Sira

Un cupatge feminista: 60% passió 40% esforç

Curtmetratge de ficció realitzat per Malniu Films amb el suport de LA CONCA 5.1

Sinopsi

La Sira va renunciar a la seva carrera professional com a enòloga per acompanyar a la seva parella a Madrid, on li havien ofert un projecte molt important per a ell.

El que havia de ser una estada curta es converteix en indefinida. Anys després, la Sira treballa a desgana en un Institut de Secundària impartint classes de química.

Un dia rep una trucada inesperada d’un amic de la universitat que capgira les seves expectatives professionals i fa trontollar la seva vida personal.

Aquesta història vol servir d’altaveu per a totes aquelles dones que s’han vist forçades a deixar els seus somnis en un segon terme, a escollir entre la vida personal i la carrera profesional. Però també vol incitar al canvi, avivar les ganes de perseguir els desitjos i fomentar la igualtat.

El nostre projecte

Aquest projecte ve de lluny; de les ganes de voler reconèixer les dones treballadores dins del sector vitivinícola, que com en molts altres sectors, sovint estan invisibilitzades. Volíem parlar sobre la dona i el vi, però abans necessitàvem conèixer-ho de més a prop.

A finals del 2020 vam començar la nostra recerca amb una visita de tot l’equip de Malniu Films a les bodegues de Parés Baltà i una trobada amb l’equip de Castell d’Age. Ambdues bodegues tenen enòlogues i treballen dins les D.O. Penedès i D.O. Cava. Vam quedar fascinades per les històries anònimes de dones, que amb valentia i esforç s’han fet un nom i estan forjant amb passió la seva carrera en el món del vi. D’aquí va començar a sorgir les primeres idees de guió i després de diverses entrevistes, localitzacions i reunions, el juliol del 2020 vam gravar un teaser. Aquesta primera experiència ens va ser molt útil per fer una segona revisió del guió i començar amb força el procés de càsting. Tot i que disposem d’una part d’inversió per a la producció, necessitem complementar-ho amb aquesta campanya de crowdfunding que ens permetrà ampliar el pressupost i arribar molt més lluny.

Si ets de les que sempre es queixa que no hi ha prou representació de dones en rols de responsabilitat al cinema, creus que hi ha històries que cal que siguin explicades perquè les coses canviïn o simplement t’agrada el món del vi i creus que aquest no hi entén de gèneres, aquest projecte és per a tu! Ens dones un cop de mà per poder fer-lo realitat?

Qui som

Malniu Films és un projecte de productora jove, feminista i independent que neix amb ganes de trencar-ho tot. Som inconformistes i ens apassiona el món de l’audiovisual, però sobretot, veiem en el cine una eina de transformació social.

Malniu Films sorgeix en el marc del Laboratori de Creació del Cerdanya Film Festival. Un grup de persones ens posem d’acord per rodar un curtmetratge i d’aquelles 96 hores de convivència, treball en equip i creativitat en surt un primer projecte conjunt: Aprehendre. Més endavant Malniu Films produïrà Atzucac, un curtmetratge que parla sobre la violència de gènere durant la pandèmia de la Covid-19 i que és guardonat amb el 2n premi a millor curt i el premi a millor interpretació en el festival Metropolis de l’Hospitalet 2020. A principis del 2021, ens presentem al Festival Subtravelling de TMB amb el curtmetratge Avisa quan arribis, que queda entre els 10 finalistes amb la menció especial del jurat al curt que millor reflecteix la convivència i el civisme al transport públic, a més de ser un dels curts seleccionats per projectar-se al Festival SMIFF de Corea del Sud.