Articles de
Zona Rural

Espai destinat a explicar experiències de les zones rurals, el desenvolupament local, les iniciatives rurals, l’economia cooperativa, les noves ruralitats, etc. Amb Joan Nogué, Roser Vernet, Elisenda Trilla, Pili Sanmartín, Núria Albà, Pau Moragas, Montserrat Veses, Vanesa Freixa, Moisès Jordi i Eva Bonet. Amb la col·laboració del Museu de la Vida Rural de L’Espluga de Francolí.

A propòsit de l’Ós

El “No a l’Ós”, la re-introducció de l’ós al Pirineu com a símbol dels conflictes territorials entre el poder públic i les poblacions locals. “Veurem el pecat comès al permetre l’extinció d’aquesta criatura, en l’antiguitat divinitzada, i l’intent de retornar a un idíl·lic paradís perdut, a una somiada naturalesa verge”. Sophie Bobbé[1] Aquesta és una…

Llegir Més
Que forta estàs!

– Yo la verdad, en la bodega prefiero no tener mujeres, hay menos problemas. – Aquesta es pensa que ho podrà fer i durarà dos dies. – I com bellugaràs un sac de 40 quilos? – Què fas nena? Arreglo el grifo que perd. Au va, surt que això és cosa d’homes, vosaltres només sabeu…

Llegir Més
Paraules de Yi-fu Tuan

Es tracta del missatge enviat expressament per Yi-Fu Tuan en motiu de la presentació del “Yi-Fu Tuan. El arte de la Geografia” (Icaria Editorial) que he escrit sobre ell, i que vam presentar a finals de maig a Barcelona. És un personatge extraordinari, que crec que us pot interessar. Gaudiu-lo! _________________ Amb la col·laboració de:

Llegir Més
De la manera que les nacions s’alimenten

LA GRAN FESTA DE LA CALÇOTADA Quin serà el nostre destí? A la “Fisiologia del Gust”, obra pòstuma del fundador de la literatura gastronòmica i la primera persona en atrevir-se a filosofar i teoritzar sobre els aliments Jean Anthelme Brillat-Savarin (1755-1826), ens diu en un dels seus aforismes “De la manera com les nacions s’alimenten…

Llegir Més