembre a les 19 h, la presentació del núm. 301 (octubre del 2023) de la revista Descobrir Catalunya, que conté un ampli dossier sobre els Sabors de la Conca. Durant l’acte de presentació hi intervindran el president del Consell Comarcal de la Conca de Barberà, Joan Canela, que…
Llegir MésEl Priorat necessita prendre mesures per frenar el despoblament
Des de l’any 2010 ha perdut més de nou-cents habitants i si no es fa res, alguns pobles petits desapareixeran. El Priorat necessita prendre mesures per evitar el despoblament. No es tracta només de preservar el territori i el paisatge, sinó també de propiciar les condicions per retenir i atreure població. El Priorat té actualment…
Llegir Més